Kreativ

ŠTÍTEK: Peter Húževka

Hokejisté Vítkovic (v modrém) při šestém semifinále play off extraligy v Hradci Králové.

Z kabiny do autobusu, žádný trénink. Mountfield jel do Vítkovic, jaký byl plán?

Historický maraton. Tato dvě slova přesně vystihují šestý zápas semifinále mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi. Nejdelší hokejový zápas hraný na českém území rozsekl až v čase 138:51 ostravský kapitán Dominik Lakatoš. Mountfield neproměnil ani třetí mečbol a po téhle rasovině bude muset už zítra bojovat v sedmém rozhodujícím duelu o postup do extraligového finále. Co se v týmu Východočechů odehrávalo den po nekonečné řeži?

Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera (Extraliga - 6. semifinále play-off, 13. 4. 2023)

Vítkovice po rekordním zápase: Sen o zrušení tréninku i únik informací o nákupu

/FOTOGALERIE/ Sedm třetin, od úvodního buly takřka šest a půl hodiny a rozhodnutí ve 139. minutě. To jsou základní – a na české poměry neuvěřitelná – čísla čtvrtečního šestého semifinále extraligového play off, v němž hokejisté Vítkovic vyhráli na ledě Hradce Králové 2:1 ve čtvrtém prodloužení a srovnali stav série na 3:3 na zápasy. Jak aktéři rekordně dlouhý večer prožívali?

Mountfield HK - HC Vítkovice Ridera (6. semifinále play-off, 13. 4. 2023)

Žádné srandičky, místo pokynů povzbuzení. Extraliga viděla rekordně dlouhý zápas

Sedm třetin, od úvodního buly takřka šest a půl hodiny a rozhodnutí ve 139. minutě. To jsou základní – a na české poměry neuvěřitelná – čísla čtvrtečního šestého semifinále extraligového play off, v němž hokejisté Vítkovic vyhráli na ledě Hradce Králové 2:1 ve čtvrtém prodloužení a srovnali stav série na 3:3 na zápasy. 

Hokejisté Vítkovic (v modrém) při šestém semifinále play off extraligy v Hradci Králové

Fantom Stezka chytil 80 střel. Chceme i druhý rekord, zaznívá z Vítkovic

Před pár dny jim už nikdo nevěřil, málokdo by si na ně ještě vsadil, ale hokejisté Vítkovic ukazují, že i zdánlivě nemožné se může stát realitou. Svěřenci kouče Miloše Holaně sice prohrávali v semifinálové sérii s Hradcem Králové už 0:3 na zápasy, ale třemi výhrami v řadě se vrátili do boje o finále. Ve čtvrtek uspěli na východě Čech v nejdelším utkání extraligové historie. Série se tak za stavu 3:3 vrací do Ostravy.

Vítkovice - Karlovy Vary: Tomáš Kudělka v akci

Kudělka a Čerešňák odchází z Vítovic

Hokejisty extraligového Chomutova posílí obránce Tomáš Kudělka. Devětadvacetiletý bek přichází k Pirátům z Vítkovic, kde s krátkou přestávkou odehrál posledních pět sezon. Severočeši jeho angažování oznámili na svém oficiálním webu. Zároeň z Ostravy odchází i obránce Peter Čerešňák, který se stal posilou Plzně.

Matěj Pekr

Vyhráli jsme zápas i bitku, takže jsme spokojení, usmíval se Pekr

Olomouc – Že čtvrtý útok většinou příliš branek nedává? 
V Olomouci to příliš neplatí, včera proti Kometě se totiž prosadil hned dvakrát. „Dali jsme góly, ale taky jsme inkasovali, takže furt máme co zlepšovat," komentoval statistiku plus minus Matěj Pekr. Vzápětí však střelec čtvrtého gólu spokojeně dodal: „Momentálně si věřím, myslím, že je na mě znát, že se nebojím hrát."

Mora proti Liberci

Mora jede na led lídra. Porazí jej i potřetí?

