Praktická žena - Kreativ

Rýžový pudink s kokosem a physalis

Vydáno: 13. 05. 2013 00:00

Rýžový pudink s kokosem a physalis

PRO 4 osoby – DOBA PŘÍPRAVY 35 - 40 min. + 2 hod chlazení

POTŘEBUJETE:
• 200 g kulatozrnné škrobnaté rýže
• 750 ml mléka
• 4 lžíce cukru
• 80 g strouhaného kokosu
• 16 ks physalis (plody mochyně husí)

Mléko nalijte do kastrolu a přisypte rýži. Na malém plameni přiveďte k varu a za častého míchání uvařte do měkka. Trvá to asi 40 minut, podle druhu rýže. Pudink by měl mít krémovou konzistenci. V případě potřeby přidejte mléko.
Odstavte a oslaďte, rozdělte do 4 misek a nechte vychladit.
Před podáváním opražte nasucho na pánvi strouhaný kokos, stále míchejte, aby byl jen lehce nazlátlý. Nechte vychladnout.
Povrch každé misky posypte kokosem a dozdobte plody physalis.

Použila jsem rýži Golden Sun (na kaše a dezerty), vařte ji až 45 min. Puding při chladnutí zhoustne, takže mlékem nešetřete. Pro lahodnou chuť doporučuji 10 % smetanu, špetičku soli a před dokončením zamíchat lžíci másla. K dezertu jsem vymačkala šťávu z červených pomerančů.