Praktická žena - Kreativ

Plněné pomeranče

Plněné pomeranče

Vydáno: 15. 01. 2013 00:00

Plněné pomeranče

Potřebujete:

• 3 velké pomeranče
• 1 pudink s vanilkovou příchutí
• 2–3 lžíce cukru
• vanilinový cukr
• 600 ml mléka
• 2 vejce
• 4 lžíce tvarohu
• 1 lžíce rozinek naložených v rumu
• 1 lžíce nahrubo nasekaných ořechů nebo mandlí
• šlehačka ve spreji
• hořká čokoláda
• lístky meduňky

Postup:

1. Pomeranče omyjte, osušte a rozpulte. Lžičkou z nich vydlabejte dužninu, zbavte ji jadérek a bílých vláken a pokrájejte na kousky. Přidejte rozinky. Vydlabané pomeranče dejte vychladit.

2. Ve 200 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek s cukry a vlijte do vroucího zbylého mléka. Za stálého míchání uvařte hustý pudink. Za občasného promíchání ho nechte vychladnout. Potom do něj postupně vmíchejte tvaroh utřený do pěny se žloutky a pomerančovou dření s rozinkami. Krém zjemněte tuhým sněhem ušlehaným ze dvou bílků.

3. Krémem ozdobně naplňte vychlazené půlky pomerančů a dejte na chvíli do ledničky. Před podáváním ozdobte kopečkem šlehačky, posypejte sekanými ořechy či mandlemi, nastrouhanou hořkou čokoládou a lístkem meduňky.

foto: Jiří Poláček jr.

autor: Redakce