Kreativ

ŠTÍTEK: Ivančice

Vedoucí sportovní redakce Deníku Rovnost Jaroslav Kára (vlevo) předává ocenění sympaťáka roku 2023 brankáři tišnovských fotbalistů Janu Herinkovi.

Když to nejde sportovně, prorážím aspoň tak, těší Herinka cena Sympaťáka Deníku

Zaskočilo ho, když se dozvěděl, jaké přebírá ocenění při vyhlášení nejlepších sportovců okresu Brno-venkov za rok 2023. Brankář fotbalistů AFK Tišnov Jan Herink se stal vítězem ankety Sympaťák Deníku Rovnost. „Docela mě překvapilo, že jsem vůbec nominovaný na tuhle cenu. Holt, když to nejde sportovně, musí to jít druhou stránkou a aspoň tady prorážím. Jsem šťastný, je to super,“ radoval se při slavnostním galavečeru v ivančickém Kině Réna.

Házenkářka Hodonína Bára Krejčíková při zápase s Mostem.

Krejčíková rozhodla duel ve Zlíně: Vymodlený gól. Stále hraje za dva týmy

Zmocnila se míče, který vypadl bývalé reprezentantce Poznarové a vystřelila. I když domácí brankářka ránu zpacifikovala, míč se se štěstím dokutálel až za čáru. „Vymodlený gól, jinak bych to nazvat ani nemohla. Ale štěstí ke sportu patří,“ připomíná s úsměvem hrdinka sobotního házenkářského derby ve Zlíně Bára Krejčíková.

Fotbalisté Svratky Brno (na snímku ve žlutých dresech) se na jaře porvou o záchranu v krajském přeboru.

Svratku postihl pád, ale v zimě nezbrojí. Sází na návraty. Kdo zkouší MSFL?

Postihl je největší pád v tabulce ze všech týmů v krajském přeboru. Fotbalisté Svratky Brno končili minulou sezonu osmí v tabulce, nyní zimují až na předposlední patnácté pozici nejvyšší krajské soutěže, přesto sáhli jen k mírným úpravám kádru. Dva hráči bojují o šanci v Bohunicích a Líšni. Svratka už má za sebou čtyři přípravné duely, o víkendu prohrála s divizní Velkou Bíteší 1:2.

Olympijský běh v Ivančicích. Účastníci podpořili myšlenku fair play i nadaci. Archivní foto z roku 2023

Pozvánka na Olympijský běh. Běžci se mohou hlásit již nyní

Jeden za všechny, všichni na start! To je letošní motto T-Mobile Olympijského běhu, který ve středu 19. června zavítá také do Ivančic. Největší běžecká akce v Česku se koná na oslavu olympijských hodnot a myšlenek a letos je hlavním tématem hodnota “přátelství”.

Barbora Krejčíková postoupila na grandslamovém Australian Opena do 3. kola.

Další úžasný obrat Krejčíkové. Česká tenistka míří v Melbourne do čtvrtfinále

Česká tenistka Barbora Krejčíková postoupila po dvou letech do čtvrtfinále tenisového Australian Open. Turnajová devítka otočila duel se šestnáctiletou ruskou nadějí Mirrou Andrejevovou a vyhrála po více než dvou hodinách 4:6, 6:3, 6:2. Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic tak vyrovnala v Melbourne své kariérní maximum a její další soupeřkou bude obhájkyně titulu Aryna Sabalenková z Běloruska.

Vánoce, Vánoce, přicházejí. Města i obce na jihu Moravy rozezněly koledy

Vánoce, Vánoce, přicházejí. Města i obce na jihu Moravy rozezněly koledy

V rámci třináctého ročníku akce Česko zpívá koledy se lidé na jižní Moravě sešli, aby společně oslavili vánoční období zpěvem tradičních českých koled. Příjemná atmosféra se nesla například v Adamově, Bořitově, Valticích nebo Ivančicích. Zazněly známé melodie jako Narodil se Kristus Pán nebo Nesem vám noviny. Podívejte se do bohaté fotogalerie.

Český premiér Petr Fiala.

