Kreativ

Indiánský horoskop

Budoucnost Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 07. 08. 2012 00:00

Indiáni chovali nesmírnou úctu a obdiv ke zvířatům. Základem jejich horoskopu jsou proto totemy v podobě dvanácti zvířat. Každý z totemů je něčím výjimečný, každý představuje určité vlastnosti. Postavení v horoskopu přikládali velkou sílu, a dokonce mohlo o člověku rozhodnout, kde bude jeho místo, zda může například stát v čele kmene.

Podle pradávné legendy se člověk rodí zároveň se zvířaty, a proto starý indiánský horoskop přisuzuje lidem vlastnosti zvířat. Ukazuje, jaké zřejmé (ale i skryté) vlastnosti jsme při narození získali a s čím se budeme muset po celý náš život potýkat.

Sokol 21. 3. – 19. 4.

PŘÍMÝ, UPŘÍMNÝ, NENÁVIDÍ PŘETVÁŘKU
Sokol je dravec, rychlý a silný lovec. Člověk v tomto znamení bývá svobodomyslný a nezávislý. Okolí přitahuje zdravým sebevědomím. Touží po dobrodružství a vzrušení. Někdy si svou aktivitou může zadělat na problémy. Díky zbrklosti někdy startuje víckrát, než uloví. To ho ale neodradí od dalších vzletů.
Na koho pozor? Na Husy. Vztah s ní by vás mohl úplně zničit.
Kdo se k vám hodí? Vyberete-li si Bobra, nebudete se s ním nikdy nudit. S Medvědem budete žít jako v bavlnce a s Vlkem vás čeká vážně fičák…

Bobr 20. 4 – 20. 5.

RODINNÝ KRB JE MU NADEVŠE
Miluje jistotu a bezpečí. Bývá to moudrý člověk, doslova mistr praktického života! Krok za krokem jde za svým cílem. Cílevědomost, šetrnost a trpělivá mravenčí práce se mu vždy nakonec vyplatí. Mívá strach z jakýchkoli změn, složitě a dlouho se rozhoduje. Umí zajistit teplo domova, ale to mnohdy v lásce nestačí.
Na koho pozor? Především na všechny Datly a Sovy.
Kdo se k vám hodí? Jestli kolem vás bude poletovat nějaký Havran, chyťte ho a jen tak nepouštějte. Je to pro vás totiž hotový poklad.

Jelen 21. 5. – 20. 6.

INTELIGENCE A BYSTROST JE JEHO ZBRAŇ
Šikovný pozorovatel, který umí nebezpečí a nepřítele vycítit na dálku a s předstihem pak dokáže obratně reagovat – tak to je Jelen. Potřebuje velký prostor, jinak je nešťastný. Stále něco zkoumá, nečinnost ho ubíjí. Jelena jen těžko někdo uloví. Přímo nesnáší stereotyp, a tak je složité udržet ho v manželství.
Na koho pozor? Vyhýbejte se obloukem Bobrům, váš vztah by se nesl ve znamení hádek, smutku a slz.
Kdo se k vám hodí? Zkuste si počíhat na Sokola, to je ten správný recept pro vaše štěstí.

Datel 21. 6. – 21. 7.

CITLIVOST NEZNAMENÁ SLABOST
Datel je silná osobnost! Bývá to samotář a tajnůstkář, ale to neznamená, že by se zcela stranil lidí. Nesmírně důležité jsou pro něho partnerské a rodinné vztahy. Často by se rozdal, jen aby bylo vše v pořádku a klapalo jak má. Dojde-li ke konfliktu, nese to těžce.
Na koho pozor? Velice rozporuplné spojení by mohlo vzniknout se Sokolem, takže od něj raději ruce pryč.
Kdo se k vám hodí? Vstoupíte-li do manželského svazku s jiným Datlem, Vlkem nebo Husou, docela určitě se vám dobře povede.

Losos 22. 7. – 21. 8.

ROZENÝ VŮDCE S NEZLOMNOU VŮLÍ
Losos je králem, elegantní a noblesní. Působí velmi přitažlivě, ve společnosti je vždy vítaný. Má extravagantní nápady i názory na život. Dává jasně na srozuměnou, kdo je tu pánem. Svého kouzla umí náležitě využít. I když jsou milí a dobrosrdeční, zvláště v partnerských záležitostech bývají extrémní vybíravostí.
Na koho pozor? Na Vlka. Ten totiž vůbec netouží po neustálém vedení a poučování…
Kdo se k vám hodí? Optimální spojení je s Medvě- dem: vůdce Losos v něm získá obdivovatele.

Medvěd 22. 8. – 21. 9.

