Kreativ

ŠTÍTEK: Světlá nad Sázavou

Fotbalisté Tisu (v bílém) vyhráli v Humpolci 2:0 a posunuli se do čela A skupiny.

Souhrn 1. A třídy: Změny lídrů! Do čela svých skupin poskočily Tis a Šebkovice

/FOTOGALERIE/ Poločas hrůzy. Vedoucí tým A skupiny Světlá nad Sázavou nečekaně klopýtl. V Košeticích po bezbrankové první půli třikrát inkasoval a pustil do čela skupiny nováčka z Tisu. První příčku opustil v béčku také Bedřichov, který byl po domácí bezbrankové remíze s Lukami nad Jihlavou o skóre přeskočen Šebkovicemi.

Přeborový lídr SK Okříšky (v červeném) bude hájit první příčku v Chotěboři.

Kam na fotbal v kraji? Atraktivní duely o čelo uvidí Chotěboř, Bedřichov a Telč

Několik taháků chystá pro fotbalové fajnšmekry druhý dubnový víkend. V krajském přeboru přivítá třetí Chotěboř vedoucí Okříšky, na které ztrácí tři body. V 1. A třídě lídr skupiny B Bedřichov hostí svého letošního jediného přemožitele, Luka nad Jihlavou. V nejnižší krajské soutěži se střetnou v Telči vedoucí týmy A skupiny. Zajímavé ale budou i další víkendové duely. Kam se vypravit na fotbal si můžete naplánovat podle našeho tradičního přehledu.

Fotbalisté Světlé nad Sázavou (v modrém) poslali v minulém kole Štoky na dno tabulky. V sobotu přivítají další tým z opačné strany tabulky - Třešť.

Kam na fotbal v kraji? Sousedský souboj v Kamenici, bitva o záchranu v Koutech

První dubnový víkend přinese v krajských soutěžích především souboje celků z opačných pólů tabulek. Můžete ale vidět i přímé souboje o záchranu. V Koutech nastoupí Náměšť, Antonínův Důl se představí ve Ždírci. Zajímavé bude sledovat i Světlou nad Sázavou, která v minulém kole přišpendlila ke dnu Štoky. Nyní může totéž udělat s Třeští. Klopýtnou favorité? Překvapí papíroví outsideři? Nebo navštívíte jiné utkání? S výběrem vám pomůže náš tradiční kompletní přehled zápasů.

Přestože fotbalisté Světlé nad Sázavou (v modrém) ve Štokách neproměnili celou řadu šancí, roli favorita nakonec potvrdili a po výhře 3:1 zůstávají v čele A skupiny 1. A třídy.

OBRAZEM: Světlá ve Štokách neklopýtla. Výsledky jsou v pohodě, hlásí Pohnětal

Podle představ vstoupil půlmistr A skupiny v 1. A třídě do druhé části soutěže. Světlá nad Sázavou doma zdolala béčko Chotěboře (2:1), ve druhém zápase zvítězila ve Štokách (3:1). Se ziskem šesti bodů je trenér lídra Jan Pohnětal spokojen. Vadu na kráse ale vidí: „Trápí mě trošku proměňování šancí,“ přiznává.

O velikonočním víkendu pokračují krajské fotbalové soutěže. Na snímku momentka z utkání 16. kola 1. A třídy mezi HFK Třebíč (v červeném) a Jiskrou Měřín.

Kam na fotbal v kraji? Přeborová bitva béček v Novém Městě, šlágr kola v Borech

Lepší fotbaly? Velikonoční víkend slibuje pěkné počasí. Doufejme, že druhé jarní kolo přinese i zlepšené výkony již rozehranějších týmů. Po úvodních duelech totiž například z Tisu, Luk či Nedvědice zaznělo, že těší více body než předvedená hra. Podívejte se v našem přehledu, kam se můžete vypravit na krajský fotbal.

Hokejistům Pelhřimova (v bílém) nestačilo v semifinále proti Chotěboři k vítězství ani vedení 4:0.

Semifinále krajské ligy: Domácí selhali. Potvrdí Světlá a Chotěboř svůj brejk?

Nečekané výsledky. Překvapivě odstartovalo semifinále krajské ligy hokejistů. Čtyři měsíce neporaženému Pelhřimovu nestačilo doma k prvnímu bodu v sérii ani vedení 4:0, Moravské Budějovice zkolabovaly v posledních dvou minutách. Chotěboř a Světlá nad Sázavou tak budou ve středu na svých stadionech usilovat o semifinálové mečboly.

Posledním semifinalistou krajské ligy se stali hokejisté Světlé nad Sázavou (v modrém).

