Kreativ

ŠTÍTEK: Cinestar

Pardubický obchodní dům Grand je zavřený. Dělníci tu pracují na nových obchodech, několika restauracích, kavárnách, nejmodernějších kinosálech nebo venkovních terasách. foto: Marhold

Sami v prázdném Grandu. Podívejte se, jak se mění ikonický pardubický obchoďák

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Pardubický obchodní dům Grand je od ledna zavřený, obsadili ho stavbaři, kteří mu mají dát nový vzhled. Dělníci tu pracují na nových obchodech, několika restauracích, kavárnách, nejmodernějších kinosálech nebo venkovních terasách. Rekonstrukce za zhruba 300 milionů korun má skončit na podzim příštího roku. Nahlédněte s Deníkem dovnitř rekonstruovaného obchodního domu. Fotogalerii najdete uvnitř článku.

Karlos Vémola v českobudějovickém obchodním centru IGY

Na film Karlos někdo koupil padesát lístků, ale nechal volná sedadla

V několika českých městech uvedl známý zápasník Karlos Vémola v předpremiéře nový film Karlos, který nyní běží v kinech. Patřily k nim i České Budějovice, kde se v přízemí IGY centra konala autogramiáda a promítání v kině CineStar, které je součástí obchodního centra.

Karlos Vémola v českobudějovickém obchodním centru IGY

Na film Karlos někdo koupil padesát lístků, ale nechal volná sedadla

V několika českých městech uvedl známý zápasník Karlos Vémola v předpremiéře nový film Karlos, který nyní běží v kinech. Patřily k nim i České Budějovice, kde se v přízemí IGY centra konala autogramiáda a promítání v kině CineStar, které je součástí obchodního centra.

Autogramiáda Karlose Vémoly v Českých Budějovicích v IGY Centru.

Vémola se v Budějovicích fotil s fanoušky, podívejte se. Byli jste tam taky?

/VIDEO/ Dlouho dopředu byla v Českých Budějovicích v multikině CineStar v obchodním centru IGY vyprodaná předpremiéra filmu Karlos. Na filmovém plakátu lze číst i známé heslo Karlose Vémoly Lvi žerou první. Už dlouho dopředu se také kolem pódia při autogramiádě scházeli zájemci o autogram před zahájením promítání.

Z nákupního centra Futurum v Ostravě zmizely lavičky.

Co nám to provedli? Zoufalí muži bloumají v nákupním centru Futurum v Ostravě

/VIDEO, FOTO/ Peklo prožívá řada mužů, kteří se svými manželkami a partnerkami v těchto dnech míří do obchodního centra Futurum v Moravské Ostravě. Že zde chybí mužský koutek, kam by je drahé polovičky během nakupování „odložily“, je letitý problém, a to nejen Futura. Nyní je to však ještě horší…

Tříkrálový pochod ke kostelu U Ježíška v Plzni

Tipy na víkend: Akce ke Třem králům, zvířátkohraní či výstavy

První víkend v roce nabízí hlavně akce spojené se Třemi králi a tradiční charitativní sbírkou. V Plzni je to průvod ke kostelu U Ježíška, v Sušici přijdou Tři králové na náměstí a v muzeu v Tachově se chystá koncert. Ti, co mají rádi Českou mši vánoční, na ni mohou vyrazit do divadla v Plzni, kde bude poprvé uvedeno její scénické zpracování. A malé děti mohou v neděli Ledcích zjistit, co vše přináší péče o zvířátko.

Skicentrum Bublava Stříbrná

Štědrý den bude bílý jen na horách. Zima se vrátí až v lednu

V pátek před pátou hodinou ranní začala v kalendáři astronomická zima. Bílý Štědrý den však můžeme očekávat pouze na horách. V nižších polohách našeho regionu dorazí tradiční vánoční obleva a svátky tam budou na blátě. Klasická zima se začne vracet až na začátku příštího roku.

zahájení sezóny na Klínovci.

Klínovec zatím zprovoznil Dámskou a Pařezovku

Krásné podmínky měli ti, kteří si nenechali ujít první letošní lyžovačku ve Skiareálu Klínovec. Ten se milovníkům zimních sportů otevřel slavnostně v pátek 8. prosince. Ještě o víkendu tam leželo více než půl metru přírodního sněhu, což hřebeny Krušných hor dlouho nepamatují.

