Kreativ

POP UP GALLERY v Tančícím domě

POP UP GALLERY v Tančícím domě Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 04. 02. 2014 00:00

V Tančícím domě v Praze byla otevřena POP UP GALLERY. Projekt vznikl ve spolupráci galerie ART SALON S, Pražské správy nemovitostí (PSN) a Václava Skaly. Jedná se o zkušební projekt, který potrvá do 31. března 2014 a v současnosti nabízí expozice několika českých umělců. Pokud bude mít u veřejnosti úspěch, bude prostor pro podobné účely otevřen natrvalo.

Mezi vystavenými expozicemi v rámci otevření POP UP GALLERY je autorská výstava WHO CARES od umělce EPOS 257 a tři série fotografií od fotografa Derecka Harda. V nejvyšším patře je pak umístěna expozice skla od Rudolfa Burdy.

Rudolf Burda

Sklo Rudolf Burda

V přízemí Tančícího domu působí mladé knihkupectví a vydavatelství Page Five, specializující se na prodej a produkci výtvarných publikací, autorských tisků a uměleckých periodik. Page Five nabízí širokou škálu českých i zahraničních publikací a materiálů od výtvarného umění, přes design, architekturu, až po fotografii či poezii.

V přízemí je možné navštívit prodejní výstavu „Harddecore design.nově", za níž stojí Galerie Harddecore. Vystavuje vybraná díla od předních českých designerů a výtvarníků. Jedná se zejména o bytové doplňky, výrobky ze skla a porcelánu nebo originální svítidla.

Tadeás Podracký

Tadeáš Podracký

Na výstavě se také prezentuje společnost Gravelli, která nabízí doplňky z betonu, designový nábytek, dekorace a další. Je možné vidět i nejnovější návrhy od známé české módní návrhářky Mirky Horké.

V prvním podzemním patře jsou vystaveny originální modely Tančícího domu od Franka O. Gehryho a Vlada Miluniče spolu s obrazy od Michaila Ščigola. Návštěvníci mohou shlédnout krátký film o vzniku Tančícího domu včetně rozhovorů s oběma slavnými architekty. Vlado Milunič zde vystavuje i další architektonické modely.

Na recepci Tančícího domu je k vidění také originální umělecké dílo, lustr UOVO značky LASVIT od Ronyho Plesla.

UOVO

Autor: Redakce