Čtvrtfinále krajské ligy: Posledním postupujícím je Světlá. Katem Telče Dolinský

Obrat v přesilovkách. Rozhodující souboj o postup do semifinále krajské ligy ovládli hokejisté Světlé nad Sázavou. S Telčí sice po prvním dějství prohrávali, ale zásluhou využitých početních výhod v dalším průběhu skóre duelu otočili. Po těsné výhře 2:1 ovládli celou sérii 3:2 na zápasy. V semifinále se vítězové střetnou s Moravskými Budějovicemi.

Z přípravného fotbalového utkání Hlízov - Světlá n. S. (3:1)

Linhart: Náš výkon špatný nebyl, za týden ale budeme muset hodně přidat

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Generálka před startem jarní části sezony vyšla fotbalistům Hlízova dobře. V souboji týmů hrajících I.A třídu ze Světlé nad Sázavou dali tři branky a to jim stačilo na vítězství. Kouč David Linhart byl s výkonem týmu spokojený, potěšil ho také návrat zkušeného Vančury do sestavy.

Daniel Nešpor

Daniel Nešpor nastupoval v první lize, obdivoval Šimáka nebo Štajnera

Od dětských kopaček ve Světlé nad Sázavou až po zahraničí či profesionální angažmá v Česku. Fotbalista Daniel Nešpor vzpomíná na kluby, které formovaly jeho kariéru, a na spoluhráče, s nimiž sdílel nejen hřiště, ale i přátelství mimo něj. Defenzivní borec je jedním ze šestice posil čáslavského týmu, který bude na jaře usilovat o záchranu v soutěži.

Ředitel Městské policie Jihlava Jan Frenc končí po 26 letech.

Ředitel strážníků v Jihlavě končí. Jan Frenc jde po čtvrtstoletí do důchodu

Po šestadvaceti letech končí Jan Frenc v čele Městské policie Jihlava. Na závěr svého působení pozve své nejbližší spolupracovníky na společný oběd a pak odejde do důchodu. Rozhodně ale nepočítá s tím, že bude jen nudně s fajfkou a v bačkorách sedět u televize. „Mám do budoucnosti ještě hodně plánů,“ ujistil v rozhovoru pro Deník. Povyprávěl také o tom, jak se městská policie za poslední čtvrtstoletí proměnila.

V soudní síni.

Dozorci ze Světlé nad Sázavou se vracejí do práce. Soud je zprostil viny

/VIDEO/ Konec vězeňství v Čechách se definitivně nekoná. Šestice dozorců z ženské věznice ve Světlé nad Sázavou může opět nastoupit do práce. Někteří z dozorců si museli hledat brigády, aby vůbec uživili rodiny. Odsouzené dokonce za ně psaly petice, aby se vrátili zpět do práce.

Plán vysokorychlostní železniční tratě, která povede přes Vysočinu. Zdroj: poskytla Správa železnic

Přípravy pro VRT na Vysočině. Stát vybere projektanta pro terminál v Jihlavě

Vysokorychlostní trať, která urychlí cestování vlakem mezi Prahou a Brnem, bude mít značný význam i pro Vysočinu. V Jihlavě-Pávově vznikne nový terminál a trať, po které pojedou vlaky až na městské vlakové nádraží v Jihlavě. Stát nyní hledá projektanta na celý úsek trati od Světlé nad Sázavou až po Velkou Bíteš, včetně terminálu u Jihlavy.

Hokejisté Moravských Budějovic si vypracovali na čele tabulky Krajské ligy  mužů Vysočiny čtyřbodový náskok před Pelhřimovem (na archivním snímku ze vzájemného zápasu v tmavém).

Krajská liga. Žihadla nezaváhala ani ve Světlé, kanonády Chotěboře a Meziříčí

Tři kola před koncem základní části Krajské ligy mužů Vysočiny mají nejblíže k první příčce hokejisté z Moravských Budějovic. Ti ovládli šlágr devatenáctého kola ve Světlé nad Sázavou, kde o svém triumfu rozhodli ve vlastním oslabení. Na čele tabulky mají Žihadla nyní k dispozici čtyřbodový náskok na druhý Pelhřimov.

Stará lávka u světelských skláren do dvou let zmizí, nahradí ji silniční přeložka a most.

Světlá zaplatila miliony, důležitý most přes Sázavu má zelenou

Víc než dva miliony korun. Tolik zaplatí město Světlá nad Sázavou majiteli posledních pozemků v lokalitě blízko staré lávky u světelských skláren. Teď už nic nebrání, aby se stará lávka změnila v důležitý most a silniční přeložku z ulice Zámecká směrem k nádraží. Protože most odkloní dopravu z náměstí směrem k budoucímu terminálu vysokorychlostní tratě.