Kreativ

Hledání osudu v kartách

Hádání osudu v kartách Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 03. 08. 2012 00:00

Vykládejte vždycky pouze svými kartami, které by měly zůstat oddělené od ostatních. Balíček uložte do krabičky nebo ho převažte gumičkou. Nehrajte s nimi hry a nikomu je nepůjčujte!


Pekelně se soustřeď

Udělejte si chvilku času, najděte si tiché osamělé místo, soustřeďte se a uklidněte. Zajistěte, že nebudete nikým a ničím rušena. Ono i nečekané vyzvánění telefonu vás může znervóznit stejně jako zapnutá televize nebo rádio. Maximálně si můžete pustit hudbu, nepouštějte si ale žádnou, kde jsou nějaká slova, mohlo by to odvádět pozornost. Vykládejte v klidu a pohodě, zaměřte se na problém či otázku, na kterou vám má karta odpovědět.

Osudová karta dne

Zajímá vás, co se dnes stane, co začne nebo třeba skončí? Čemu či komu byste se raději měla vyhnout? Bude to den jako každý jiný, nebo vám přinese do života setkání s někým výjimečným? To vám naznačí karta dne.
Jak na to? Dvaatřicet mariášových karet zamíchejte a levou rukou (protože je od srdce) rozhoďte karty po stole obrázkem dolů a zamíchejte je krouživými pohyby po desce stolu. Všechny karty složte zase do hromádky, kterou ještě několikrát promíchejte. Pak je opět levou rukou rozhoďte po stole. Zatímco budete myslet na danou otázku, vyberte opět levou rukou jednu kartu – to je osudová karta dne. Ta vám naznačí, co chcete vědět.

Srdcové karty

Karta 1

Vypovídají o citech a pocitech, předvídají lásku, manželství, milenecké vztahy, hovoří o radosti ze života, pomáhají odstraňovat bolest, překážky a ochraňují náš domov. V srdcových kartách se objevují lidé vstřícní a laskaví.

Eso znamená velkou a romantickou lásku, pokud už ji prožíváte, nebo se brzy bezhlavě zamilujete, jste-li singl. Oznamuje radost, svatbu, zábavu a také milou návštěvu.
Král přináší vždy dobro. Můžete se těšit na novou známost, bude-li se jednat o staršího muže, můžete očekávat vzájemné porozumění především v duševní oblasti a v pracovních aktivitách.
Svršek může znamenat sokyni v lásce, ale také vám může prozradit pohlaví dosud nenarozeného dítěte. Bude to hodný, citlivý kluk, bezproblémový a všemi milovaný.
Spodek prozrazuje pohlaví očekávaného dítěte – a tentokrát to bude holčička s uměleckým nadáním, všeobecně oblíbená, ochotná za každých okolností pomoci druhým.
Desítka je kartou lásky. S největší pravděpodobností vás brzy čeká svatba.
Devítka dává zprávu, že vám hrozí nestálost a nemá smysl začínat něco nového. Je to také karta domova, který bychom si měli chránit, protože tam je nám momentálně nejlépe.
Osma znamená nepříjemnosti, hádky, průtahy, nedorozumění, můžete mít také problémy s neupřímným partnerem nebo závistivým kolegou v zaměstnání.
Sedma přináší konec romantické lásky, ovšem máte velkou naději vztah zachránit, když si věci navzájem vysvětlíte, a především spolu budete komunikovat. Srdcová sedma je také kartou závislosti, ať už jde o alkohol, drogy, nebo hráčství.

Kulové karty

Karta 2

Jsou symbolem moci, peněz a velké energie. Současně však také vypovídají o sobectví a potřebě být dominantní. Kulové karty sebou přinášejí tvořivost a nápaditost, pozor však na zbrklost.

Eso přináší úspěch, který bude doprovázen nemalými finančními zisky. S esem se spojují zajímavé obchodní nabídky. Tato karta je také spojována s nečekaným dědictvím, sloužit bude i zdraví, nemáte se čeho obávat.

