Kreativ

ŠTÍTEK: Garage house

Marcel Woodman Lesník.

Showman Marcel Woodman: Náš plán je přežít, s covidem se ale celý svět zbláznil

/FOTOGALERIE/ V Ostravě vlastní známý hudební klub Garage s restaurací a minipivovarem, retro hotel s unikátními pokoji a k tomu je i lídrem úspěšné kapely. Po tomto výčtu by se dalo říct, že Marcel Lesník, známý pod přezdívkou Woodman, má všechny důvody být spokojeným podnikatelem. A skutečně tomu tak i bylo. Do doby, než celý svět začal trápit covid-19.

V pořadí třetí koncert pod širým nebem v táborském klubu Garage navštívilo kolem 400 milovníků dobré hudby.

OBRAZEM: Mňága a Žďorp zahrála před klubem Garage Tábor

Ve čtvrtek 9. července se konal před klubem Garage Na Kopečku koncert Mňágy a Žďorp. Sešlo se kolem 400 fanoušků této oblíbené kapely. Počasí vyšlo na jedničku, proto několik návštěvníků přišlo ještě na místo v den konání koncertu.

Petr "Baťa" Kundrát.

Petr "Baťa" Kundrát: Nezpívám v trenýrkách a sandálech, nebudu ani v roušce

/ROZHOVOR/ V Šemanovicích to letos žije hudbou tak, jako daleko v kraji ne. V hospodě Nostalgická myš v březnu se svým triem vystoupil Ivan Hlas, po nuceném koronavirovém půstu na něj v pátek 22. května naváže místní Baťa a Kalábůf něžný beat. Zeptali jsme se vůdčího ducha souboru Petra "Bati" Kundráta, jak je kapela na svůj první koncert před diváky po více než dvouměsíční nucené pauze připravena.

Jubilejní 30. rock and rollový ples, 7. března 2020 v Ostravě.

Marcel Lesník: Sociální sítě za nás nebyly, prosadili jsme se díky televizi

Měl to být jen jeden rokenrolový mejdan, který by patřičně oslavil, že konečně žijeme ve svobodné zemi. Psal se začátek roku 1990 a Marcel Lesník dal dohromady několik ostravských muzikantů, kteří tehdy hráli v kapelách Matyáš Gali, Parizol, Buřinky II, Vabank a Veget. A přesně před třiceti lety v sobotu 10. března 1990 to pak tato formace naplno rozjela na akci s názvem 1. originální rock and roll ples, která se konala v sále restaurace U Mámy v Ostravě-Pustkovci.

Soutěž amatérských kapel Líheň!

Začíná další ročník hudební soutěže Líheň

Ve čtvrtek se roztočí kola XIX. ročníku největší středoevropské klubové soutěže hudebníků Líheň! První kola proběhnou v karvinském klubu Hard Cafe a v polském klubu Garage Pub v Krakówě už ve čtvrtek,v pátek premiérově v novém spolupořádajícím klubu Club Centrum v podzemí kina Centrum v samotném centru Havířova.

V sobotu se v táborském klubu Garage konal sólový koncert Lenky Dusilové.

Koncert Lenky Dusilové v klubu Garage v Táboře

V sobotu se v táborském klubu Garage konal sólový koncert Lenky Dusilové. Sešlo se kolem 150 návštěvníků a fanoušků této osobité interpretky. A byl to vskutku jedinečný hudební zážitek. Přinášíme fotografie Radima Hanzla.

Ilustrační foto.

Oldies párty-diskotéka Rádia Čas

Rádio Čas a Garage club zvou na Valentýnskou Oldies párty, která vypukne v sobotu 15. února od 20 hodin ve všech prostorách klubu Garage.

Lenka Dusilová vystoupí v sobotu v táborském klubu Garage.

Lenka Dusilová vystoupí v táborském klubu Garage

Šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl Lenka Dusilová vystoupí v sobotu večer v táborském klubu Garage. Koncert začíná ve 20 hodin. Vstupné v předprodeji na baru stojí 300 korun, před koncertem pak 350 korun.

Kytara. Ilustrační foto.

Pravá ruka Stinga vystoupí v Garage!

Dominic Miller, jeden z nejlepších světových kytaristů a letitý spoluhráč Stinga vystoupí se svým bandem v ostravském klubu Garage v neděli 26. ledna od 20 hodin.

Hudební klub Garage

Silvestr v Garage

Silvestra a vstup do Nového roku si opět budete moci užít v prostorách areálu Rock and Roll GARAGE v Ostravě-Martinově. Hudbu obstarají DJové Marcel Woodman − Woodmanotéka, Tom Hanzl − Pártyklip a Rosťa Petřík − Praskání. V sále i restauraci budou videodiskotéky na nové LED obrazovce 5x3 metry i na projekci a TV. Součástí vstupenky je bohatý raut a malý šampus pro každého hosta.

Barbora Poláková.

Barbora Poláková v Garage clubu

Jedna z populárnějších českých hereček, Barbora Poláková, se vrací do ostravského klubu Garage, kde s obrovským úspěchem koncertovala už v letech 2016 a 2018. 

Stromboli.

Tip na pátek 20. září: Koncert Stromboli

Pořadatelem koncertu legendární rockové kapely Stromboli je ostravský klub Parník. Z kapacitních důvodů se však koncert uskuteční v klubu Rock and Roll GARAGE v Ostravě-Martinově.

Francouzská herečka a zpěvačka Chantal Poullain.

Kam ve čtvrtek na Pardubicku

Čtvrteční večer bude petřit všem hudbymilovným: V Ponorce vystoupí legendární garáž, na Hronovické zazní francouzské šansony.

Frýdek-Místek patřil hudbě a pivu.

Frýdek-Místek patřil hudbě a pivu

Kouzelný areál bývalé historické textilky ve Frýdku byl v sobotu odpoledne a večer místem, kde hlavní roli hrálo pivo a bigbeat – město ovládl festival Pivopění.

Tony Ducháček a Garage

Garage vystoupí Na soutoku

Hradec Králové - Srdce rockerů v sobotu večer rozbuší koncert legendární pražské rockové kapely Garage and Tony Ducháček, která ve 20 hodin vystoupí v restauraci Na soutoku.

Ilustrační foto

Kam o víkendu? Vyberte si

Spousta nevšedních a atraktivních akcí je připravena na tento víkend na Olomoucku. Podívejte se na naše tipy a vyražte.

Vladimir 518 a výstava Kmeny v Uměleckoprůmyslovém muzeu Moravské galerie v Brně.

Metalisté, rappeři, růžový tank. Výstava Kmeny v sobotu zaplní galerii i Husovu

Brno /FOTOGALERIE/ – Růžový tank dočasně parkující před Červeným kostelem v Brně, plánovaná sobotní párty v Husově ulici, v níž se zastaví doprava a své koncerty zde odehrají kapely Garage, PSH nebo WWW. To vše předznamenává výstavu Kmeny 90, kterou v sobotu zahájí Moravská galerie v Brně a rapper Vladimir 518.

Radniční restaurace v Ostravě.

Radniční restaurace? Jinde pýcha, v Ostravě hanba

/FOTOGALERIE, ANKETA/ Zatímco v jiných městech bývá radniční restaurace oblíbeným útočištěm svatebčanů a místem rodinných oslav, v Ostravě se o tom může lidem jenom zdát. V minulých letech museli spíše pátrat po tom, jestli je vůbec otevřená.