Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Štěpán Petrović-Njegoš

Michal a Ivan Horákovi. Ilustrační foto

Horáci šli po minulé nehodě znovu do akce. V Příbrami si vyjeli osmé místo

Letošní Rallysprint série a Pohár 2+ pokračovaly v sobotu svým teprve třetím závodem, kterým byl 42. ročník Silmet Rally Příbram. Na 108 posádek čekalo přes 260 km tratě s osmi rychlostními testy na čtyřech úsecích, každý se jel dvakrát. Závod suverénně ovládli Jan Černý s Petrem Černohorským na voze Hyundai i20 N Rally2 o 19,8s před druhým Václavem Kopáčkem s Fordem Fiesta R5. Michal a Ivan Horákovi skončili na místě osmém.

Stacionární radar v Dobrušce měří okamžitou rychlost.

Na Rychnovsku bude krotit řidiče více úsekových měření. Víme, kde. Podívejte se

Sotva je řidiči zaznamenali, už zbrzdili. A přestože ještě zařízení není v ostrém provozu a pokuty provinilcům neodešly, na úřadu se prý sami na ně iniciativně dotazují, kde je mají zaplatit. I takové, poněkud překvapivé jsou zkušenosti ze zavádění úsekového měření na Rychnovsku. Jedno takové nyní nově přibylo v Synkově-Slemeně u Rychnova nad Kněžnou. A budou i další.

Příbramský automobilový závodník Jan Černý.

Splněné přání a celkový bronz navrch. Bomba, radoval se Černý po Lausitz Rally

Doma závodit nemůže. Proto Jan Černý vyrazil do Německa, kde se v pátek a v sobotu jel 23. ročník mezinárodní ADMV Lausitz Rallye 2020. Příbramský jezdec se představil ve voze Škoda Fabia R5 a závod dokončil na bronzové příčce, když nestačil pouze na dva domácí reprezentanty – stříbrného Juliuse Tannerta a vítězného Matthiase Kahla.

Závěrečný koncert žáků SZUŠ Dr. Lidinské

Z ARCHIVU: Závěrečný koncert mladých talentů

/FOTOGALERIE/ Děvčata a kluci ze Soukromé základní umělecké školy Miluše Lidinské se představili rodičům a široké veřejnosti na Závěrečném koncertu, který se konal 16. června roku 2011 v sále České pojišťovnyv Berouně. Můžete si tuto akci připomenout díky archivu Deníku.

Vystoupil předčasně. Jan Černý svůj vůz do cíle letošní Barum Rally nedovezl, protože musel odstoupit pro technické problémy.

Jan Černý po předčasném konci na Barumce: Osud nám nepřál

Měl to být vrchol, který měl korunovat úspěšnou sezonu. Ovšem pro příbramského závodníka Jana Černého spolu s navigátorem Petrem Černohorským měla zlínská Barum Czech Rally 2019, která byla závěrečným podnikem letošního republikového šampionátu hodně hořkou příchuť. Posádka totiž závod nedokončila, protože byla nucena odstoupit pro technické problémy.

Dozvuky Bohemia Rally

Příprava Bohemia Rally probíhá celý rok

/FOTOGALERIE/ Jaké jsou ohlasy Bohemia Rally? Jsou lidé, kteří na ni ve velkém nadávají, nelíbí se jim, že soutěž vede přes historické centrum Mladé Boleslavi a raději by auta viděli jen v okrajových částech a na vesnicích. Málokdo si ale dovede představit, co je za celou soutěží, jak dlouho se připravuje a co se musí udělat po jejím skončení.

Bohemia Rally

Rally Bohemia se blíží, letos je plná novinek

Mladá Boleslav – Zanedlouho odstartuje v Mladé Boleslavi Rally Bohemia. Jezdci na trať vyjedou v polovině července a návštěvníci se mohou těšit na spoustu novinek. A to i v organizační složce.

Rally Bohemia

Rally Bohemia: Technické tratě jsou plné střídání rytmů i povrchů

Liberecký kraj - Program Rally Bohemia je letos obzvláště zajímavý. Pořadateli se podařilo provést zásadní obměnu tratí a vrátit rychlostní zkoušky do tradičních oblastí Českodubska, Liberecka, Železnobrodska a Turnovska, kde se naposledy závodilo buď před 20 – 30 lety, nebo ještě nikdy.

Rally Bohemia

Rally Bohemia: Technické tratě jsou plné střídání rytmů i povrchů

Liberecký kraj - Program Rally Bohemia je letos obzvláště zajímavý. Pořadateli se podařilo provést zásadní obměnu tratí a vrátit rychlostní zkoušky do tradičních oblastí Českodubska, Liberecka, Železnobrodska a Turnovska, kde se naposledy závodilo buď před 20 – 30 lety, nebo ještě nikdy.

