Praktická žena - Kreativ

Fazolový hrnec

Vydáno: 25. 01. 2012 00:00

Fazolový hrnec      

• 250 g bílých fazolí
• 400 g skopového (jehněčího nebo hovězího) masa na dušení
• 4 středně velké cibule
• 50 g sádla
• sůl
• 1 červená chili paprička
• provensálské koření
• rozmarýn
• několik stroužků česneku
• 1 konzerva (400 g) nakrájených rajčat

Propláchnuté fazole necháme nejlépe přes noc nabobtnat, potom je v téže vodě uvaříme doměkka. maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme v horkém sádle, přidáme maso, osmahneme je, podlijeme horkou vodou, osolíme, doplníme papričkou, kořením, oloupaným a rozsekaným česnekem a dusíme téměř doměkka. Promícháme s fazolemi, rajčaty a krátce podusíme. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.