Stávka škol. Premiér Fiala v den protestů míří na Brněnsko. Navštíví Novou Ves

V den, kdy se koná stávka škol napříč celou republikou, dorazí premiér Petr Fiala na jižní Moravu. Zamíří do Nové Vsi nedaleko Ivančic na Brněnsku. Společně s ministrem zemědělství Markem Výborným zavítají do zemědělského družstva Pooslaví. Má jít o běžnou pracovní návštěvu a se současnou stávkou napříč republikou nijak nesouvisí.

Beseda o energetice běží na školách 23 let. Žáci si ji užili také v Ivančicích

Beseda o energetice běží na školách 23 let. Žáci si ji užili také v Ivančicích

Na Gymnáziu Jana Blahoslava v Ivančicích proběhla další beseda „Energie – budoucnost lidstva“ v tomto školním roce. Od 1. března roku 2000, kdy se na Gymnáziu Pod Svatou horou v Příbrami konala první, to byla už 8362. beseda osvětového projektu, kterého se dosud zúčastnilo skoro 290 tisíc mladých lidí ve věku 13 až 19 let.

Penzistům, o které se nemohly starat jejich rodiny, poskytla Romana Kalandříková ubytování a péči ve svém rodinném domě v Ivančicích na Brněnsku.

Žena z Ivančic chtěla pomáhat důchodcům, neměla povolení. Soud jí dal podmínku

Penzistům, o které se nemohly starat jejich rodiny, poskytla Romana Kalandříková ubytování a péči ve svém rodinném domě v Ivančicích na Brněnsku. Za to si od nich účtovala tisíc korun na osobu a den. Neměla ale potřebná oprávnění, soud jí proto uložil podmínku. Kalandříková se odvolala, o trestu v úterý rozhodoval Krajský soud v Brně.

Park roku je na Moravském náměstí v Brně. Ocenění získal ve městě také Božetěchův sad v Brně-Králově Poli.

Park roku je na Moravském náměstí v Brně. Porotci ocenili i Božetěchův sad

/FOTO, VIDEO/ Pestrá kombinace květin, ošetřené původní vzrostlé stromy i nově vysazené, dominantní vodní plocha. Park na Moravském náměstí v Brně si po nákladné proměně lidé oblíbili a intenzivně ho využívají k setkávání i odpočinku. Nadchl také odborné porotce, kteří jej vybrali jako Park roku 2023. 

Barbora Krejčíková s trofejí z turnaje v San Diegu

Skvělá Krejčíková slaví dvojitý triumf v San Diegu. Odvezla si surfovací prkno

Tenistka Barbora Krejčíková je po zpackaných výkonech v zámoří zpět na vítězné vlně. Sedmadvacetiletá rodačka z Ivančic zvítězila na turnaji v americkém San Diegu, ve finále přemohla domácí Sofii Keninovou 6:4, 2:6, 6:4 a získala tak sedmý titul na okruhu WTA. Druhý letošní triumf vyšperkovala zlatou tečkou ve čtyřhře, v níž s Kateřinou Siniakovou porazily domácí pár Danielle Collinsová, Coco Vandewegheová 6:1 a 6:4.

Barbora Krejčíková zažila namáhavou letošní sezonu, na tři měsíce ji vyřadilo ze hry zranění lokte.

Vyhazov kouče, zranění a herní krize. Krejčíková si před US Open prochází peklem

Ne, tohle opravdu není léto dle představ sedmadvacetileté rodačky z Ivančic u Brna. Tenisová popelka, jak se Barboře Krejčíkové přezdívalo při zlatém tažení pařížským grandslamem v roce 2021, prožívá před začátkem US Open další strastiplné období. Po zpackaném vystoupení v Cincinnati neuspěla někdejší světová dvojka ani na dalším přípravném turnaji v Clevelandu, kde pro změnu nestačila na dánskou kvalifikantku Claru Tausonovou. A herní krize české lvice bohužel bobtná…

Štěpán Rajsigl je kanonýrem Ketkovic.

