Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Stránský

Čeští hokejisté slaví vítězství proti domácímu Finsku, díky kterému ovládli celý turnaj Karjala.

Další show národního týmu. Rulíkův výběr smetl i domácí Finsko a ovládl Karjalu

Čeští hokejisté zvládli na turnaji Karjala i druhé utkání, když v sobotu odpoledne porazili v Tampere domácí výběr Finska vysoko 7:3. Již s předstihem si tak zajistili celkové vítězství na úvodním mítinku tradičního seriálu Euro Hockey Tour, který ovládli potřetí v historii. Dvěma góly se pod suverénní výhrou svěřenců trenéra Rulíka podepsali útočníci Daniel Voženílek, Matěj Stránský a David Tomášek.

Premianti hlavního závodu.

Cyklokros Plzeň v premiéře ovládli Hula a Czeczinkarová

Po deseti letech vtrhl do Plzně zase cyklokros. Zasloužili se o to bývalí cyklisté ze spolku Chodov v čele s Josefem Soukupem a Luborem Tesařem, kteří v rozlehlém areálu Škodaland u přehrady v Českém údolí uspořádali mistrovství ČR kategorií Masters a otevřený šampionát Plzeňského kraje.

Fotbalový obránce West Hamu Vladimír Coufal (vlevo) a hokejový útočník Dallasu Radek Faksa.

Čtvrt milionu korun! Šachtar i s Coufalem pomohl v Ludgeřovicích Ondráškovi

/FOTOGALERIE/ Krásný den, skvělá atmosféra, zaplněný areál a neuvěřitelná suma na dobrou věc. Takovým bylo minulý týden sobotní odpoledne v Ludgeřovicích, kde se k utkání s místním Mury Teamem dostavil Šachtar BO Ostrava. Tým hokejových a fotbalových osobností z Moravskoslezského kraje sice prohrál 2:3, především ale pomohl malému Ondráškovi, na něhož se podařilo vybrat přes čtvrt milionu korun.

Charitativní turnaj Čmeláček Cup v Polance nad Odrou, jehož se zúčastnili také fotbalisté a hokejisté Šachtar BO Ostrava.

OBRAZEM: Šachtar BO podpořil v Polance Čmeláčka, vzpomněli si i na talent Baníku

/FOTOGALERIE/ Úspěšný vstup do třetí sezony své existence má za sebou Šachtar BO Ostrava. Tým složený ze známých hokejistů a fotbalistů z regionu absolvoval o víkendu v Polance nad Odrou první letošní akci – Čmeláček Cup 2022 – který proběhl jako memoriál Michala Kvasnici, dlouholetého klienta organizace Čmeláčku, jež nedávno ve svých 27 letech podlehl těžké nemoci.

Čeští hokejisté nastoupili proti Lotyšsku i s Davidem Pastrňákem.

VIDEO: Lotyš přes palubu! Stránského hit rozesmál Hertla, Černoch si přisadil

Zápas proti Lotyšům si musel český fanoušek užít plnými doušky. Nádherné akce do prázdné branky, vedení po první třetině 5:0 či výkon Davida Pastrňáka, který hned po příletu do Finska dal v prvním utkání gól a asistenci. Nejenom české fanoušky pak pobavil hit Matěje Stránského na lotyšského obránce Kristianse Rubinse.

Čeští hokejisté nastoupili ve druhém utkání skupiny proti Švédsku.

Čeští hokejisté na Švédy neměli. Šel jsem tam zastavit krvácení, uvedl Langhamer

/FOTO, VIDEO/ Rozdali si to na férovku – a schytali tvrdou lekci. Čeští hokejisté nestačili na Švédy, prohráli 3:5. Rozhodla katastrofální druhá perioda a tři góly v české síti. Národní tým tak v první pořádné zatěžkávací zkoušce na mistrovství světa ve Finsku neobstál. A po úvodní výhře nad Velkou Británií si připsal první nezdar na turnaji.

Hokejistou sezony byl vyhlášen Filip Chlapík z pražské Sparty.

