Praktická žena - Kreativ

Kořeněný hermelín

Kořeněný hermelín

Vydáno: 12. 04. 2011 00:00

Výborně kořeněný nakládaný hermelín

• 4 hermelíny

• 9 stroužků česneku

• 2 sterilované feferonky

• 2 sterilované červené kapie

• na špičku nože sladké nebo pálivé papriky

• 15 kuliček jalovce

• 10 kuliček černého pepře

• 10 kuliček zeleného pepře

• 10 kuliček červeného pepře

• 2 lžičky tymiánu

• 1 lžička rozmarýnu

• 2 bobkové listy

• podle chuti chilli

• olej

1. Tymián, rozmarýn, jalovec a černý pepř rozdrťte a smíchejte s paprikou a chilli, rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu.

2. Na dno sklenice dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice. Vrch posypejte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného a červeného pepře, po stranách vložte bobkové listy, kapie a feferonky a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.

3. Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za 2–3 dny, až se řádně uleží.

Autor: Redakce

Foto: JIŘÍ POLÁČEK JR.