Praktická žena - Kreativ

Rajčatový salát s mozzarellou

Vydáno: 27. 08. 2013 00:00

Rajčatový salát s mozzarellou

Doba přípravy: 15 minut, Počet: 4 porce

Ingredience:

✳ čtvrtina ledového salátu

✳ 300 g cherry rajčat

✳ 200 g třešňové mozzarelly

✳ půl nebo 1 malá větší červená cibule

✳ hrst lístků bazalky

✳ sůl a pepř

✳ panenský olivový olej

✳ bílý vinný ocet

Postup:

Salát natrhejte na kousky a dejte do mísy. Přidejte rajčátka rozkrojená na poloviny, třešňovou mozarellu, natrhané lístky bazalky a cibuli nakrájenou na tenké plátky.

Z oleje, octa, soli a pepře prošlehejte zálivku. Těsně před podáváním salát promíchejte se zálivkou.

POCHUTNÁTE SI

Osvědčená kombinace chutí, které si vás okamžitě a natrvalo získají. Chcete-li někoho naučit jíst salát, podejte mu tento.

PIKANTNÍ ZMĚNA

Navíc budete potřebovat:

✳ hrst rukoly

✳ 150 g šunky prosciutto

✳ ještě 100 g mozzarelly

✳ sklenici černých oliv

✳ bílý pepř místo tmavého

✳ olej Moniny s citronem

✳ nasekanou pažitku

✳ světlou a tmavou bagetku

✳ špejle na špízy

1 Do mísy natrhejte ledový salát, přidejte rukolu, proužky červené cibule a proužky nakrájené z plátků šunky. Vše zakapejte citronovým olejem - tím nešetřím, naopak jeho vyváženou chuť ani neruším solí. Lehce promíchejte. Pak vytvořte špízy – na špejle napíchněte několikrát za sebou cherry rajčátka, mozzarellu, černé olivy, vše proložte lístečky bazalky. Vytvořte si směs citronového oleje s troškou soli a pepře, špízy potřete.

2 Rychle opečte nebo ogrilujte nakrájené kousky bagety.

3 Špízy naaranžujte do mísy se základem salátu, posypte je pažitkou a podávejte s horkou bagetkou.

Dobrou chuť.

Autor: Jana Pippichová