Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Šíma

Kvůli jediné nákaze covidem je z dříve akční sedmadvacetileté Hanky osoba upoutaná na lůžko.

Talentovaná a akční Hanka nyní leží jako polomrtvá. Může za to covid

Život, který vedla 27letá Hanka dříve, skončil. V roce 2022 měla čerstvě po státnicích, ve volném čase se věnovala focení a pro radost se učila hrát na kytaru. Pak ale přišel covid-19, ze kterého se již nezotavila. Kvůli chronickému únavovému syndromu, který se po prodělání covidu rozvinul, jen leží v posteli. Hodiny sbírá síly na to, aby udělala pár kroků. Lékaři neví, jak jí pomoci.

Ilustrační foto.

V první třetině měli dát Jeleni víc než jeden gól. Poté se jim zápas začal sypat

Cesta na západ Čech nebyla pro letohradské hokejbalisty v dalším pokračování Crossdock extraligy úspěšná. I když svoje vystoupení v Dobřanech nerozehráli špatně a po dvou třetinách byli o gól vepředu, tak závěrečná část jim vůbec nevyšla a soupeř vývoj dokonale otočil. Pro Jeleny znamená tento výsledek pokles na průběžné sedmé místo tabulky.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha (4. finále).

Stříbrní Jeleni. Extraligové hokejbalové finále v Letohradu ve fotografiích

Poprvé v historii se do Letohradu nastěhovala finálová série extraligy hokejbalistů. Dokonce tuplovaně, protože domácí Jeleni dokázali za stavu 0:2 na zápasy zabrat a ve třetím duelu si vyšlápli na favorizovaný Kert Park Praha. V neděli se tedy hrála čtvrtá finálová partie, v ní pražský celek další drama nepřipustil a rozhodl o zisku mistrovského titulu. Oba duely se hrály ve skvělé kulise pěti set diváků a Jeleni před pochopitelný smutek z porážky mohou být hrdí na to, co v letošní sezoně dokázali.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Pardubice (semifinále).

Hokejbalové drama nemá konce. Letohrad si vynutil rozhodující utkání číslo 5

Hokejbalové extraligové semifinále vyprodukovalo zatím jeden tým, který se popere o titul. Podle očekávání a pošesté za sebou se jím stal Kert Park Praha, jemuž ke zdolání nováčka ze Svítkova stačily tři zápasy. Druhá série je o poznání vyrovnanější, pardubičtí hokejbalisté nevyužili proti Letohradu mečbol a o druhém finalistovi tedy rozhodne páté utkání, které se hraje v sobotu 20. května od 14 hodin v letohradské aréně.

Benátky vydřely v Chebu důležité vítězství, vyhrály 2:1.

Foto: Benátky vydřely v Chebu vítězství, rozhodly už v první třetině

Vítězná radost zavládla v kabině hokejistů Benátek po daleké cestě do Chebu. Domácí Stadion hosté dokázali v západní konferenci druhé ligy porazit 2:1. Hosté prakticky rozhodli o své výhře během úvodní dvacetiminutovky, během které soupeři vstřelili obě branky, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor.

Domovy důchodců musejí šetřit energií, ředitelé pátrají jak to udělat.

Dostanou deky a termofory. Domov důchodců v Brodě chystá úsporná opatření

/FOTO/ Méně topit, úsporně větrat. Šetřit energie musejí od začátku topné sezony domovy důchodců na Vysočině. Podle ředitelů zařízení to nelze splnit do důsledků. Starým a nemocným je zima i v létě. Větrat se musí. Někde proto plánují vrátit se o desítky let zpátky, starým a nemocným rozdávat deky a termofory.

Ilustrační foto.

Zástupci sportovních klubů podpořili vznik agentury. Vlilo nám to naději, říkají

Profesionalita, dobře popsaný aktuální stav a znalost požadavků sportovního prostředí. Takto hodnotí zástupci klubů a jednot sdružených v České unii sportu první veřejnou prezentaci Národní sportovní agentury. Ta převezeme financování sportu od roku 2021. A zaměřit se plánuje také na základní články, tedy na podporu klubů a jednot. „Prezentace jejich základních představ na mě udělala velký dojem. Překvapila mě. Po dlouhé době bylo vidět, že je z představitelů státní sféry někdo v obraze a ví, co sportovní prostředí trápí,“ prohlásila Jitka Peřina, referentka z karlovarské krajské organizace ČUS.

