Kreativ

ŠTÍTEK: Socialist Party

Ilustrační foto

Doprava v roce 2020: Vznikne systém jedné jízdenky i 21 km nových dálnic

Řidiči by se měli letos dočkat 21 kilometrů nových dálnic, na železnici bude jednou z největších událostí otevření Negrelliho viaduktu na Den dětí. Dopravu ale čekají i další novinky, ministerstvo dopravy by mělo například po letech příprav konečně vybrat soukromého investora do dostavby dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem.

Česká lyžařka Ester Ledecká v cíli sjezdu v závodě Světového poháru v kanadském Lake Louis.

Ledecká bude pokračovat na lyžích. V prosinci snowboard vynechá

Ester Ledecká zůstane i po přesunu z amerického na evropský kontinent na lyžích. O nadcházejícím víkendu bude závodit ve Svatém Mořici a o týden později se přesune do francouzského Val d'Isere. ČTK informaci potvrdil manažer Ledecké Viktor Valta z agentury Sport Invest.

Lezec Adam Ondra.

Po zklamání další šance. Lezec Ondra podruhé zabojuje o olympiádu v Tokiu

Toulouse, Brno - Sportovní lezec Adam Ondra z brněnské Tesly má před sebou druhou šanci postoupit na olympijské hry v Tokiu. Jeden z nejlepších světových závodníků, který by měl za rok při premiéře svého sportu pod pěti kruhy patřit k favoritům, může ve francouzském Toulouse napravit nezdar z mistrovství světa. Tam kvůli technické chybě v obtížnosti skončil v kvalifikaci kombinace až osmnáctý a měl daleko k sedmé příčce v redukovaném pořadí, která by mu zajistila účast v Tokiu.