Kreativ

ŠTÍTEK: Okresní soud v Českém Krumlově

Peníze. Eura./Ilustrační foto

Zločiny z archivu: Uklízely stařečkovi a kradly

Když pan Jozef (85) ovdověl, zůstal sám - syna má v Kanadě. Po čase požádal známou, paní Julii (41), aby mu doma občas poklidila. Ta si vzala na pomoc paní Janu (37) a u starého pána začaly uklízet jednou, dvakrát týdně.

Injekce, vakcína, očkování - ilustrační foto

Rodina, která omítla očkovat dceru proti tetanu, podá stížnost k Ústavnímu soudu

Případem dívky, kterou matka po kopnutí koněm nenechala očkovat proti tetanu, se bude zabývat Ústavní soud (ÚS). Rodina podá stížnost. Prvotní opatření Okresního soudu v Českém Krumlově, podle kterého se dívka předává do péče Nemocnice České Budějovice, potvrdil krajský soud, oznámil ČTK Dan Petrucha z Ligy lidských práv.

Ilustrační foto.

Nepoučitelný lapka se nechal znovu chytit při činu

Českokrumlovští policisté byli kolem sedmé hodiny večerní v pondělí 3. srpna přivoláni do jednoho obchodu v katastru obce Lipno nad Vltavou. Zde byl podle mluvčí policie Lenky Pokorné přistižen při krádeži šestadvacetiletý muž z Českokrumlovska. V obchodě měl odcizit zboží za téměř 1 300 korun.

Ilustrační foto.

Muž neplatí na své tři děti

Dvaačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka neplatí na své děti. Kapličtí policisté mu sdělili v těchto dnech podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.  

Ilustrační foto

Další neplatič alimentů půjde před soud

Nejméně devatenáct tisíc korun na výživném na dceru dluží jeden zapomnětlivý devětapadesátiletý otec z Kutnohorska. Českokrumlovští kriminalisté ho proto obvinili ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Ilustrační fotografie.

Řídil navzdory zákazu, půjde před soud

Zákaz řízení motorových vozidel nebyl pro mladého muže zřejmě žádný problém, na své jednání ale doplatil. Za volantem ho totiž v Českém Krumlově načapala policie.

Ilustrační foto.

Otec rok a půl neplatí na dítě

Na to, že má povinnosti vůči své dceři, patrně zapomněl pětačtyřicetiletý muž z Českokrumlovska, kterého kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Ilustrační fotografie.

Muž se před vězením skrýval v Malontech

Zatímco se v neděli někteří obyvatelé regionu účastnili oslav výročí Sametové revoluce, hlídka kaplických policistů vypátrala muže, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Ilustrační foto.

Policie dopadla dalšího řidiče se zákazem za volantem

Z rozhodnutí Okresního soudu v Českém Krumlově o zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel si příliš těžkou hlavu nedělal sedmadvacetiletý muž z Českokrumlovska. Když ho za volantem audi minulý týden zastavila večer policejní hlídka, měl co vysvětlovat.

Ilustrační foto

Šofér se zřejmě snažil policii ujet

Podezření z trestného činu padlo nyní na čtyřiatřicetiletého muže z Českokrumlovska. Ve středu 18. září krátce po půl jedné hodině odpolední si policejní hlídka z Větřní všimla řidiče v autě Opel Astra.

Ilustrační snímek

Na alimentech dluží přes dvacet tisíc korun

Že se nevyplácí neplatit výživné na děti, si už snad uvědomil zapomnětlivý šestadvacetiletý otec z Pardubicka. Českokrumlovští kriminalisté ho totiž před pár dny obvinili ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy a své počínání bude muset vysvětlovat oficiální cestou.

Ilustrační foto.

Za pád ze schůdku v hotelu odškodněna nebude

České Budějovice – Paní K., která trpí oční vadou ztěžující orientaci v prostoru a omezením hybnosti dolních končetin, utrpěla v jednom českokrumlovském hotelu úraz. O jeho odškodnění ve výši 108 000 s příslušenstvím zažalovala společnost, která hotel provozuje.

Ilustrační foto.

Nerozhlédl se při couvání

České Budějovice - Okresní soud v Českém Krumlově loni 2. září uznal pana R. K. vinným ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Jako řidič vysokozdvižného vozíku přehlédl při couvání spolupracovníka a způsobil mu rozsáhlé poranění dolních končetin, vedoucí až k nutné amputaci nohy.

Ilustrační foto.

Kauza uplácení znalce už míří k soudu na jihu Čech

Praha – K soudu míří případ související s kauzou pražského podnikatele Františka Savova, který nyní pobývá v Londýně a v České republice je stíhán pro legalizaci výnosů z trestné činnosti a pro daňové delikty (což obviněný odmítá a hovoří o velké hře, jejíž snahou je zmařit jeho podnikatelské aktivity).

František Savov

V kauze podnikatele Savova padla obžaloba za uplácení znalce

Praha - K soudu míří případ související s kauzou pražského podnikatele Františka Savova, který nyní pobývá v Londýně a v České republice je stíhán pro legalizaci výnosů z trestné činnosti a pro daňové delikty (což obviněný odmítá a hovoří o velké hře, jejíž snahou je zmařit jeho podnikatelské aktivity). K řešení tohohle případu, v němž má jít o stamiliony korun, se ale zatím neschyluje; nyní je na pořadu dne maximálně jednání o vydání Savova do České republiky. 

Ilustrační foto.

Pokání zachránilo řidiče

České Budějovice – Okresní soud v Českém Krumlově letos v lednu podmíněně zastavil trestní stíhání obviněného řidiče Jana (68) pro skutek, v němž byl spatřován přečin obecného ohrožení z nedbalosti. Podle našich informací zavinil jako řidič autobusu nehodu.

Ilustrační foto:

Fiktivní výdělek a nemoc z povolání

České Budějovice – Paní Z. M. (50) pracovalaod června 1999 u firmy v Českém Krumlově jako zámečnice.  V prosinci 2004 u ní zjistili nemoc z povolání, laicky zvanou tenisový loket. V žalobě o ušlý výdělek chtěla po firmě nakonec celkově náhradu 1,47 milionu korun a měsíční rentu 12 027 Kč.

Zdeněk Zídek před soudem v Českém Krumlově.

Posudek je nesmyslný, mínil znalec u soudu se starostou Lipna

Český Krumlov - „Závěry 
v posudcích znalce Jiřího Ceé jsou nesmyslné a bezcenné," tak charakterizoval nezávislý znalec Lukáš Křístek u Okresního soudu v Českém Krumlově podklady, které posloužily jako základ k obžalobě starosty Lipna Zdeňka Zídka.

Ilustrační foto.

Posudek je nesmyslný a bezcenný, kritizoval znalec kolegu

Český Krumlov – Závěry v posudcích znalce Jiřího Ceé jsou nesmyslné a bezcenné. Tak charakterizoval nezávislý znalec Lukáš Křístek u Okresního soudu v Českém Krumlově podklady, které posloužily jako základ k obžalobě starosty Lipna Zdeňka Zídka.

Ilustrační foto.

Posudek je nesmyslný, kritizoval znalec kolegu

Český Krumlov – Závěry v posudcích znalce Jiřího Ceé jsou nesmyslné a bezcenné. Tak charakterizoval nezávislý znalec Lukáš Křístek u Okresního soudu v Českém Krumlově podklady, které posloužily jako základ k obžalobě starosty Lipna Zdeňka Zídka.