SYMBOL OBRATNOSTI, RYCHLOSTI, SÍLY A ROZVAHY
Medvěd nikdy nejedná zbrkle. Často působí až přehnaně rozvážně, trpělivě a leckoho dráždí pomalostí. Je na něho stoprocentní spolehnutí, nemluví jen tak do větru. Nemá rád nečekaná překvapení a náhody, které s sebou občas život (chtě nechtě) přináší.
Na koho pozor? Choulostivé je partnerství se Sokolem, vzájemná rozdílnost v přístupu k životu může proměnit váš život v peklo.
Kdo se k vám hodí? Vzájemný obdiv vás pojí s Bobrem. Těšte se na chvíle plné lásky…

Havran 22. 9. – 22. 10.

DBÁ NA SVŮJ ZEVNĚJŠEK, CHCE SE LÍBIT
Nejlépe se cítí v houfu, proto miluje společnost a vyhledává místa, kde je hodně zábavy. Má estetické cítění, nezřídka patří mezi uznávané umělce. Spory raději urovnává, než vyvolává. S chutí nad vším dumá a hodnotí ze všech stran. Není lehké s ní žít, protože k sobě přitahuje hodně pozornosti.
Na koho pozor? Napjatý vztah s Husou vás může přivést až na pokraj zhroucení. Ani Vlk není ten pravý!
Kdo se k vám hodí? Vášnivý vztah se vším všudy vás čeká zejména s Hadem…

Had 23. 10. – 22. 11.

NIKDY NEZRADÍ, NIKDY NIC NEODPUSTÍ
Hadí člověk je velmi ambiciózní, a jestliže se pro něco rozhodne, jde přímo za svým cílem. Bývá moudrým a hloubavým pozorovatelem, protože je obdařen šestým smyslem. Je to výborný kamarád, ovšem velmi nebezpečný protivník. Pokud odhalí zradu, kousne – a může to hodně bolet!
Na koho pozor? Ačkoli vás Losos sexuálně neskutečně přitahuje, není to ten pravý pro život.
Kdo se k vám hodí? Medvěd a Havran. I když okolí bude nechápavě kroutit hlavou, běžte do toho!

Sova 21. 11. – 21. 12.

JE ČESTNÁ A FÉROVÁ, HÝŘÍ OPTIMISMEM
Sova umí zaujmout na první pohled, je to totiž opravdu zajímavá osobnost. Miluje dobrodružství. Občas se chová povýšenecky, protože si myslí, že je dokonalá. Potřebuje mít absolutní volnost, ale vždy a ráda se vrátí tam, kde je jí dobře. Pokud by se jí někdo snažil svázat křídla, buď uletí, nebo se utrápí.
Na koho pozor? Především na Datla – ten je pro vás synonymem průšvihů a zklamání.
Kdo se k vám hodí? Báječně vám bude s jinou Sovou! Život jako jedná komediální hra váš čeká s Vydrou.

Husa 22. 12. – 19. 1.

CÍLEVĚDOMÁ, PRACOVITÁ A VYTRVALÁ
Dokáže překvapit okolí ohromnou sílou a odhodláním, se kterým přistupuje k životu. Je realistka, která ví, že v životě nedostane nic zadarmo a že je důležité být neustále ve střehu. Získat její důvěru, to je opravdu tvrdý oříšek. Navenek působí chladně a nepřístupně, své city jen tak nedá najevo. Je čestná, lze se na ni vždy stoprocentně spolehnout.
Na koho pozor? Jedno velké nedorozumění by byl váš vztah se Sokolem… Skřípalo by to ale i s Lososem.
Kdo se k vám hodí? Jednoznačně Medvěd!

Vydra 20. 1. – 18. 2.

S HUMOREM JDE HNED VŠECHNO LÍP
Vzhledem k přemíře fantazie bývá několik kroků před ostatními. Působí pohotově, skoro všechno ji zajímá. To, co je pro jiného problém, chápe Vydra jako výzvu. Ke všemu přistupuje s vtipem, dokáže podržet i v těch nejhorších chvílích. Proto je oblíbená, mívá hodně přátel. Mají neobyčejný smysl pro spravedlnost.
Na koho pozor? Přestože s Lososem byste si teoreticky mohli rozumět, raději se mu obloukem vyhněte. Drnčící napětí bude mezi vámi a Hadem.
Kdo se k vám hodí? Přitahuje vás to k Bobrovi!

Vlk 19. 2. – 20. 3.

MÁ RÁD NADPŘIROZENÉ A TAJEMNÉ
Vlčí lidé jsou vášniví, romantičtí, často si idealizují partnera i lidi kolem sebe. Jsou dobromyslní, srdeční a důvěřiví. Nejednou se proto stávají terčem vypočítavých jedinců, kteří je zneužívají. Je-li však nejhůř, dokážou se vyburcovat k mohutné obraně, a dají tak jasně na srozuměnou, že vlk je šelma.
Na koho pozor? Vylámat zuby si můžete v partnerském svazku s Havranem. Tak pozor!
Kdo se k vám hodí? Šťastní se budete cítit se Sokolem, zasněné věčné milovaní přinese spojení s Datlem.

Autor: Redakce