Praktická žena - Kreativ

Slané muffiny s chorizem a bazalkou

Slané muffiny s chorizem a bazalkou

Vydáno: 24. 02. 2012 00:00

Slané muffiny s chorizem a bazalkou od Terky

Ingredience:

• 2 lžičky oleje
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 100 g choriza
• 200 g polohrubé mouky
• 300 g polenty
• 1 sáček prášku do pečiva
• čtvrt hrnku čerstvě nasekané bazalky
• 1 vejce
• 330 ml mléka
• čtvrt hrnku strouhaného parmazánu
• sůl

Postup:

Troubu předehřejte na 200°C. Vymažte formy, vysypejte je hrstí polenty. Na oleji jemně opékejte asi 5 minut nasekanou cibuli, rozmačkaný oloupaný česnek a pak i na kostky nakrájený salám chorizo. Nechte vychladnout. Mouku, polentu, prášek do pečiva, bazalku, vejce a mléko promíchejte a vlijte do mísy společně s opečeným chorizem. Osolte, zamíchejte, rozdělte do forem, posypejte sýrem a pečte asi 18 minut do zlatova.

Autor: Terka