Ilustrační foto

TIP Deníku: Besedování o první pomoci

Komunitní centrum Otice zve občany každého věku na besedu s klinickým psychologem a tiskovým mluvčím záchranářů Moravskoslezského kraje Lukášem Humplem.

Vyhlášení výsledků ročníku 2018 v rallye proběhlo v pátek ve zlínském Kulturním centru

Ve zlínském kongresovém centru se rozdávaly poháry mistrům v rallye

Páteční podvečer patřil ve zlínském kongresovém centu mistrům volantu. Po skončení rallyeové sezony zde proběhlo slavnostní zakončení a předávání mistrovských pohárů nejúspěšnějším posádkám ze šampionátů v rally, rallysprint sérii, poháru 2+, historických vozidel a ve slalomu.

Vítězem čtyřiačtyřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler, kteří na start vyrazili s číslem jedna.

Nová rychlostní zkouška Městská si u jezdců oblibu nezískala

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/  - Vítězem čtyřiačtyřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler, kteří na start vyrazili s číslem jedna. Reprezentovali továrního tým ŠKODA Motorsport s vozidlem Škoda Fabia R5.

Daniel Landa

Daniel Landa po havárii utrpěl lehké zranění

Boleslav - Šestá rychlostní zkouška Rally Bohemia musela být z důvodu havárie posádky Daniel Landa a Pavel Zalabák pozastavena. Podle dostupných informací Landa utrpě lehčí zranění, jeho navigátor naštěstí vyvázl bez zraněné. Závod už nyní pokračuje s několikaminutovým zpožděním.

Historic Vltava Rallye 2017: Klatovský okruh

Klatovským rallye zatím vévodí Kopecký a Comas

Klatovy - Páteční etapu 26. Historic Vltava Rallye i 52. Rallye Šumava Klatovy ovládli favorité. V soutěžení soudobých vozů si nejlépe vedla dvojice škodováckého továrního týmu Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5, klání historických vozů vládnou Francouzi Erik Comas – Yannick Roche s Lancií Stratos.

Záchranáři z Opavy předvedli své dovednosti na soutěži na Slovensku.

Záchranáři uspěli v zahraničí

V uplynulých dnech se záchranáři z Moravskoslezského kraje zúčastnili nejvýznamnější slovenské soutěže záchranářů v Humenném.

Jan Černý.

Jan Černý: Chápu, že můžeme být vnímáni jako favorité

Příbram /ROZHOVOR/ – Na předstartovní show 37. SVK Rally Příbram vyjede na rampu jako první se startovním číslem 1 domácí závodník Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským. O pocitech Jana Černého těsně před vstupem do domácí soutěže jsme si povídali v rychlém rozhovoru.

Ilustrační foto.

Rvačka. Mezi regály lítaly pěsti

Kostelec nad Orlicí – Šla pro rohlíky a nestačila se divit. Středeční odpolední nákup se totiž změnil v pěkně nepříjemnou podívanou. Rychnovskému deníku se ozvala jedna svědkyně, která byla přímo na místě incidentu, ke kterému došlo v jednom kosteleckém marketu.

Ilustrační foto.

Rvačka. Mezi regály lítaly pěsti

Kostelec nad Orlicí - Šla pro rohlíky a nestačila se divit. Středeční odpolední nákup se totiž změnil v pěkně nepříjemnou podívanou. Rychnovskému deníku se ozvala jedna svědkyně, která byla přímo na místě incidentu, ke kterému došlo v jednom kosteleckém marketu.

Ilustrační foto.

Zdelov „zatápěl“ lídrovi

Rychnov n. K. – Třetí ročník Rychnovského přeboru v in-line hokeji pokračoval zápasy 6. kola. Po odstoupení celku Legie Týniště dohrají soutěž pouze čtyři celky. Zdelov dlouho ,,zatápěl" oslabeným Krajánkům. Lídr zápas zvrátil až v závěru a udržel neporazitelnost.

Ilustrační foto.

Rally mezi vinohrady už má finální podobu

Hustopeče – Dvanáctý ročník Agrotec Petronas rally s centrem v jihomoravských Hustopečích, dostává konečnou podobu. Pořadatelé mají schválenou trať zástupcem jezdců, dolaďuje se časový harmonogram a poslední detaily, aby bylo vše připraveno ke startu na hustopečském náměstí. Letos odstartuje první vůz v pátek 17. června, netradičně ve čtvrt na osm večer.