Kreativ

ŠTÍTEK: The Police

Koncert světové legendy, anglického hudebníka a občasného herce Stinga v plně zaplněné pardubické Enteria Areně.

VIDEO: Sting zahrál v pardubické enteria Aréně. Podívejte se

/NOVÉ FOTOGRAFIE/ Pardubická hokejová hala nespí ani v létě. Ve středu 19. července sem zamířil britský zpěvák a baskytarista Sting se svou kapelou. Přivítala jej prakticky plná hala, která se dočkala zhruba stominutového programu, který přetékal hity.

Britský zpěvák, baskytarista a skladatel Sting.

Sting zahrál v Praze písně The Police, závěr věnoval Ukrajincům a ženám v Íránu

Britský zpěvák, baskytarista a skladatel Sting na pátečním koncertě v pražské O2 areně nabídl své velké hity včetně písní, které hrál se svou bývalou kapelou The Police. Poslední skladbu Fragile ze svého sólového alba …Nothing Like the Sun umělec známý svojí společenskou angažovaností věnoval lidem na válčící Ukrajině a mladým ženám bojujícím za svá práva v Íránu.

Sting slaví narozeniny

Sting! Rockové žihadlo slaví sedmdesátku

Tak Stingovi je sedmdesát let? Nevypadá na ně. Jedna z největších hvězd světového rocku udává trendy už déle než čtyři dekády. Je populární ikonou, ale také obrovským muzikantem. Tvrdohlavost a neustálé hledání dovedly kluka ze severu Anglie až na vrchol.

Pálavské vinobraní v Mikulově 2019.

Z kulturního kalendáře 2021: Zve Pálavské vinobraní i festival k poctě Vivaldimu

Přinášíme nahlédnutí do kulturního kalendáře na jižní Moravě v příštím roce. Vzhledem k současné složité situaci zůstávají všechny termíny předběžné a konání jednotlivých akcí i v dalších měsících ovlivní vládní nařízení a opatření související s epidemií koronaviru. Pokud se vše v dobré obrátí, vrátí se na Břeclavsko vinobraní a lednicko-valtický areál ožije koncerty, které připomenou díla Antonia Vivaldiho.

Britský zpěvák Sting.

Z kulturního kalendáře 2021: Slavkov se těší na příjezd Stinga i Napoleona

Přinášíme nahlédnutí do kulturního kalendáře na jižní Moravě v příštím roce. Vzhledem k současné složité situaci zůstávají všechny termíny předběžné a konání jednotlivých akcí i v dalších měsících ovlivní vládní nařízení a opatření související s epidemií koronaviru. Pokud se vše v dobré obrátí, vrátí se například tradiční napoleonské akce a konečně přijede i Sting.

Z osmadvacátého ročníku Festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice 2020.

Z kulturního kalendáře 2021: Pořadatelé chystají hudební festivaly i vinobraní

Přinášíme nahlédnutí do kulturního kalendáře na jižní Moravě v příštím roce. Vzhledem k současné složité situaci zůstávají všechny termíny předběžné a konání jednotlivých akcí i v dalších měsících ovlivní vládní nařízení a opatření související s epidemií koronaviru. Pokud se vše v dobré obrátí, na Blanensku se mohou milovníci festivalů těšit například na velenský Vesuf či na tradiční boskovický festival pro židovskou čtvrť.  

Sting

Tip na kulturu: Sting nahradí zrušený koncert ve Slavkově

Zpěvák, skladatel, herec a aktivista Sting splní v roce 2020 svůj slib a po zrušeném koncertě z minulého roku konečně zahraje v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Návštěvníci se mohou těšit na největší hity jeho sólové kariéry, i písně skupiny The Police.

Koncert Stinga.

Paul Simon a Sting vystoupí společně v březnu v O2 areně

Praha - Paul Simon a Sting vystoupí v rámci svého společného turné On Stage 14. března 2015 v pražské O2 areně. Oba významní hudebníci představí na koncertě dohromady přes tři desítky skladeb včetně hitů Boy In The Bubble, Driven to Tears, Desert Rose či Every Breath You Take.

Koncert Stinga.