Ve Zbrojovce zlenivěl, teď Rajsigl s partou z Ivančic bojuje za postup Ketkovic

Novou etapu možná započali fotbalisté Ketkovic. Klub hrající nejnižší IV. třídu v okresu Brno-venkov posílil v posledních měsících kvintet hráčů z Ivančic, které sestoupily z krajského přebodu do I. A třídy. A hned v úvodním utkání sezony Ketkovice s posilami řádily. Na domácím hřišti přehrály 6:1 Babice u Rosic. Hattrickem se na výhře podílel Štěpán Rajsigl, který přišel právě z Ivančic.

Tisíc plyšáků převzali jihomoravští záchranáři od Nadačního fondu.

Pes Defík uklidňuje dětské pacienty na jihu Moravy. Pomohl i malému Samuelovi

/FOTO, VIDEO/ Tříletý Samuel Blažek z Ivančic na Brněnsku si u hraní šipek rozbil hlavu. Jeho rodiče zavolali záchranáře. „Kluci si hráli na zahradě, seděli na židli a u toho se pošťuchovali. Samuel přepadl dozadu a rozbil si hlavu o hranu chodníku,“ popsala v pondělí Samuelova matka Nikola Blažková.

Fotbalisté Šardic (v bílém) v poháru porazili Dubňany.

PODÍVEJTE SE: Šardice po penaltách vyřadily Dubňany. Novotný viděl červenou

Napínavé drama až do konce přineslo předkolo krajského poháru, v němž fotbalisté Šardic porazili po penaltovém rozstřelu Dubňany. Baník nevyužil patnáctiminutovou přesilovku, když domácí stoper Tomáš Novotný dostal červenou kartu, a s pohárem se loučí. „Myslím si, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ zhodnotil utkání dubňanský stratég Tomáš Příkazský.

Tým FC Náměšť nad Oslavou-Vícenice (na archivním snímku v zeleném) plánuje po sestupu z krajského přeboru dát v 1. A třídě ve větší míře šanci mladým hráčům a stabilizovat sestavu.

V Náměšti budou pracovat s mladými. Na úvahy o návratu je čas, má jasno Jabůrek

Ze sestupu se nehroutí. Příprava fotbalistů Náměště-Vícenic na novou sezonu běží již čtyři týdny. Dosud odehrál tým tři přípravné a jedno pohárové utkání. O okamžitém návratu do krajského přeboru se ale v klubu nemluví. „Musíme zapracovat mladé a stabilizovat kádr. Na postupové úvahy máme pár let čas,“ vysvětlil v rozhovoru pro Deník člen výboru klubu Jan Jabůrek.

Lidé močí mimo WC. Starosta Oslavan v žertu: Přistiženému bude mu ustřižen

Výhrůžný obrázek a varovný slogan: boj s neukázněnými lidmi v parku v Oslavanech

Problém s neukázněnými lidmi řeší v Oslavanech na Brněnsku. Lidé v areálu zámeckého parku močí na různých místech, přitom mohou využívat toalety. Starosta města Vít Aldorf na Facebooku začal proti takovým obyvatelům či turistům bojovat. „Kdo bude přistižen, bude mu ustřižen,“ napsal. Slogan doplnil i ilustračním obrázkem, kde je silueta močícího člověka a nůžky s vykřičníkem.

Fotbalisté Šardic (v bílém) porazili Křenovice 5:0.

OBRAZEM: Šardice představily osm posil. Ambiciózní celek přestřílel Křenovice

Gólová paráda. Fotbalisté Šardic budou v příštím ročníku C skupiny I. B třídy hlavní aspirant na postup. Ambiciózní celek z Hodonínska v sobotním přípravném duelu s osmi zvučnými posilami v sestavě přestřílel 5:0 Křenovice. „Jelikož jsme teprve v přípravě, malinko nám vázla kombinace. Ale jsem moc rád, že jsme utkání vítězně zvládli, i když se potřebujeme sehrát, je to ještě v syrovém stavu,“ řekl šardický kouč Ivan Šerfőző.

V Ivančicích pokračuje stavba okružní křižovatky U Tří kohoutů. Řidiči místem projedou na semafor.

