Praktická žena - Kreativ

Salát z červených fazolí

Vydáno: 09. 07. 2012 00:00

Salát z červených fazolí jsme přidali ke grilované vepřové panence. Recept najdete v letním dvojčísle Praktické ženy 2012.

Salát z červených fazolí

Potřebujeme:

300 g sterilizovaných červených fazolí

4 žampiony

1 bílá cibule

pórek

4 stroužky česneku

2 feferonky

černý pepř mletý

sůl

olivový olej

balsamikový ocet

Jak na to:

Žampiony a cibuli podélně rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme. přidáme sterilizované fazole bez nálevu a vše lehce promícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a balsamikovým octem. Zakryjeme potravinářskou folií nebo salát vložíme do plastického boxu a necháme v chladu proležet. Čím déle, tím lépe, přes noc stačí.

Tip: Může také přidat ještě červenou cibuli, nakrájenou na půlkolečka. S aromatickým balzamikovým octem buďte opatrní, ale jiný ocet nedá salátu tu skvělou chuť.

REDAKCE OVĚŘUJE: Grilování podle kuchařek jsme si vyzkoušeli opět na vlastní kůži. Chceme, abyste si s námi opravdu pochutnali, takže recepty raději ověřujeme.Více se dočtete v letním dvojčísle Praktické ženy. Tady se soustředím, aby se připravená panenka dostala správně na rošt. Na salát z červených fazolí dojde až při servírování. Prostě ho přidáte na talíř. Grilovanému masu to svědčí. Skvělé počasí na grilování a dobrou chuť!

Autor: Ladislav Müller