Praktická žena - Kreativ

Avokádové sendviče

Avokádové sendviče

Vydáno: 14. 01. 2013 00:00

Avokádové sendviče

Co potřebujete:

• 4 plátky tmavého toastového chleba
• 4 plátky bílého toastového chleba
• 2 zralá avokáda
• šťáva z 1 citronu
• 1–2 stroužky česneku
• sůl
• mletý bílý pepř
• 2 svazky pažitky
• 4 jarní cibulky
• pomazánkové máslo s bylinkovou příchutí

Jak postupovat:

1. Avokáda rozkrojte na půlky, pecky vyjměte, dužninu vydlabejte a rozmačkejte vidličkou na kaši. Dužninu pokapejte citronovou šťávou, přidejte lisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Pomazánkou potřete světlé plátky chleba a zakryjte tmavými. Vrch potřete pomazánkovým máslem.

2. Vykrajovátkem ve tvaru srdce z každého sendviče vykrájejte čtyři srdíčka a každé hustě posypejte drobnými ruličkami pažitky. Na dezertním talířku ze srdíček sestavte čtyřlístek. Ze zelené části jarní cibulky udělejte stonek čtyřlístku. Zbytek cibulky posekejte a sendvič dozdobte.

foto: Jiří Poláček jr.

Autor: Redakce