Kreativ

Boží milosti

Boží milosti Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 04. 04. 2013 00:00

Boží milosti

Těsto:

• 250 polohrubé mouky
• špetka soli
• 1 lžíce moučkového cukru
• 2 žloutky
• šťáva a kůra z jednoho citrónu
• 2 lžíce rumu
• 2 a 1/2 lžíce zakysané smetany

Dokončení:

• sádlo na smažení
• vanilkový cukr na obalení

Všechny ingredience zapracujte do tužšího těsta. Těsto dobře propracujte, aby vám lístkovalo. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout. Poté vyválejte asi 2 mm tenkou placku a rádýlkem vykrájejte čtverečky asi 4x4 cm a uprostřed udělejte křížek. Smažte na sádle (měly by v něm plavat) z každé strany dozlatova. Ihned po osmažení je obalte v cukru. Dobrou chuť…

Autor: Redakce