Kreativ

Odhalte svou kůži v každém věku

Odhalte svou kůži v každém věku Zdroj: Praktická žena

Vydáno: 12. 03. 2016 20:17

Směle se pochlubte zářivou a svůdnou pokožkou, kterou můžete mít nejen ve dvaceti…

Pečování ve 20

Hladká záda

Puberta pryč, ale téměř čtvrtina žen bojuje i po 20. narozeninách s pupínky. Jsou na méně viditelném místě, ale vadí, když chcete ukazovat záda v tílku či bikinách. Mezi významné příčiny, které problematickou pleť způsobují, patří pomalá obnova pokožky. Regeneraci urychlí masáž tělovým peelingem. Obrušující částečky odstraní nečistoty a především částečky odumřelé kůže. Masáži se pokožka prokrví – hned po prvním ošetření má čistší a zdravější vzhled. Pravidelné používání peelingu (1x týdně) pokožce vrací rovnováhu, působí jako prevence tvorby nových pupínků. Viditelné zlepšení se dostaví za měsíc.

Opálená pokožka

Bronz je opravdu sexy, ale opalování je nejrychlejší cesta jak připravit kůži o její mladý vzhled. Vedle UVB záření, které se při předávkování projeví jako bolestivé spálení, pronikají do kůže i UVA paprsky. Následky se pomalu sčítají a projeví se až po letech předčasnými projevy stárnutí kůže, třeba mapami pigmentových skvrn, nebo hlubokými vráskami v místech, přímo vystavených slunci, jako je dekolt. Při opalování se vyplatí používat prostředky se slunečním filtrem přiměřeným fototypu a místu, kde pobýváte. Kůži vystavovat slunci s rozumem, začínat od kratších seancí, časem je prodlužovat. Bronzování sice déle trvá, ale také déle vydrží. Rychlejší a bezpečnější proměna v čokoládovou krásku se povede s tónovacím tělovým sprejem.

Hebké lokty a kolena

Aby byla pokožka na dotek jako hedvábí, potřebuje pravidelnou zálivku. Používejte hydratační tělové mléko. Když se poohlédnete po lehoučkých konzistencích, které se skvěle aplikují a vstřebávají, krémování zabere chviličku. Zvláštní pozornost si zaslouží lokty a kolena. Jejich kondici ohlídá balzám s přírodními složkami. Pomáhá kombinace bambuckého másla, konopného oleje a včelího vosku.

Už vám bylo 30

Konzervujte krásu rukou

Co rukám opravdu nesluší jsou pigmentové skvrny, ne nadarmo se jim říká stařecké. Na hřbetech, vystavených velkou část roku slunci, bez jakékoliv ochrany, se mohou objevit velmi rychle, ale velmi nesnadno se odstraňují. S ochranou krému SPF 10 nemají šanci. Pokud příliš nefandíte chemii, zkuste péči minerálů, které nepronikají do pokožky. Krém by měl obsahovat i hydratační či výživné složky, pokud možno přírodní, které se snadno a rychle vstřebávají. Množství velikosti hrášku vmasírujte nejprve do kůže na hřbetech, zbytek rozetřete v dlaních, ty se tolik nevysušují. Vyplatí se pečovat o ruce ráno a večer a po každém mytí rukou.

Hlídejte dekolt a paže

Až 80% příznaků stárnutí kůže mají na svědomí vnější faktory, které utočí každý den a poškozují DNA v jádru buněk, nezbytnou pro regeneraci kůže. Narušení DNA vede k tvorbě vrásek. Aby vám nezvrásnily dekolt a paže, nasaďte péči s vysoce účinnou kyselinou listovou. Vědci potvrdili, že působí preventivně, ale také dokáže přispět k nápravě již vzniklých škod. Aby vám dekolt dělal radost ještě dlouhou dobu, potřebuje zaštítit i proti slunečním paprskům. Pro běžný městský život postačí SPF 8. Světlá a citlivá kůže si zaslouží SPF 15 a víc.

