Kreativ

Dejte jméno kotěti v ZOO a vyhrajte plyšového levharta

Dejte jméno kotěti v ZOO a vyhrajte plyšového levharta Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 21. 02. 2014 00:00

Ještě několik dní mohou zájemci zasílat své návrhy na jméno pro samičku levharta mandžuského. Konkrétně do 28. února!

Levhartí mládě

Zoologická zahrada vyhlásila na začátku února, na svých webových stránkách a facebooku zoo, soutěž o nejhezčí jméno pro samičku levharta mandžuského, která se narodila 24. srpna loňského roku (Její matkou je samice Kiara, která se před 12 lety narodila v naší zoo, otcem je o rok mladší samec Rusher původem z anglické Zoo Great Yarmouth, odkud přicestoval v roce 2005.) Může se jednat o jakékoliv jméno, jedinou podmínkou je souvislost s oblastí, ve které se tento druh zvířete vyskytuje. Do 28. února mohou zájemci zasílat své návrhy na e-mail propagace@zoousti.cz. Součástí e-mailu by mělo být jméno účastníka, kontakt, navrhované jméno a jeho význam nebo zdůvodnění jeho výběru.

Výherce obdrží plyšového levharta a jako čestný host se bude moci zúčastnit slavnostních křtin, které proběhnou 8. března při akci Masopust v zoo. Kmotrem se stane moderátor, zpěvák a textař Aleš Lehký.

Levhart mandžuský je nejohroženější poddruh levharta a jedna z nejvzácnějších kočkovitých šelem na světě. Ve volné přírodě žije posledních cca 40 jedinců. Zoo je chová od roku 2002 a od té doby se podařilo již čtyřikrát odchovat mláďata.

INFO: www.zoousti.cz

Autor: Redakce