Paul Simon a Sting vystoupí společně v březnu 2015 v O2 areně

Praha – Paul Simon a Sting vystoupí v rámci svého společného turné On Stage 14. března 2015 v pražské O2 areně. Oba významní hudebníci představí na koncertě dohromady přes tři desítky skladeb včetně hitů Boy In The Bubble, Driven to Tears, Desert Rose či Every Breath You Take. Koncepci svého turné Simon a Sting představili loni na vystoupení pro nadaci Robin Hood Foundation. Za pořádající společnost Live Nation o tom informoval Petr Novák.

Pohodový Sting nadchl zaplněnou ČEZ Arénu

Pohodový Sting nadchl zaplněnou ostravskou ČEZ Arénu

Ostrava /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE– Po patnácti letech vystoupil britský zpěvák Sting v zaplněné ostravské ČEZ Aréně. „Ahoj Ostravo, jsem šťastný, že jsem tady s vámi," pozdravil rozjásané publikum charismatický umělec a představil svoji skvělou pětičlennou doprovodnou kapelu.

Pohodový Sting nadchl zaplněnou ČEZ Arénu

Pohodový Sting nadchl zaplněnou ČEZ Arénu

Ostrava – Po patnácti letech vystoupil předevčírem britský zpěvák Sting v zaplněné ostravské ČEZ Aréně. Průřez repertoárem světové hvězdy na dvouhodinovém koncertě nabídl starší i novější úspěšné písně.

Pojišťovák léta okrádal herce Toma Hankse, přišel si na 800.000 dolarů

Los Angeles - Pojišťovací agent byl ve středu v USA odsouzen za to, že léta podváděl herce Toma Hankse, představitele slavného Forresta Gumpa. Podvodnými pojistkami se obohatil i na účet britského hudebníka Andyho Summerse, který hrál se zpěvákem Stingem ve skupině The Police. Nepoctivý pojišťovák žádal od roku 1998 od umělců vyšší pojistné částky, než platil pojišťovnám, a přišel si tak na statisíce dolarů.

Dan Bárta

Dan Bárta vystoupí v Domažlicích

Domažlice – V rámci festivalu Jazz bez hranic vystoupí v pátek 26. října v domažlickém MKS výrazná osobnost tuzemské hudební scény Dan Bárta s Robert Balzar triem.

Britský zpěvák a skladatel Sting vystoupil v pondělí 25.června v O2 areně.

Druhý letošní koncert Stinga v Praze přilákal na 13 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE, PROFIL/ – Pouhé čtyři měsíce uplynuly od posledního koncertu Stinga v Praze, přesto britský muzikant a zpěvák přilákal na své pondělní vystoupení 13.000 diváků. Koncert se konal ve vysočanské O2 areně a Sting fanouškům nabídl dvě desítky skladeb jak ze své sólové kariéry, tak z dřívějšího působení v kapele The Police.

Britský zpěvák a skladatel Sting vystoupil v pondělí 25.června v O2 areně.

Druhý letošní koncert Stinga v Praze přilákal na 13 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE/ - Pouhé čtyři měsíce uplynuly od posledního koncertu Stinga v Praze, přesto britský muzikant a zpěvák přilákal na své pondělní vystoupení 13 tisíc diváků. Koncert se konal ve vysočanské O2 areně a Sting fanouškům nabídl dvě desítky skladeb jak ze své sólové kariéry, tak z dřívějšího působení v kapele The Police.

Britský zpěvák a skladatel Sting vystoupil v pondělí 25.června v O2 areně.

Druhý letošní koncert Stinga v Praze přilákal na 13 tisíc lidí

Praha /FOTOGALERIE/ – Pouhé čtyři měsíce uplynuly od posledního koncertu Stinga v Praze, přesto britský muzikant a zpěvák přilákal na své pondělní vystoupení 13.000 diváků. Koncert se konal ve vysočanské O2 areně a Sting fanouškům nabídl dvě desítky skladeb jak ze své sólové kariéry, tak z dřívějšího působení v kapele The Police.

