Kreativ

ŠTÍTEK: Valašské Meziříčí

Zápas 21. kola divize F SFC Opava B - Frenštát p.R 2:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Favorité divize F ve 21. kole nezaváhali. První Hlubina splnila povinnost na hřišti posledního Brunálu (3:0), druhá Opava B si doma poradila s Frenštátem (2:0), třetí Bohumín porazil Krnov (2:0) a čtvrtý Vratimov přejel Řepiště (4:1). Havířov dvěma góly v závěru zápasu urval cenný bod v Ostravě s Vítkovicemi (2:2) a na 5. místě vystřídal Polanku, která doma prohrála s Valašským Meziříčím (1:2). V osmi duelech 21. kola padla jediná červená karta, dostal ji za nesportovní chování Pavol Bugáň, manažer a asistent trenéra Havířova.

Tisícím dobrovolným dárcem krve v roce 2024 ve Vsetínské nemocnici se stal Vít Kopecký z Janové.

Hasiči, cyklisté i studenti. Ve Vsetíně už letos darovala krev tisícovka dárců

Hematologické a transfuzní oddělení přivítalo během prvních tří měsíců letošního roku již tisíc dárců krve. Tím jubilejním se stal Vít Kopecký z Janové. Ještě před zahájením své sportovní sezony přišli krev darovat také cyklisté Vrchařské koruny Valašska, v březnu se připojili i gymnazisté z Valašského Meziříčí.

Zlínská posádka Adam Březík – Ondřej Krajča při debutu s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 na Valašské rally ValMez i kvůli sporné 30vteřinové penalizaci brala čtvrté místo. Foto: Vandraq Studio

Březíka na Valašské rally rozladila penalizace. Neoprávněná, tvrdí

/ROZHOVOR/ Na jedné straně tři druhé časy posádky Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča při debutu s novým vozem Škoda Fabia RS Rally2 na Valašské rally ValMez, na straně druhé sporná 30vteřinová penalizace z průběhu první rychlostní zkoušky, která se promítla do psychiky soutěžní dvojice v závěru dopolední sekce.

Divize F: Valašské Meziříčí - Šumperk (7.4.2024)

VIDEO: Změna trenéra pomohla. Šumperk má první body po krásných brankách Strnada

Konečně! Šumperským fotbalistům se poprvé na jaře povedlo uspět. Léčba novým koučem tedy zabrala, když tým z podhůří Jeseníků v neděli dokázal otočit zápas ve Valašském Meziříčí. Ukončil tak dlouhou šňůru šesti porážek v řadě, která nakonec vyústila v rezignaci dosavadního trenéra Pavla Tökölyho. Jako nový impuls pak tým převzal dosavadní asistent Petr Merta, jenž se tak hned při své premiéře dočkal tříbodového zisku.

Fotbalisté Vigantic (v modrém) si o víkendu zastříleli.

I. A třída – sk. A: rezerva Valašského Meziříčí otočila duel

/PETR KOSEČEK/ Fotbalisté Horní Lidče potvrdili v 16. kole I. A třídy skupiny A v Podlesí dobrou jarní formu, Kateřinice se ve Velkých Karlovicích vrátily na vítěznou vlnu. Juřinka si o uplynulém víkendu doma smlsla na Valašských Příkazech, Vigantice si i bez bez Milana Baroše s Valašskou Polankou zastřílely. Dolní Bečva loupila ve Vidči, Lidečko zvládlo záchranářský duel s Rožnovem.

Na náměstí ve Valašském Meziříčí byl v sobotu v podvečer slavnostně odstartován první závod domácí rallyeové sezóny - 42. ročník Kowax Valašská Rally Valmez 2024.

OBRAZEM: Valašská rally odstartovala, favorité se představili

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Na náměstí ve Valašském Meziříčí byl v sobotu v podvečer slavnostně odstartován první závod domácí rallyeové sezóny - v pořadí již 42. ročník Kowax Valašská Rally Valmez 2024, která je letos netradičně zařazena do kalendáře takzvaných malých, jednodenních soutěží - Rallysprintsérie. Samotný závod odstartuje v neděli ráno.

Valašská rally, ilustrační foto.

Valašská rally 2024 je tady! Co znamená pro Nový Jičín

Oblíbený motoristický podnik Valašská rally se o víkendu neodbude pouze ve „ValMezu“ a okolí, těšit se něj mohou i lidé v Novém Jičíně. Jen se musí smířit s omezeními dopravy v neděli 7. dubna na Masarykově náměstí směrem na Čerťák, v Kojetíně, Hostašovicích i ve Straníku!  Níže v článku zjistíte i omezení v hromadné dopravě.

O víkendu se pojede již 42. ročník rallysprintového závodu KOWAX Valašská rally ValMez.

Valašská Rally láká už na sobotní shakedown

/POZVÁNKA/ Rallysprintový závod KOWAX Valašská rally ValMez sice odstartuje až v neděli 7. dubna v 9.15 hodin ze servisního areálu Dezy, ale pro fanoušky rallysportu bude připraven program už na sobotní odpoledne 6. dubna.

Jízda ze Vsetína do Valašského Meziříčí se protáhne. Buduje se připojovací pruh rampy Mostecká na silnici I/57; duben 2024

U Vsetína zpomalte. Kvůli stavbě nového připojovacího pruhu tady platí třicítka

Dopravní omezení číhají na řidiče na silnici I/57 na výjezdu ze Vsetína směrem do Valašského Meziříčí. Stavba rampy Mostecká se dostala do další fáze a dělníci se pustili do budování připojovacího pruhu. Motoristé musí po silnici I/57 zúženými provizorními pruhy, a to v každém směru s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině.