Ilustrační foto

Pět týmů z regionu touží na Czech Open po úspěchu

Pět družstev ze Zlínského kraje (čtyři mužské a jedno ženské) si v Praze ode dneška do neděle zahraje ve 26. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2018. V hlavním městě Česka se prezentovalo celkem 243 týmů z 15 zemí.

STŘELEC JEDINÉHO GÓLU béčka domažlické Jiskry do sítě Furthu im Wald Tomáš Sova (vlevo) v souboji s bývalým holýšovským hráčem v dresu domácích Petrem Majlátem.

Benfika padla v Bavorsku o tři góly

Domažlice – Trenér loňského druhého týmu fotbalového krajského přeboru mužů Jiskry Domažlice B Martin Steinbrücker měl k dispozici při prvním tréninku před novou sezonou na hřišti v Blížejově 13 hráčů.

Fotbalista okresu Jakub Sklenka.

Zvolte s námi fotbalistu okresu

Rakovnicko – Nedávno skončila anketa o nejlepšího okresního rozhodčího sklidila velký ohlas. Na webu Rakovnického deníku dostali sudí přes dva tisíce hlasů! A nyní s námi můžete rozhodnout o tom, kdo se stane nejlepším nebo třeba jen nejoblíbenějším fotbalistou okresu pro rok 2017. Anketa odstartovala ve středu 28. února!

Rodině ze Srb vyhořel byt. Vánoce stráví nejspíše u příbuzných.

Rodině ze Srb vyhořel byt. Vánoce stráví nejspíše u příbuzných

Srby /FOTOGALERIE/ - Vánoce, jaké si rodina z obce Srby u Tuchlovic rozhodně nepředstavovala, prožije letos neplánovaně u příbuzných v náhradním bydlení. Kvůli rozsáhlému požáru přišla maminka tří dětí v pátek dopoledne, dva dny před Štědrým večerem, o střechu nad hlavou.

Otužilec se koupal na přehradě.

FOTO: Otužilec se koupal na přehradě

Liberec – Asi trochu překvapeni mohli být lidé, kteří šli včera dopoledne na procházku kolem liberecké přehrady. Mohli tam totiž narazit na plavce. 

Panthers. Ilustrační foto.

Panteři odjeli vyzvat světovou elitu vlakem

Sice se budou měřit s nejlepšími na planetě, přesto své skromné podmínky neopustí. Na největší a nejprestižnější florbalový turnaj Czech Open totiž otrokovičtí Panteři nevyrazili jako jejich zvuční rivalové autokarem či letecky, ale lidově – vlakem.

Antonín Sýkora (uprostřed) oslavuje branku nejlepšího střelce soutěže Jakuba Číhaře (vpravo). Vlevo je Martin Němec, v pozadí Michal Beneš.

Sýkora: Kuba Číhař je živočich. Vůbec netrénuje, ale zatím mu to stačí

Rakovník – Ač tomu po podzimní části okresního přeboru věřil málokdo, rakovnická Olympie měla obhajobu prvenství na dosah. Když totiž v 82. minutě v nejsledovanějším duelu sezony vyrovnával luženský Dolhý, v tu chvíli se posunula do čela právě ona. Radost svěřencům Antonína Sýkory, který byl v Lužné osobně přítomen, vydržela pouze tři minuty, kdy rozhodl domácí kanonýr Pokorný. Přesto je trenér zdaleka nejzkušenějšího týmu na Rakovnicka se sezonou více než spokojen.

Okresní titul získala Lužná

Pavlíček: Tréninkovou morálku nám můžou závidět

Rakovnicko – Souboj o krále okresního přeboru, jenž letos nabídl nebývalé drama, vygradoval v posledním kole duelem o všechno v Lužné. Ta nakonec z trojlístku klubů, kteří si dělaly zálusk na celkové prvenství, vyšla vítězně, když před zraky 400 fanoušků rozhodla proti Kněževsi pět minut před koncem! Luženští na rozdíl od loňského vítěze – Olympie, akceptují postup do I. B třídy, kde by rozhodně nechtěli být za otloukánka.

Export

Malé a středně velké firmy budou soutěžit o Exportní cenu

Dnes byl zahájen již 20. ročník soutěže Exportní cena DHL UniCredit, která oceňuje úspěchy českých exportérů. Soutěž založená společností DHL Express i letos ocení nejlepší exportéry v kategoriích Malá společnost, Středně velká společnost, Globální exportér nebo Exportér teritoria. Posledně jmenovaná kategorie se v aktuálním ročníku zaměří na ocenění firem, jež se svými produkty či službami uspěly na trzích USA a Kanady.