Pardubický Grand projde zásadní rekonstrukcí.

Pardubický Grand se na dva roky zavře. Oživit ho má restaurace a moderní obchody

/ANKETA, VIZUALIZACE, VIDEO/ Nové obchody, restaurace, kavárna, venkovní terasy nebo moderní kino. To slibuje majitel Grandu po jeho generální proměně. Obchodní dům se zavře už v lednu 2024, čeká ho rekonstrukce za zhruba 300 milionů korun. Investor ho chce znovu probudit k životu. Znovutevření stavbaři plánují na podzim roku 2025.

Lyžování na Klínovci. Ilustrační foto.

Skiareály se radují ze sněhu. Ústecká Telnice startuje novou sezonu

V řadě skiareálů Krušných hor leží už teď kolem třiceti centimetrů přírodního sněhu a další padá. Proto chtějí využít příznivého počasí a některé rozjedou vleky už tuto sobotu 2. prosince. Jedná se o ústeckou Telnici a teplický Bouřňák. Další se chtějí přidat následující víkend. Deset až patnáct kilometrů bílé stopy o víkendu nabídne Horský areál Lesná na pomezí Chomutovska a Mostecka.

Lyžování na Klínovci. Ilustrační foto.

Skiareály se radují ze sněhu. Telnice a Bouřňák spustí vleky, Klínovec počká

V řadě skiareálů Krušných hor leží už teď kolem třiceti centimetrů přírodního sněhu a další padá. Proto chtějí využít příznivého počasí a některé rozjedou vleky už tuto sobotu 2. prosince. Jedná se o ústeckou Telnici a teplický Bouřňák. Další se chtějí přidat následující víkend. Deset až patnáct kilometrů bílé stopy o víkendu nabídne Horský areál Lesná na pomezí Chomutovska a Mostecka.

Skiareál Klínovec

Dobré zprávy z Klínovce: Skiareál nezdražuje, lanovky se brzy rozjedou

Počasí Klínovci přálo. Nejvyššímu vrcholu Krušných hor přisypalo kolem půl metru čerstvého sněhu a další nadílka má padat i v příštích dnech. Kromě toho byla několik dní v pohybu sněžná děla, která chystala skiareál na otevření sezony. To přijde v pátek 8. prosince.

Předpreméra Kazmova filmu Onemanshow: The Movie na Chodově.

Kazmova Onemanshow míří do kin. Večerní promítání je v Praze téměř vyprodané

Ve čtvrtek večer se velká pražská kina s množstvím poboček jako je CineStar nebo Cinema City zaplní fanoušky Kamila Bartošky nebo-li Kazmy. Do kin vstoupí jeho očekávaný film Onemanshow: The Movie. Večerní promítací časy už jsou téměř, až na pár míst, vyprodané. Dopolední promítání nebo menší kina ještě místa mají.

Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek a jeho ONE MAN SHOW. Ilustrační foto.

Kazmův film na Vysočině vyprodává jedno kino za druhým. I v Pelhřimově

Jediný film, který skončí v realitě. Nejnovější počin českého moderátora Kazmy je opředen tajemstvím a vyprodává kina. Na čtvrteční premiéru filmu s názvem ONEMANSHOW: The Movie nachystalo multikino v Jihlavě celkem třináct promítání. Zato ve Žďáře nad Sázavou ho diváci zhlédnou až v neděli.

Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.

Kazmův biják Onemanshow The Movie vyprodává kinosály v Liberci

Plno nebo téměř plno. Kdo si teď vzpomněl, že chce vidět film Onemanshow The Movie z dílny Kazmy Kazmitche v premiéře ve čtvrtek 17. srpna v některém z kin v Liberci, tak má poslední šanci. Většina volných míst je pryč. Našlapané jsou i další promítací dny.

Kazma Kazmitch, vlastním jménem Kamil Bartošek.