Zatočte s celulitidou

To, že trápí devět žen z deseti není důvod vzdát to. Dobrá zpráva je, že vědecké týmy stále bádají, hledají původ dolíčků a způsoby, jak je vyhladit. Zdá se, že jednou z příčin vzniku je tzv. glykace. Molekuly cukru se přichytí na kolagenová vlákna, tím je zpevní, v okolí již pořádně nafouklých tukových buněk se vytvoří tuhá bariéra a celulitida se nehne. Zkuste na ni kombinaci přírodních extraktů a špičkových technologií v jedné z horkých kosmetických novinek. Přidejte zdravý jídelníček a pohyb.

Co hlídat, když máte 40

Vysušování pokožky

Suchá znamená matná a drsná. Problém dehydratace může kupodivu souviset s vodou. Pokud se často a dlouho sprchujete a koupete, libujete si v horké vodě a silně čisticích produktech, kůže ztrácí hydrataci a přichází o přirozenou ochranou vrstvu, která je k hospodaření s vodou nezbytná. Znovuvytvoření této bariéry trvá několik hodin, s věkem se doba prodlužuje, může dokonce dojít k jejímu trvalému narušení. Kůže ocení, když vodě uberete na teplotě. Myjte se sprchovým olejem. Jeho složky jsou přírodní, šetrné k pokožce, což jim neubírá na schopnosti zatočit s nečistotami. Po opláchnutí není kůže mastná, ale příjemně hebká.

Svůdnost nohou

Dojem z hezkých štíhlých nohou může pokazit bližší záběr, který odhalí nepravidelné tmavé modřinky, při detailu připomínající drobnou pavučinku. Jedná se o projev poruchy cevního systému. Velmi často se tyto dispozice v rodině dědí. Cévky se dají zamaskovat make-upem, ale jejich viditelnost se zmenší při pravidelném používání speciální péče, která posiluje žilní mikrocirkulaci. Umí to extrakt z listů vinné révy a kaštanu koňského.

Příznaky stárnutí

Když pokožka začne ochabovat a ztratí jas, potřebuje posílit nejenom zvenku, ale také zevnitř. Pilulky dopraví do nejhlubších vrstev kůže osvědčené antioxidanty, až do nitra kožních buněk se dostane výživa, která je třeba k vytvoření nového stavebního materiálu – kolagenu a elastinu.

Poklady pro 50

Hnědý cukr

Jako elixír mládí zapůsobí na kůži cukrový peeling. Protože jsou krystalky smíchány s esenciálními oleji citronu, verbeny a vanilky a rostlinnými oleji, toto obrušování neškodí ani citlivé pleti. Prospívá jí i přidaný vitamin E. Promasírujte vlhkou kůži krouživými pohyby, užívejte si i krásnou vůni, která se uvolňuje z esenciálních olejů a blahodárně působí na duši. Oživená pokožka může konkurovat sametu.

Chytrý sprchový gel

Respektuje potřeby zralé pokožky, především žízeň, a dodá jí výživu, aby se mohla sama přirozeně regenerovat. Protože s věkem se kůže ztenčuje a je mnohem citlivější, mycí složky gelu by měly být sice účinné, ale jemné, aby povrch neodíraly. Vynechte houby a svěřte očistu jen dlaním. Gelem nešetřete a vytvořte bohatou pěnu, která bude tělo hýčkat a snadno se opláchne.

Specialista

Využít ty nejlepší nejnovější technologie proti stárnutí, dosud používané v pleťové kosmetice i pro další rizikové partie – proč ne? Dokáže bojovat se ztrátou pevnosti kůže, stimuluje tvorbu kolagenu, zlepšuje hustotu pokožky. Když se k němu přidá kofein, známý odvodňovač a zeštíhlovač, můžete počítat i s vylepšením tvarů. Pro lepší texturu a vzhled pokožky s menším počtem vrásek se zapojuje do akce i složka exfoliační. Připojte lehkou texturu a velice příjemnou vůni. Tahle péče je pro náročné, ale vyplatí se.

Autor: Redakce