Ivančice a přestavba okružní křižovatky U Tří kohoutů. Dopravu brzdí semafor

/VIDEO/ Semafory nyní řídí provoz mezi Oslavanskou ulicí a Tesařovým náměstím v Ivančicích na Brněnsku. Ve městě pokračuje stavba velké okružní křižovatky U Tří kohoutů. Někteří lidé, které v pátek oslovil Deník na místě, si postěžovali na dlouhou dobu čekání, než blikne na semaforu zelená. Auta se za sebou řadí do fronty.

Barbora Krejčíková

Krejčíková propustila trenéra. Kartus: Zavolala mi, že naše spolupráce skončila

Tenistka Barbora Krejčíková z Ivančic na Brněnsku ukončila po pěti letech spolupráci s trenérem Alešem Kartusem ze Šlapanic na Brněnsku. Padesátiletý kouč, který vedl světovou jedenáctku a dvojnásobnou vítězku předloňského Roland Garros od roku 2018, potvrdil informaci českým médiím. V tenise chce zůstat a rozhlíží se po novém angažmá.

Barbora Krejčíková po pěti letech ukončila spolupráci s trenérem Alešem Kartusem.

Tenisový trenér Kartus potvrdil, že s ním Krejčíková ukončila spolupráci

Tenistka Barbora Krejčíková z Ivančic na Brněnsku ukončila po pěti letech spolupráci s trenérem Alešem Kartusem ze Šlapanic na Brněnsku. Padesátiletý kouč, který vedl světovou jedenáctku a dvojnásobnou vítězku předloňského Roland Garros od roku 2018, potvrdil dnes informaci českým médiím. V tenise chce zůstat a rozhlíží se po novém angažmá.

Fotbalisté Ivančic (ve žlutém) sestoupili z krajského přeboru do I. A třídy.

Ivančice fotbal nebavil, sestup jim může i pomoct. Jasným cílem je rychlý návrat

Horší sezonu si jen těžko mohli představit. Fotbalisté Ivančic od úvodu ročníku v krajském přeboru strádali, a přestože chvíli vše nasvědčovalo tomu, že se dostali z největších problémů, nakonec právě oni skončili na poslední sestupové příčce. Tradiční účastník nejvyšší krajské soutěže tak padá do I. A třídy, chystá se na ozdravnou kůru a na snahu o rychlý návrat. „Je to samozřejmě velké zklamání,“ přiznává ivančický předseda Tomáš Čožík.

Skvělý výkon. Tanečníci TAD crew Ivančice jsou mistry světa

Skvělý výkon. Tanečníci TAD crew Ivančice jsou mistry světa

Taneční skupina TAD crew ze SVČ Ivančice se probojovala i letos na mistrovství světa World Dance Championship (WDA). To se konalo 17. až 18. června 2023 v Budapešti. Minulý rok zde vyhrála svůj první titul mistrů světa, tento rok to byla o to větší výzva obhájit, což se podařilo. Podařilo se dokonce získat i více medailí.

Přijďte vybudovat Stezku lásky. Klub českých turistů zve do údolí v Rokytné

Přijďte vybudovat Stezku lásky. Klub českých turistů zve do údolí v Rokytné

První červencový den bude v údolí v Rokytné na Znojemsku ve znamení oprav a budování nových turistických stezek a chodníčků, po kterých bude radost kráčet. Akce je organizována pod záštitou Klubu českých turistů jako součást projektu Stezky z lásky. Sraz všech dobrovolníky je v sobotu 1. července od 9:00 u klubu Horizont v Ivančicích, kde bude akce zahájena.

Fotbalisté Ivančic sestoupili z krajského přeboru a představí se v A skupině I. A třídy.

Los A skupiny I. A třídy: V soutěži si zahrají čtyři nové týmy, na úvod šlágr

Hned čtyři nová mužstva si zahrají v novém ročníku A skupiny I. A třídy, který odstartuje o víkendu 12. a 13. srpna a od pondělí už zná svůj jízdní řád. Novými kluby jsou z krajského přeboru sestupující Ivančice a z B skupiny přesunuté Vojkovice, Kohoutovice a Rajhrad. Hned na úvod dojde taky ke šlágru soutěže mezi třetím týmem uplynulého ročníku Zastávkou a druhým Moravským Krumlovem.