Kreativ

ŠTÍTEK: The Band

Staronový objev. "Ztracené“ album Homegrown je vzpomínkou na Youngovu zlatou éru

Homegrown: mytické album Neila Younga, které leželo 45 let u ledu

Desku, která spatřila světlo světa teprve letos, dokončil kanadský písničkář Neil Young už v roce 1975. Přestože byl tenkrát na vrcholu slávy, vzniklou nahrávku odmítl vydat a místo ní nabídl fandům jiné dnes už kultovní LP Tonight’s The Night. Z alba Homegrown se stala nikdy neslyšená legenda. To však nyní padá.

Eric Clapton

Eric Clapton: bluesový pánbůh oslavuje

Tento týden bylo velmistrovi bluesrockové kytary 75 let. Dárky pro něj ale budou muset ještě chvíli zůstat ve skříni. V květnu měl Eric Clapton přijet do Prahy, jeho toužebně očekávaný koncert se však ze zřejmých důvodů o rok odkládá.

Ve Varnsdorfu vystoupí i Jaroslav Uhlíř.

Tipy na víkend: Koncert Jaroslava Uhlíře, masopust nebo plesy

Příbramský deník přínáší přehled nejzajímavějších událostí, které se uskuteční v následujícím víkendu. Patří mezi ně koncert Jaroslava Uhlíře, masopust v obcích, sokolský ples v Dobříši, bál v Jílovišti nebo prohlídka příbramského divadla. 

Nové kousky starého psa. Robbie Robertson se proslavil jako lídr legendární kanadsko-americké kapely The Band

Album Robbieho Robertsona inspiroval zabiják z filmu Irčan

Slyšel jsem, že jste malíř pokojů. Tahle věta v podsvětí znamená, že si chcete najmout zabijáka. Mafiánská fráze I Hear You Paint Houses dala název jak knize, která inspirovala nový film Martina Scorseseho Irčan, tak úvodní píseň alba kytaristy Robbieho Robertsona, jenž se stará o hudbu ke Scorseseho snímkům.

V pátek 29. června otevře v budějovické Slavii nový klub Highway 61. Na snímku jeho šéf Karel Machart.

Novou Highway v Budějovicích otevře parťák legendárního Jamese Browna

České Budějovice /VIDEO/ - Jazzový a bluesový klub v českobudějovické Slavii pozval na zahájení Freda Wesleyeho a dvojníka Jimiho Hendrixe… Radikální řez jak od Mackieho Messera prodělala jedna ze scén budějovického Kulturního domu Slavie. Už tento pátek zde otevře Jazz and blues club Highway 61, který má navázat na tradici takřka stejnojmenného klubu, který sídlil v ulici U Černé věže. Trojice provozovatelů a dramaturgů ve složení Jiří Grauer, Karel Machart a Jan Nedvěd slibuje opravdové hudební lahůdky pro fajnšmekry. Důkazem má být už samotné otevření, kdy se představí asi nejvýraznější trombonista světa Fred Wesley and the New JB´s.

Ilustrační foto

V kostele zazní vánoční gospel

Zlín - Koncert v historickém chrámu, kde budou znít vánoční koledy, duchovní písně a bude vládnout nálada přicházejících Vánoc, přináší tradiční turné gospelových zpěváků černé Ameriky.

Ke jménu Nazareth skupinu inspirovala skladba The Weight, kterou hráli The Band. Nynější sestavu Nazareth tvoří Dan McCafferty, Jimmy Murrison, Pete Agnew a Lee Agnew. Zpěvák Dan McCafferty a basák Pete Agnew stáli u zrodu kapely v roce 1968.

Dan McCafferty: Novým albem se vracíme ke kořenům

Brno /ROZHOVOR/ - Velkou rockovou show a nové skladby. To jsou lákadla, na která zvou fanoušky pořadatelé dnešního koncertu skupiny Nazareth. Skotští rockeři přijíždí do Brna po roce, aby představili své nejnovější album.

Britský kytarista Aynsley Lister s kapelou na turné po Evropě.

Zahraje vynikající britský interpret

Jablonec n. N. - Pondělí 18. října: Klub Na Rampě Jablonec: 20.00 Aynsley Lister Band. Britský kytarista Aynsley Lister s kapelou na turné po Evropě.