Kreativ

Knoflíkový náramek

Knoflíkový náramek Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 15. 05. 2014 00:00

Máte sbírku knoflíků? Máte rádi knoflíky a obzvlášť ty hříbkovité? Pokud nemáte, určitě si nějaké pořiďte z galanterie nebo ze starých sekáčových oděvů, které vám padnou do oka a pojďme si vyrobit nápaditý, efektní, hravý, společenský šperk – KNOFLÍKOVÝ NÁRAMEK.

Udělejte si s námi nápaditý, efektní, hravý, společenský šperk – knoflíkový náramek.

Materiál

Materiál:

Budeme potřebovat asi celkem 26–28 knoflíků hříbkových (knoflíky s očkem na zadní straně) postříbřených a pozlacených, otvírací kroužky v barvě kovu jako knoflíky v průměru 0,8 cm, řetízek s většími oky v délce okolo 23 cm, větší karabinku, ketlovací kleště, 3 ks ozdobných přívěsků například ptáčky.

Jak na to:

Jak na to - 1

1. Na jeden konec řetízku navlečte karabinku do oka řetízku, pomocí ketlovacích kleští oko roztáhneme, navlečeme karabinku a zpět uzavřeme oko v řetízku.

Jak na to - 2

2. Připravíme si knoflíky a kroužky, které otevřeme kleštěmi a navlékneme do očka každého knoflíku. Do stříbrného knoflíku dáme kroužek ve stejné barvě, do pozlaceného knoflíku dáme pozlacený kroužek. Také ozdobné přívěsky (v našem případě ptáčky) navlečeme do kroužků.

Jak na to - 3

3. Dále už jen ozdobíme každé oko v řetízku knoflíkem a kroužek uzavřeme pomocí ketlovacích kleští. Střídáme barvy knoflíků. U karabinky, uprostřed a na druhé straně řetízku, navlečeme přívěsky – ptáčky. Řetízek ozdobený knoflíky a ptáčky bude v délce do 16 cm (17 cm), zbylá ostatní oka řetízku necháme prázdná, budou sloužit pro zapínání karabinky.

Mějte na paměti, že řetízek bude plnější a tím pádem délka nebo obvod náramku bude o něco delší, proto je dobré na závěr zdobení knoflíků vyzkoušet náramek na zápěstí jak bude sedět, velikost popřípadě upravíme.

A TOHLE JE VÝSLEDEK:

Jak na to - 4

Autor: Eva Trávníčková