Do kin na Hradecku vtrhne Kazmův film Onemanshow. Multikino má téměř vyprodáno

Kdo si teď vzpomněl, že chce vidět film Onemanshow: The Movie z dílny Kazmy Kazmitche v premiéře ve čtvrtek 17. srpna, měl by si pospíšit, o tento snímek je v kinech nebývalý zájem. Hradecké multikino má téměř vyprodáno. Hradečáci ovšem mají štěstí, pokud jim nevadí vidět film v letním kině, téměř určitě se na ně dostane.

Zaseklá ruka v sedačce v kině si vyžádala v neděli odpoledne zásah královéhradeckých hasičů.

Chlapci se zasekla ruka v držáku nápojů v sedačce v hradeckém CineStaru

/VĚŘTE, NEVĚŘTE/ Zaseklá ruka v sedačce v kině si vyžádala v neděli odpoledne zásah královéhradeckých hasičů. Do obchodního centra Futurum přijeli s hlášením, že dítěti uvízla ruka v nápojovém automatu. Nakonec se ukázalo, že chlapec má zaseklou ruku v držáku nápojů v sedačce v kině. 

Skiareál Klínovec.

Sněžná děla jedou naplno. Vlekaři lákají lyžaře na slevy

Mrazivé teploty a částečné sněžení umožnilo vlekařům v regionu spustit či otevřít část areálů. Všichni se shodují na tom, že mrazivé noční teploty využijí k dalšímu zasněžování a zároveň věří v přírodní nadílku v podobě sněžení. Poté prý bude lyžování ještě komfortnější. Někde zprovoznili opětovně už v pátek, jinde dosněžují a zahájí příští týden.

Elitní freestylový motokrosař Libor Podmol se představí divákům v nevšední roli Adama.

Freestylový motokrosař Libor Podmol natočil film. Žijte naplno, říká divákům

/SOUTĚŽ/ Mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol dorazí do Jihlavy. A s ním i jeho nový film Adam a jeho poslední cesta. V jihlavském kině Cine Star zažijí návštěvníci v neděli 13. listopadu od šesti hodin večer kino, divadlo i besední show v jednom. Promítání ozvláštní divadelní prvky. Chcete přijít? S námi můžete vyhrát čtyři volné vstupy na tento filmový zážitek.

Libor Podmol

Podmol oznámil účast na Dakaru. Předvedl trik a čeká ho premiéra filmu

Nastávající ročník Dakarské rallye nebude bez Libora Podmola! Český freestyle motokrosař by se měl účastnit kategorie Original bez asistence. Oznámení o účasti pojal originálně – na dakarském speciálu předvedl na své zahradě trik – Backflip Indian air. „Být sám na Dakaru je výzva a hlavně dobrodružství, které chci zkusit. Bude to podobný adrenalin, jako salto na této motorce přes můj plot. Myslím, že jsem první, co předvedl opravdový freestyle trik na dakarském speciálu,“ dodal s úsměvem Podmol, který se připravuje na další velkou věc – za týden bude mít premiéru jeho nový film Adam a jeho poslední cesta v CineStaru Praha na Andělu.

Libor Podmol na Rallye Dakar

Podmol pojede Dakar bez asistence. Je to jako salto na motorce přes plot, říká

Motocyklový jezdec Libor Podmol se v příštím roce vrátí na Rallye Dakar. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu si premiérový start na slavném závodě připsal v roce 2021, kdy obsadil 31. místo. O rok později musel plánovanou účast zrušit kvůli zdravotním problémům, tentokrát je ale fit a organizátoři mu již potvrdili přihlášku. Podmol se chystá startovat v kategorii Original by Motul pro jezdce bez asistence.

Podívejte, jak jim sluší úsměv. V obchodech i kině konečně odložili respirátory

Podívejte, jak jim sluší úsměv. Prodavačky konečně odložily respitátory

Místo roušek nebo respirátorů úsměvy na tváři. Návštěva obchodů či multikina CineStar v českobudějovickém IGY Centru, ale také prodejen v centru Budějovic, byla v pondělí po dlouhé době v něčem jiná. Skončila povinnost nosit ochranu úst. Nadále ji musíme používat jen ve zdravotnických zařízeních, hromadné dopravě nebo zařízeních sociálních služeb, mezi něž patří třeba domovy pro seniory.