Král představuje přítele nebo člena rodiny, na kterého se můžete spolehnout. Tato karta nám vlévá energii do žil, abyste se vyrovnali s denními problémy. Král je bojovník někdy až neústupný a tvrdý. Pokud jste bez práce, kulový král vám zaměstnání brzy přinese.

Svršek je symbolem přátelství a úspěchu, především v zaměstnání.

Spodek vypovídá, že máte kolem sebe nepřátele. Je to karta falše, přetvářky a zloby. V souvislosti s touto kartou se hodí rada: důvěřuj, ale prověřuj!

Desítka je nositelkou peněz. Je to karta jmění a finanční stability. Ptáte-li se na zdraví, zatím máte dost energie, ale nenechte se ukolébat. Pro své zdraví byste měli čas od času udělat něco užitečného.

Devítka přináší pohyb a cestování, znamená i stěhování.

Osma je kartou věrnosti a stálosti, a to zejména v pracovní oblasti. Neznamená štědrost a velkorysost, a to nejen vůči ostatním, ale i vzhledem k sobě samému.

Sedma může znamenat velké strádání a nedostatek, proto myslete na zadní vrátka a zbytečně nerozhazujte. Sedma však také předznamenává osudová setkání v té nejpříznivější podobě.

Zelené karty

Karta 3

Jsou listy upřímnosti, pracovitosti a píle. Hovoří o moudrých a vzdělaných lidech, kteří se chtějí domluvit, k hádkám a nesvárům mají daleko.

Eso dokáže urovnat rozbouřené emoce i události, dává životu smysl a pořádek. Prozradí vám, že i na smrt nemocný se vyléčí. Máte-li nějaké tajné přání, zelené eso vám zajistí jeho splnění. Kromě toho přináší dobrou náladu a pohodu.
Král je karta naděje a posel dobrých zpráv. Nudíte se? Vyložíte-li si zeleného krále, buďte si jisti, že zanedlouho se dočkáte osudového překvapení. Nikdy se nebudete cítit sami, vždycky budete mít kolem sebe dostatek přátel a známých.
Svršek: Jestliže vás zajímá, jak dopadnete s novou prací, pak buďte v pohodě, nehrozí žádné nebezpečí. Zelený svršek znamená přísun nových financí.
Spodek vypovídá především o partnerských vztazích, ve kterých se mohou objevit faleš a přetvářka.
Desítka je kartou pevných rodinných vztahů a trvalých svazků. Svobodní nebo rozvedení zcela jistě potkají velkou lásku. Všeobecně se dá o zelené desítce říct, že přináší štěstí.
Devítka slibuje do života v blízké budoucnosti optimismus a radost. Nemusíte se nikoho a ničeho bát, je to karta přinášející pohodu a klid. Můžete si být stoprocentně jisti úspěchem.
Osma přináší vždy a za každých okolností velké štěstí. A může to být v lásce, v práci i v obchodě, nezanedbatelné jsou i finance a zdraví. Zkrátka na co sáhnete, to se povede.
Sedma je stejně jako eso symbolem splněných přání. Ptáte-li se na svého partnera, sedma vám jasně odpoví. Nikoho nepředěláte, narodil se takový, jaký je, a hotovo. Vy se naopak budete muset naučit být trpěliví, protože váš protějšek je v podstatě mlčenlivá ryba.

Žaludové karty

Karta 4

Nosí smutek, neštěstí, nepohodu a strádání.