I přes oblačné, místy deštivé počasí se těšila zájmu fanoušků sobotní první etapa 41. ročníku Valašské Rally. Snímky z rychlostních úseků Lešná, Vidče a servisu.

Na Valašskou rally se přihlásila téměř stovka posádek

/FOTOGALERIE/ Téměř stovka posádek se registrovala ke startu 42. ročníku KOWAX Valašská rally ValMez. Jezdcem s prioritou FIA bude na startu valašský René Dohnal, který se v uplynulé sezeně stal šampiónem European Rally Trophy. Dále je mezi přihlášenými osm dvojic s národní prioritou, včetně dvou zahraničních. Valaška se letos odjede o víkendu 6. – 7. dubna 2024.

Fotbalisté Vigantic (v černém) uhráli o víkendu bod.

I. A třída - sk. A: šlágr Podlesí vyhrálo, Baroš bral v derby jen bod

/PETR KOSEČEK, AKTUALIZOVÁNO!/ Fotbalisté Vigantic i s Milanem Barošem brali v 15. kole I. A třídy skupiny A z derby v Rožnově p. R. jeden bod a Valašské Příkazy rozjeté Vidče nezastavily. V místním derby rezerva Valašského Meziříčí o víkendu rozstřílela Juřinku a Dolní Bečva v závěru rozhodla duel s Velkými Karlovicemi. Prostřední Bečva si veze z Val. Polanky tři body a derby Hor. Lidče s Lidečkem vidělo 450 diváků.

Břidličná doma prohrála

Návrat Baly nepomohl, Břidličná předvedla dokonalý kolaps

O záchranu bojující fotbalisté Břidličné se před utkáním s Valašským Meziříčím posílili. Z epizodního angažmá v třetiligových Bohunicích se vrátil sedmadvacetiletý obránce Roman Bala. Kovohutě chtěly bodovat, bohužel zůstalo jen u přání. Valaši vyžili dokonale závěrečného kolapsu domácího týmu a vyhráli 4:0.

Erin Ptáčková s maminkou, také bývalou skvělou výškařkou Vendulou Šigut Vítkovou.

Hraničtí výškaři skákali se Štefelou i Bábou. Ptáčková posunula osobák

Závod s ohromně dlouhou tradicí, ale především krásná akce, kam se spousta výškařů velmi ráda vrací, aby zde zakončila halovou sezónu. Letošní již 45. ročník Valašské laťky ve Valašském Meziříčí proběhl v sobotu 9. března i za účasti dvou hranických výškařů. V kategorii veteránů se představil Zbyněk Čech, mezi staršími žákyněmi startovala Erin Ptáčková.

Krnov - Valašské Meziříčí 1:1

VIDEO: Mrázova paráda Krnovu na vítězství nestačila

/VIDEO, FOTOGALERIE/ První poločas fotbalistům krnovské Kofoly vyšel. Hráli dobře, dali krásnou branku Jiřím Mrázem, další šance ale zahodili. Po přestávce převzal iniciativu celek z Valašského Meziříčí. Nakonec se mu podařilo Gomolou vyrovnat na konečných 1:1.

Fotbalisté Vigantic v čele s Milanem Bartošem.

I. A třída - sk. A: Vigantice s Lidčí jen remizovali. Baroš zařídil penaltu

/AKTUALIZOVÁNO/ Slovenský legionář v barvách Horní Lidče Peter Mišutka v utkání 14. kola fotbalové I. A třídy skupiny A zkompletoval hattrick a Juřinka si v domácím prostředí smlsla na Valašské Polance. Fotbalisté Vidče si o víkendu proti Velkým Karlovicím s chutí zastříleli. O záchranu bojující Valašské Příkazy nestačily na rezervu Valašského Meziříčí. Lídr z Kateřinic otočil ve druhé půli souboj v Lidečku. Dva duely byly odloženy na květen.

Český reprezentant na loňském Mistrovství Evropy ve skyrunningu v Černé Hoře Pavel Cimbálník vyhrál Pivovarský kros v Palačově.

Vytrvalci z Valašska ovládli Pivovarský kros. Závod vyhrál Pavel Cimbálník

Český reprezentant na loňském Mistrovství Evropy ve skyrunningu v Černé Hoře Pavel Cimbálník vyhrál Pivovarský kros v Palačově. Vytrvalec ze Zašové v závodě dlouhém 12,3 kilometru, na trati s převýšením 350 metrů, dosáhl času 53:06. Stříbrnou příčku vybojoval se ztrátou 1 minuty a 19 sekund Marek Tretera (AC Sportguides Rožnov pod Radhoštěm), třetí byl Jan Adámek z Valašského Meziříčí (Asics FrontRunner.cz, 55:31), Libor Bublík obsadil v čase 56:57 čtvrtou pozici, pátý skončil Tomáš Frýdl (Vsetín, 57:33).

Kuželkáři SKK Rokycany porazili Inter Bratislava.

Rokycanští kuželkáři loupili pod bratislavským hradem

Liga mistrů? Nikoliv, interligoví kuželkáři SKK Rokycany bojují letos o udržení ve společné soutěži nejlepších českých a slovenských klubů. A v sobotu 16. března od 13 hodin je čeká jeden z rozhodujících soubojů, když hostí v Jiráskově ulici Husovice.

Velikonoce v muzeu; Muzeum regionu Valašsko; zámek Vsetín; archivní foto.

Zámky ve Vsetíně a Meziříčí ovládne velikonoční nálada a lidové zvyky

Oblíbené velikonoční programy ovládnou nadcházející víkend (16. a 17. března) dění v pobočkách Muzea regionu Valašsko na zámcích ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí. Příchozí se mohou těšit na tradiční mozaiku lidových zvyků a řemesel, folklorních vystoupení, velikonočního tvoření a další zábavy pro všechny generace.