Praktická žena - Kreativ

Těstoviny s citrusovou omáčkou

Těstoviny s citrusovou omáčkou

Vydáno: 15. 01. 2013 00:00

Těstoviny s citrusovou omáčkou

Potřebujete:

• 250 g těstovin (nejlepší jsou tagliatelle)
• 2 pomeranče
• 2 lžíce hladké mouky
• 200 ml mléka
• 1 žloutek
• 1 lžička másla
• sůl
• mletý bílý pepř
• 1 citron
• několik snítek kadeřavé petrželky

Postup:

1. Těstoviny uvařte v mírně osolené vodě podle návodu na obalu. Citrusy důkladně omyjte a osušte. Citron nakrájejte na kolečka, jeden pomeranč oloupejte a rozdělte na dílky, z druhého vymačkejte šťávu. Kůru z obou pomerančů nakrájejte na tenké nudličky.

2. Mléko, mouku a žloutek rozmíchejte v misce a v teplé vodní lázni šlehejte tak dlouho, až směs zhoustne. Přidejte máslo, pomerančovou šťávu a kůru, sůl a pepř.

3. Okapané těstoviny zalijte omáčkou, ozdobte kolečky citronu, dílky pomeranče a kadeřavou petrželkou.

foto: Jiří Poláček jr.

autor: Redakce