Kreativ

ŠTÍTEK: EKO GYMNÁZIUM

Letošní Pohár úspěšně obhájila ZŠ Václava Havla.

Pohár úspěšně obhájila ZŠ Václava Havla

Na závěr školního roku se poděbradské základní školy a gymnázia utkaly o pohár v orientačním běhu. Na trať v oblasti jižní kolonády postupně odstartovalo přes 680 závodníků ze čtyř poděbradských škol.

Studenti experimentovali s camerou obscurou

Super foťák z krabice od bot. Studenti experimentovali s camerou obscurou

Je možné dělat nádherné fotky jen za pomoci papírové krabičky s dírkou a fotopapíru? Vlastně to lze. Přesvědčit se o tom mohli v ústeckém muzeu pod vedením lektora Jáchyma Myslivce studenti EKO Gymnázia a Střední školy multimediálních studií, kteří si vyzkoušeli výrobu klasické dírkové komory postavené na principu camery obscury a exponovali s ní vlastní snímek.

Pozdní kolínskou plesovou sezónu zahájila škola z Poděbrad.

OBRAZEM: Studenti z Poděbrad měli svůj ples až nyní, konal se v Kolíně

Vzhledem ke komplikacím kvůli pandemii koronaviru začala plesová sezóna v Městském společenském domě v Kolíně až v březnu. Těmi, kteří takřka po dvou letech při plesu opět roztančili tyto prostory, byli studenti EKO Gymnázia a Střední odborné školy Multimediálních studií Poděbrady. 

Tým poděbradského EKO Gymnázia a SOŠ Multimediálních studií se už druhým rokem podílí na realizaci projektu Erasmus+ s názvem BABBAT (Bob As A Bait Better Adult Training).

Proč se lidé nechtějí nebo nemohou vzdělávat a pracovat? Zjišťují studenti

Tým poděbradského EKO Gymnázia a SOŠ Multimediálních studií se už druhým rokem podílí na realizaci projektu Erasmus+ s názvem BABBAT (Bob As A Bait Better Adult Training). Projekt koordinuje islandská agentura Skref Fyrir Skref (Krok za krokem) spolu s partnery z dalších šesti zemí: Řecka, Španělska, Estonska, Litvy, Lotyšska a České republiky. Ústředním tématem projektu je motivace ke vzdělávání. Zaměřili jsme se na ty dospělé, kteří nemohou (nebo ani nechtějí) uspět na trhu práce.

Z prezentace uměleckých děl ArtMap v Galerii G18.

Úspěšný projekt ArtMap se prezentuje výstavou v Galerii G18

/FOTOGALERIE/ V rámci projektu ERASMUS +, na kterém dlouhodobě spolupracujeme s francouzskou uměleckou školou, Centrem grafických studií v Nantes, se během podzimu uskutečnilo hned několik výměn pedagogů i studentů. Součástí pobytu Francouzů v Poděbradech byl i umělecký workshop, který se konal ve spolupráci s městem Poděbrady a Ekocentrem Huslík.

Ilustrační foto.

Žáci poděbradského EKO Gymnázia dopadli v Národním testování na výbornou

Národní testování 9. tříd 2019/20, které realizuje společnost SCIO, řadí poděbradské EKO Gymnázium mezi 10% nejúspěšnějších škol. Celorepublikového srovnávacího testování z českého a anglického jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů, které slouží pro školy, žáky i jejich rodiče k získání zpětné vazby, se účastnilo více než 600 základních škol a gymnázií, tj. přibližně 19 000 žáků.

V zasedací místnosti radnice jednal dětský parlament.

V Poděbradech začal pracovat dětský parlament na úrovni města

/FOTOGALERIE/ V zasedací místnosti radnice koncem ledna konalo první zasedání dětského parlamentu na úrovni města. Jedná se o jednu z aktivit, kterou město realizuje v rámci svého členství v Národní síti Zdravých měst ČR. Jejím hlavním přínosem je dát mladým lidem prostor k tomu, aby přemýšleli o rozvoji města a o možnostech zlepšování kvality života jeho obyvatel.