Hokejista sezony Chlapík: Hlasy od hráčů mě těší, vážím si toho

Hokejistou sezony byl vyhlášen Filip Chlapík z pražské Sparty. Čtyřiadvacetiletý útočník byl se 70 body i nejproduktivnějším hráčem a s 31 góly nejlepším střelcem základní části uplynulého extraligového ročníku. Na trůnu pro nejlepšího hráče domácí nejvyšší soutěže vystřídal Matěje Stránského, jenž před rokem odešel do Švýcarska.

Cyklistický závod Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš v neděli vyhrál Mathias Vacek.

Jarní klasiku opanoval český talent. O svém triumfu rozhodl Vacek až ve spurtu

/FOTOGALERIE/ Na seznam vítězů domácí jarní klasiky Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš se v neděli zapsal v současné době největší český talent. Teprve devatenáctiletý cyklista Mathias Vacek většinu 162 kilometrů dlouhého závodu strávil v úniku s Janem Kašparem a Jakubem Ťoupalíkem, oba porazil ve spurtu na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši.

Švédský obránce Magnus Nygren (vlevo) v utkání proti Česku na mistrovství světa.

Když nemohou jet na olympiádu hráči z NHL, proč bychom měli jet my? ptá se Švéd

Je to jednoduché jako facka. Pokud na olympiádu nebudou moct jet hvězdy NHL, pošleme tam borce z evropských soutěží. Tak trochu to připomíná rady populárního televizního kuchtíka Babici: když nemáte tohle, dejte tam tamto… Automaticky se počítá s tím, že hráči druhého sledu zalepí díry v reprezentačních výběrech. Jenže nic není černobílé.

Michael Boroš vyhrál Toi Toi Cup

Michael Boroš vyhrál Toi Toi Cup a v Táboře končí

Táborský cyklokrosař Michael Boroš potvrdil dominanci na domácí scéně. Vyhrál závod Toi Toi Cupu v Jičíně a znovu ovládl celkové pořadí prestižního seriálu. Bohužel, jeho angažmá v klubu ČEZ CT Tábor končí. Odchází do týmu Elkov Kasper.

Cyklokrosaři zahajují sezonu

Petr Balogh chce vrátit českému cyklokrosu slávu a lesk

V restauraci U Medvídků proběhla v Praze každoroční tisková konference před startem nové cyklokrosové sezony. Před novináře předstoupila šestičlenná skupina respondentů z řad funkcionářů i zástupců české cyklokrosové reprezentace.

Sportovní osobnosti Šachtaru BO Ostrava pomohly v sobotu odpoledne sedmiletému Františkovi, na jehož léčbu se charitativním zápasem v Darkovičkách podařilo vybrat 143 tisíc korun.

Pro Františka! Darkovičky bavil dvougólový kapitán Baníku i vítěz Ligy mistrů

/FOTOGALERIE/ Sportovní osobnosti z regionu se opět spojily a pomohly. Profesionální fotbalisté a hokejisté Šachtar BO Ostrava sehráli v sobotu v Darkovičkách charitativní fotbalové utkání, pobavili sebe i několik stovek přihlížejících diváků a především se podařilo vybrat 143 tisíc korun, které obdrží sedmiletý František Štěpánik na léčbu a rehabilitaci ze svých zdravotních obtíží, s nimiž se srovnává už od narození.

Hokejové a fotbalové osobnosti Šachtar BO Ostrava, včetně Romana Szturce (v černém), pomohou v malému Františkovi.

Šachtar BO Ostrava podpoří v Darkovičkách Františka. Přijede i vítěz Ligy mistrů

/FOTOGALERIE/ Na výborný úspěch z poloviny června v Bohumíně se pokusí už o nadcházejícím víkendu navázat Šachtar BO Ostrava. Tým známých hokejistů či fotbalistů z regionu se v sobotu představí v Darkovičkách, kde v rámci oslav 90 let sportu půjde v charitativním duelu proti fotbalistům místního FK o pomoc malému Františkovi Štěpánikovi (od 17 hodin).