Dan Bárta a Robert Balzar Trio na Matějské jazzové pouti v Přerově

Zalíbil se mi zvuk akordeonu, svěřil se Dan Bárta v Přerově

Přerov – Zpěvák Dan Bárta, který se představil v neděli večer společně s Robert Balzar Triem přerovskému publiku jako jeden z hudebních hostů Matějské jazzové pouti, dokáže pokaždé překvapit. Tentokrát se z podia linuly skladby Led Zeppelin nebo Björk v úpravách, které by možná nadchly i samotné autory legendárních songů. Sám Dan Bárta se v rozhovoru Přerovský a hranický deník přiznal, že chystá novou desku a miluje zvuk akordeonu.

Dan Bárta.

Chcete lístky na Dana Bártu? Zapojte se do soutěže

Prostějov /SOUTĚŽ/ – Po dvou letech se do Prostějova vrátí Dan Bárta. Devítinásobný zpěvák roku a originální fenomén české hudební scény dorazí opět s kolegy z jazzového Robert Balzar Tria. Koncert bude v sobotu 11. prosince v klubu Apollo 13 a pokud stojíte o lístky, získejte je v soutěži s Prostějovským deníkem.

Dan Bárta bude svým zpěvem bavit návštěvníky Stounu.

Dan Bárta bude zpívat ve Stounu

Frýdek-Místek – Prostory hudebního klubu Stoun ve Frýdku se v sobotu 20. listopadu bude rozléhat zpěv devítinásobného Zpěváka roku Dana Bárty a hudba doprovázejícího tria Roberta Balzara.

Rocková kapela Baba Hed oslaví jubileum

Mariánské Lázně – Nejznámější mariánskolázeňská rocková kapela Baba Hed oslaví 26. června od 22 hodin v hudebním klubu Na Rampě v Mariánských Lázních již deset let své existence

Klub Na Rampě Jablonec nad Nisou

Na Rampě připravili vzpomínkový koncert

Jablonec n.N. - Sobota 1. května: Klub Na Rampě Jablonec: 21.00 Petr Kalandra memory Band + Ostar Petr. Vzpomínkový koncert k nedožitým šedesátinám známého muzikanta.

SAMBISTÉ: Nové album Tam Tam Orchestra & Batucada nazvané Sambista je poctou nejslavnějšímu brazilskému žánru. Zleva: Martin Kreuzberg, Tereza Vacíková, Miloš Vacík.

Miloš Vacík: Důležité je zpívat česky

Praha - I když sambové texty nebývají žádná literární díla, spíše jednoduché verše na téma láska, pohoda, tanec, překlad pomůže přiblížit hudbu lidem, navodit správnou atmosféru.

Vzhůru na koncerty

Podle zprávy Performing Rights Society loni poprvé v Anglii zisk z koncertů oficiálně překročil zisk z prodaných hudebních nosičů.

Jak zhudebnit finanční krizi

Těžko říct, kdy naposledy se kontroverzní firmě Microsoft podařilo přijít se službou, která by byla nadšeně přijata. Teď ale internetový svět prožívá poblouznění nad novým programem softwarového giganta. Ke smůle Microsoftu se ale proslavil z úplně jiných důvodů, než by si asi firma přála a než by očekávala.

Pohled do připravovaného sálu nově otevíraného rockového klubu v jindřichohradeckých Zbuzanech.

Nová hudební scéna se rozjíždí

Jindřichův Hradec/ Pro vybudování zázemí alternativní hudební scény se rozhodl nový provozovatel sálu ve Zbuzanech v Jindřichově Hradci, který v jeho rukách prošel renovací. Co čeká milovníky elektrických kytar a co obyvatele Zbuzan?

Pohled do připravovaného sálu nově otevíraného rockového klubu v jindřichohradeckých Zbuzanech.

V Jindřichově Hradci přibyl rockový klub

Jindřichův Hradec - V sobotu se otevírá v sále jindřichohradecké restaurace U Kůrků ve Zbuzanech nový rockový klub Lucky Pery. Otevřeno bude denně, přičemž soboty jsou vyhrazené koncertům zajímavých rockových kapel.

Skupina The Police

Obnovení The Police už se zase přou, ale prý jim to prospívá

LOS ANGELES/VANCOUVER - Obnovená britská kapela The Police ještě ani nezahájila své světové turné a mezi jejími členy už zase panují rozpory. Bubeník Stewart Copeland nicméně tvrdí, že rozmíšky jsou tvůrčí, užijí si při nich legraci a výkonu slavného tria prospívají.