Do útulku na Štědrý den přivezli lidé dárky, dobroty i pejska.

Do útulku na Štědrý den přivezli lidé dárky, dobroty i pejska

/FOTOGALERIE/ V poděbradském psím útulku letos oslavilo Vánoce dvacet ubytovaných psů, což není výrazný výkyv od běžné kapacity útulku. Lidé jim tradičně vozili krmení, pamlsky, piškoty, konzervy, granule, hračky, deky nebo vzali pejsky na vycházku. Zájemci mohli také všechny psí obyvatele obejít, pozdravit a dát jim pamlsek.

Středočeské krajské kolo Prezentiády

V prezentační soutěži nejvíc zaujali studenti z Kutné Hory

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - V čem si jsou mladí lidé podobní s králíky? Mají rádi sex a trávu. S tímto prohlášením vyrukoval na závěr svého vystoupení tým studentů z Mladé Boleslavi, který si dal název MAO. Sklidil obrovský potlesk; největší ze všech účastníků krajského kola soutěže středoškoláků v prezentačních dovednostech pořádané spolkem Student Cyber Games.

Studenti po tragédii vytvořili před žďárskou obchodní školou pietní místo.

Školy jsou zabezpečené, ale útok přijít může

Střední Čechy - Tragédie, která se odehrála v úterý ve Žďáru nad Sázavou, ukázala, jak rychle se může ranní cesta do třídy změnit v boj o přežití. Schizofrenička zaútočila na jednu studentku a bránícího šestnáctiletého studenta při tom pobodala. 

Studenti po tragédii vytvořili před žďárskou obchodní školou pietní místo.

Školy jsou zabezpečené, ale útok přijít může

Střední Čechy - Tragédie, která se odehrála v úterý ve Žďáru nad Sázavou, ukázala, jak rychle se může ranní cesta do třídy změnit v boj o přežití. Schizofrenička zaútočila na jednu studentku a bránícího šestnáctiletého studenta při tom pobodala. 

Ilustrační foto.

Zájem o gymnázia? V Brně se hlásí rekordní počet studentů

Brno – Jen každý šestý se dostane do primy gymnázia v brněnských Řečkovicích. Na školu se letos hlásí 356 zájemců. Uspěje ale jen pětašedesát z nich. V posledních letech se počet uchazečů pohyboval okolo tří set. Rekordní čísla hlásí i další gymnázia.

Ilustrační foto.

Zájem o gymnázia? V Brně se hlásí rekordní počet studentů

Brno – Jen každý šestý se dostane do primy gymnázia v brněnských Řečkovicích. Na školu se letos hlásí 356 zájemců. Uspěje ale jen šestapadesát z nich. V posledních letech se počet uchazečů pohyboval okolo tří set. Rekordní čísla hlásí i další gymnázia.

EKO Gymnázium a SOŠ Multimediálních studií Poděbrady.

Poruchy učení v Poděbradech studijní tempo nebrzdí

Poděbrady - Fakt, že dítě pomaleji čte, špatně píše, nemusí být známkou nižší inteligence, ale některé známé dysfunkce v procesu učení se. Učitelé a rodiče na ně přijdou u dětí na základních školách, kde problém začnou řešit, na školách vysokých už potom zase nikoho nezajímá, například jakým písmem si student dělá poznámky.

Státní maturita

Státní maturita z matematiky komplikuje život i v Nymburce

Nymbursko - Letošní problematická státní maturita z matematiky komplikuje život i studentům nymburského gymnázia. Například jeden z nich má šanci dostat se na prestižní univerzitu, vezmou ho ale jen s jedničkou právě z matematiky.

Společné foto reprezentantů EKO gymnázia.

Florbalisté poděbradského EKO Gymnázia sní svůj sen

Poděbrady – Náš okres bude mít zastoupení na republikovém finále středních škol ve florbale. Díky chlapcům zpoděbradského EKO gymnázia, kteří se úspěšně probili sítem okresních a krajských kol. Minulý týden dokonce absolvovali úspěšnou kvalifikaci o postup na republikové finále, kterého se tento prodloužený víkend zúčastní.