Bronzového medailistu z letošního halového mistrovství Evropy Filipa Sasínka po návratu z Bělehradu přijalo vedení města Hodonín, které mu poděkovalo za vzornou reprezentaci. Na radnici jej doprovodil trenér Antonín Slezák, otec David Sasínek a předseda A

Atlet Sasínek ukázal medaili na radnici, v sobotu poběží Hodonínský kros

Hodonín – Nedávno zazářil na halovém šampionátu v Bělehradu, kde v závodě na patnáct set metrů získal senzační bronz, o víkendu se představí v domácím prostředí. Jednadvacetiletý reprezentant Filip Sasínek je hlavní hvězdou Hodonínského krosu, který se v sobotu koná na písečných okruzích v okolí stadionu U Červených domků.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Florbalistům Holešova po porážce v Přerově pomůže k záchraně už jenom zázrak

Holešov – Překvapení se nekonalo. Divizní florbalisté Holešova v předehrávce 16. kola v Přerově neuspěli a po čtrnácté porážce v sezoně jsou v tabulce beznadějně poslední. Sestup do Regionální ligy proto Hanáky s největší pravděpodobností nemine. V dalších zápasech se holešovský tým představí příští víkend ve Frýdku-Místku a Orlové.

Ilustrační foto.

Ceny stromků nerostou

Jihlavsko – Tradiční živý smrk každý rok před Vánocemi pořizuje Karel Novotný z Jihlavy. Jak říká, jeho rodina by si Vánoce bez živého stromečku nedovedla představit.

Ilustrační foto. Holešov (v modrém)

Florbalistům Holešova chyběla proti Přerovu střelba

Holešov – Ani v 9. kole florbalové divize se družstvo Holešova neprosadilo a v tabulce po drtivé porážce od Přerova zůstávají Hanáci na posledním dvanáctém místě. V dalším kole se holešovský tým v neděli představí od 16 hodin v Hluku.

Foto ze semifinálové série Malenovické hokejbalové ligy Rivermen - Boston.

Pozvánky Lubomíra Hotaře na víkendové sportovní události

Region – Tři zajimavé sportovní události je možné o víkendu navštívit ve zlínském regionu. V Malenovické hokejbalové lize bude k vidění souboj o čelo tabulky, v Holešově zase dramatický divizní florbalový duel a důležité zápasy odehrají druholigoví stolní tenisté Zlína.

Ilustrační foto.

Holešov utrpěl v divizi dva florbalové debakly

Holešov – Dvě vysoké porážky museli o víkendu strávit divizní florbalisté Holešova. V tabulce jim po 4. kole soutěže proto patří poslední dvanáctá příčka. V sobotu holešovský tým na domácí ploše ve sportovní hale ve Smetanových sadech předehrává duel pátého kola proti předposlednímu Frýdku-Místku.

Florbal. Ilustrační foto.

Na největším florbalovém turnaji světa si letos zahrají jen tři regionální týmy

Region – Pouze tři týmy ze Zlínského kraje (dva mužské a jeden juniorský) si v Praze od čtvrtka do neděle zahrají ve 24. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2016. V podniku, jehož se od jeho vzniku od roku 1993 zúčastnilo 4263 družstev ze 30 států se letos v hlavním městě České republiky prezentoval rekordní počet 273 kolektivů z devatenácti zemí.

Nová akvizice 1. FC Furth im Wald Karel Šmejkal.

Kdyně přišla o svoji oporu Šmejkala, míří do Německa!

Kdyně – Bavorský Furth im Wald se stal novým působištěm ofenzivního záložníka SK Kdyně 1920 Karla Šmejkala. Pro devětadvacetiletého fotbalistu, který během minulé sezony stihl podle oficiálních statistik nastřílet v mistrovské soutěži šest gólů, jde o první zahraniční angažmá.

Čáslavský ECCE Team

Čáslavský studentský tým zabodoval na světové soutěži

Čáslav - Čáslavský ECCE Team ve složení Patrik Tománek, Jan Hokynář, Karel Infeld, Matěj Švarz (SPŠ Čáslav), Nikola Konečná (ZŠ Masarykova) a Petr Šíma (ZŠ Náměstí Jana Žižky) se zúčastnil jako jediný zástupce České republiky letošního ročníku světového finále soutěže „4x4 Land Rover in the school" v anglickém městě Coventry.