Jaroslav Kubinski (vlevo) se loučí s fotbalovou kariérou.

Kubinského derniéra v Bohumíně pomůže malému Kubíkovi, do akce i hokejové hvězdy

Fotbalista Jaroslav Kubinski se definitivně loučí. V sobotu 19. června od 16 hodin naposledy vyběhne na trávník areálu Pavla Srnička za parkem jako aktivní hráč, aby tak uzavřel bohatou kariéru, během níž se zapsal mezi bohumínské fotbalové legendy. Na jeho derniéru dorazí řada bývalých spoluhráčů, ale i hokejových hvězd, a navíc bude mít duel také charitativní podtext.

Vladimír Vůjtek na archivním snímku.

Vůjtek po prohře s Ruskem: Školácká chyba. Takovému týmu by se neměla stávat

V zisk alespoň bodu věřil Vladimír Vůjtek starší. Legendární kouč, který v minulosti vedl český i slovenský národní tým, tipoval, že duel českých hokejistů s Ruskem na úvod mistrovství světa skončí po šedesáti minutách nerozhodně. Nebýt minely v rozehrávce 19 vteřin před koncem základní hrací doby, byl by jeho odhad správný.

Bilí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec - 4. zápas finále

Brankář Kváča: Smekám před klukama, jak bojují

Čtvrté finále play-off Tipsport extraligy mezi Libercem a Třincem přineslo dramatickou podívanou. S přibývajícím časem bylo stále jasnější, že o osudu duelu rozhodne jediný gól. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 0:0, oba týmy si moc dobře uvědomovaly důležitost tohoto utkání. V polovině nastaveného času tečoval Freibergsovu střelu Matěj Stránský a Třinec tak může už v pondělí slavit titul.

Lounský Adam Seeman na velodromu.

FOTO: Lounští Seeman s Jindřichem sklidili pochvalu od reprezentačního kouče

První závod sezony absolvovali závodníci lounského Stadionu Adam Seeman a Pavel Jindřich v Brně, kde se jela silniční klasika Brno - Velká Bíteš - Brno. Oba měli díky svým skvělým výsledkům možnost být u toho na střídavé starty. Za své výkony v úvodním závodu Škoda Cupu – Českého silničního poháru je pochválil i reprezentační trenér Tomáš Konečný. 

Bilí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec - 4. zápas finále

FOTO: Liberec ztratil v prodloužení čtvrtý zápas, Třinec může příště rozhodnout

/FOTOGALERIE/ Čtvrté utkání finále play-off Tipsport extraligy mezi Libercem a Třincem je minulostí. Před úvodním vhazováním existovaly dva scénáře – buď Tygři srovnají sérii, nebo se Oceláři urvou do trháku. Nervy drásající souboj dospěl za stavu 0:0 do prodloužení, které rozsekl pohotovou tečí třinecký útočník  Matěj Stránský.

Bilí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec - 4. zápas finále

Gólové ticho uťal v prodloužení Stránský. Oceláři jsou krok od titulu

/FOTOGALERIE/ Možnost ukončit finálovou sérii play-off extraligy a obhájit tak předloňský titul, budou mít v pondělí ve své Werk Aréně hokejisté Třince. Oceláři zvládli páteční nekonečně nególové a vyrovnané drama, gólem kanonýra Matěje Stránského v čase 69:14 vyhráli na ledě Liberce 1:0 po prodloužení a vedou tak 3:1 na zápasy.

Závod Brno – Velká Bíteš – Brno 2021.

Závod Brno – Velká Bíteš – Brno vyhrál Kukrle, rozhodl sprint na velodromu

Až na posledních 200 metrech se rozhodoval úvodní podnik české cyklistické sezony, silniční klasika Brno - Velká Bíteš – Brno. Do cíle na velodromu vjela společně dvojice Michael Kukrle a Daniel Turek, ve spurtu měl o trochu víc sil první jmenovaný závodník stáje Elkov Kasper. Třetí dorazil do cíle jeho týmový kolega Jakub Otruba.