Kreativ

Nehtové studio v klidu domova

Nehtové studio v klidu domova Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 07. 08. 2012 00:00

Pod dohledem nehtové poradkyně jsme pro vás zmapovali péči o ruce krok za krokem. Hravě ji zvládnete doma a odmění vás nehty, krásou konkurující klenotům.

Klasická manikúra v salonech začíná úpravou délky nehtů a tvarováním. V Systému Jessica je prvním krokem změkčující lázeň. Než se do domácí manikúry pustíte, zkontrolujte, zda máte všechny potřebné nástroje a uložte si je tak, aby byly v dosahu a nebylo nutné od péče vstávat. Nehty odlakujte.

1. krok – lázeň

Krok 1

Ruce namočte do vlažné vody, pokud nemáte speciální změkčující přísady, do misky přidejte trochu sprchovéhu gelu, není vhodné příliš pečující složení, které by mohlo na nehtech zanechat mastný povlak. Pro změkčení kůže stačí 2–3 minuty louhování.

2. krok – úprava nehtové kůžičky

Krok 2

Špičku pomerančového dřívka omotejte vatou, jemně uvolněte kůžičku od nehtu, netlačte. Především u nehtového lůžka je vznikající nehet velmi citlivý a mohl by se poškodit. Nehet vyčistěte i zespodu na odrostlé části špičky.

3. krok – pilování

Krok 3

Pořiďte si papírový pilník. Držte jej třemi prsty, mezi palcem, ukazováčkem a prostředníčkem, pak mírně pruží a ideálně pracuje. Přiložte ho kolmo k nehtu a vždy pilujte jen jedním směrem. Na závěr několika tahy pilníku shora dolů uzavřete hranu nehtu.

4. krok – péče

Krok 4

Vyplatí se investovat do koncetrované olejové péče. Vmasírování kapky oleje do nehtového lůžka podpoří nejen krásu pokožky rukou, ale také zdravý a rychlý růst nehtů. Pokožku rukou následně ošetřete pečujícím krémem, 10 minut nechte působit.

5. krok – příprava

Krok 5

Nehty očistěte pomocí kartáčku a mycího gelu. Aby lak dobře přilnul, musí být nehet odmaštěný a suchý. Po opláchnutí a osušení počkejte asi 3 minuty. Dobrým základem je vrstva kvalitního podkladového laku. Pečlivě nalakujte celou plochu nehtu, spodní část odrostlé plochy a hranu nehtu.

6. krok – lakování

Krok 6

Štěteček z jedné strany otřete o hranu lahvičky, otočte a lakujte. Ideální množství laku je takové, aby štěteček při nanášení v laku mírně „plaval", pak se nevytvoří viditelné rýhy. Je to věc cviku. Nezapomeňte namalovat i spodní stranu a hranu nehtu, tím se prodlužuje trvanlivost nalakování. Nechte lak 3 minuty zaschnout a lakování opakujte. Profesionálové používají na závěr transparentní nadlak, který chrání barvu i nehet. Vrstvu nadlaku je možné obden obnovovat.

Dobré rady navíc

• Při odlakování používejte klasickou vatu, některé vatové tamponky totiž obsahují spojující látky, které mohou povrch nehtu poškrábat či jinak poškodit.
• Lahvičku laku před použitím sevřete do dlaní a poválejte ji, tak se obsah zahřeje a důkladně promíchá, aniž by se v něm vytvořily nežádoucí bublinky.
• Aplikovaný lak na nehtech průměrně tuhne přibližně čtyři hodiny, během zasychání je jeho největším nepřítelem voda, která zkracuje jeho životnost a urychluje loupání.

Autor: Redakce