Eso je bohužel tou nejhorší kartou vůbec. Je to symbol ohrožení, nemoci, problémů na všech frontách, soudních sporů, zrady a lží. Se žaludským esem kráčí ruku v ruce i ostuda, rozchody, rozvody a v pracovní sféře nezaměstnanost a finanční ztráty.
Král nepřináší dobré zprávy. Navíc máte-li nějaké zdravotní problémy, král vám naznačuje, že je čas navštívit co nejdříve lékaře.
Svršek znamená, že vám váš potomek mužského pohlaví bude dělat na čele hodně vrásek. Lepší to nebude ani s partnerem.
Spodek ohlašuje nějaké úřední jednání či neočekávané zprávy. Máte se na co těšit, protože můžete dědit příjemnou sumičku nebo dostanete hezký dárek.
Desítka naznačuj vývoj situace. Obecně řečeno, objevuje se tam, kde vás čeká nějaká nemoc, která dokáže značně pozlobit a otrávit život. Přináší alergie, cukrovku, metabolické problémy apod. Nenechte se ale otrávit!
Devítka nepřináší nic dobrého. Dejte si pozor na pomluvy a sami nevyvolávejte žádné spory, spíš se jim snažte vyhnout.
Osma má schopnost hlásit konec potíží všeho druhu. Je to jediná žaludská karta, které se nemusíte nikterak obávat.
Sedma přináší osamělým novou lásku. Obecně je to karta zamilovaných, ale žaludy naznačují, že váš vztah nebude ideální, ale bude nakažený žárlivostí a hádkami.

Velký výklad z 32 karet

Rozložte zamíchané a sejmuté karty do čtyř řad pod sebe, každou po osmi kartách. Máte před sebou takzvaný velký karetní diagram.

Výklad

Osobní karta je ta NEJ

Především si musíte určit a následně lokalizovat osobní kartu (OSK). Osobní kartu určíte podle toho, komu vykládáte. Pokud ženě, zpravidla je osobní kartou srdcová dáma, pokud muži, tak srdcový kluk. Od této osobní karty začněte s vykládáním. Nejdříve karty v řadě nalevo od OSK, pak napravo, následně v sloupci nad a nakonec pod OSK. Tam najdete to nejdůležitější! Tedy stav, který právě je, nebo situace, které se blíží.
Až skončíte s výkladem aktuálního dění, pokračujte následujícími řadami (vynecháte samozřejmě tu, ve které je OSK a kterou jste již vyložili). Berte vždy čtveřice karet a ty vykládejte jako celek, protože popisují určitý děj.

Karetních kombinací jsou tisíce!!! Časem a zkušenostmi sami vysledujete, co které spojení karet znamená. Nejlepší je nechat se vést intuicí, ta je totiž daleko důležitější než jakákoliv pevná spojení. Toto jsou opravdu jen ta nejzákladnější spojení pro úplný začátek:
• Srdcové eso + zelené eso + zelená desítka = nabídka k sňatku
• Srdcová desítka + zelená desítka = zasnoubení, příslib manželství
• Srdcový svršek + srdcový král + kulový svršek = šťastná láska je na obzoru
• Žaludská osma + zelené eso = všechno zlé se brzy v dobré obrátí
• Kulová sedma + žaludská devítka + žaludský král = finanční starosti
• Žaludská desítka + žaludské eso = deprese
• Srdcová osma + kulový král = váš partner to s vámi nemyslí vážně, jen flirtuje
• Srdcová osma + zelená osma = neplánované těhotenství přinese štěstí
• Srdcová sedma + kulové eso nebo kulová desítka = peněžní dar nebo zvýšení platu
• Tři spodci vedle sebe = někdo vás pomlouvá
• Kulová sedma + žaludská sedma = brzy se bezhlavě a šťastně zamilujete

Na směru záleží

Některé karty mají stejný význam ať leží rovně, nebo obráceně vzhůru nohama. Ale většina karet má dva významy, většinou se diametrálně lišící. Proto je postavení karet velice důležité. Dvouhlavé karty je proto potřeba si označit třeba křížkem v rohu nad obrázkem, aby při výkladu bylo jasné, jestli karta leží rovně nebo obráceně. Například:
žaludová sedmička v rovné poloze informuje o zdraví a síle, v obrácené naopak o vyčerpanosti a nemoci
zelená desítka mluví o změnách – v rovné poloze jde o změny velice potěšitelné, příjemné a vítané, je-li vzhůru nohama nemáte se rozhodně na co těšit.

Autor: Redakce