Olomouc – Suverénního lídra extraligy v dnešním 36. kole na jeho ledě vyzvou olomoučtí hokejisté. Liberec sice vévodí nejvyšší soutěži, ale Mora v této sezoně dokázala, že proti silnému soupeři není bez šancí.

Jan Knotek

Novinky v Moře: Knotek musí na operaci, blízko je však návrat Ráce

Olomouc – Vážné problémy hlásí olomoučtí hokejisté. Nedělní zápas s Karlovými Vary totiž kvůli zranění nedohráli dva střední útočníci a zranění Jana Knotka se ukázalo jako vážné. Centr prvního útoku bude muset s kolenem na operaci a sezona pro něj nejspíš skončila.

Mora proti Karlovým Varům

Vyšlo to! Mora se proti Varům dočkala tří bodů

Olomouc – Po měsíci se tříbodového zisku dočkali olomoučtí hokejisté, když si na domácím ledě poradili s Karlovými Vary 3:0. Západočeský tým ale výhru Kohoutům hodně usnadnil, když po dvě třetiny byl velmi pasivní a na olomouckou branku vyslal jen čtyři střely.

Vítkovice vs. Zlín. Vlevo Petr Húževka

Mora vyměnila Kafku za Húževku

Olomouc – Vzkřísit povadlou ofenzivu se snaží vedení olomouckých hokejistů. Několik týdnů před koncem přestupního období na Hanou přichází z Vítkovic zkušený útočník Peter Húževka výměnou za Petra Kafku.

Vítkovický útočník Peter Húževka byl jediný, kdo v sobotu dokázal překonat bránkaře Zugu Stephana. A hned dvakrát. Ostravané však na body nedosáhli.

Húževka: Je to škoda, prohráli jsme si to v přesilovkách

Byl jediný, kdo se dokázal v sobotním druhém vystoupení hokejistů Vítkovic v Lize mistrů střelecky prosadit. Sedmatřicetiletý slovenský obr Peter Húževka se trefil do branky švýcarského Zugu hned dvakrát, ani to však k bodům nevedlo.

Hokejové derby: Vítkovice - Třinec 6:3

Hokejové derby: Vítkovice si v derby poradily s Třincem

Vítkovičtí hokejisté zakončili třetí čtvrtinu extraligy vítězstvím 6:3 nad Třincem a připsali si už šestou výhru v řadě. Strhující moravskoslezské derby před necelými deseti tisíci diváky rozhodl v poslední třetině dvěma góly Peter Húževka.

Vítkovice si v derby poradily s Třincem

Hokejové derby: Třinec podlehl Vítkovicím 6:3

Vítkovičtí hokejisté zakončili třetí čtvrtinu extraligy vítězstvím 6:3 nad Třincem a připsali si už šestou výhru v řadě. Strhující moravskoslezské derby před necelými deseti tisíci diváky rozhodl v poslední třetině dvěma góly Peter Húževka.

PSG Zlín- HC Slávia Praha

Vedení viníka zná a pokutu bude vymáhat. Platí i Veselý

Zlín – Vedení extraligových hokejistů Zlína sice v pondělí dostalo od disciplinární komise extraligy pokutu deset tisíc korun za nesportovní chování svých diváků v pátečním zápase 20. kola proti Slavii Praha (4:3), ovšem dělá vše pro to, aby tyto peníze nemuselo vytáhnout ze své kasy.

Slovenský útočník Michael Vandas v dresu Vítkovic opět bodoval. Na turné ve Švýcarsku domácímu Klotenu jeden gól dal a na další přihrál.

Šest minut od výhry. Vítkovice začaly slušně

Ostrava - Nezačali vůbec špatně! Hokejisté Vítkovic ve středu večer zahájili čtyřdenní švýcarské turné soubojem s Klotenem. Pětinásobnému domácímu mistrovi podlehli 4:5 až po samostatných nájezdech. Gólem a asistencí se blýskla nová posila Michael Vandas.

České Budějovice - Vítkovice

Špatná koncovka připravila Mountfield o čtvrtfinále play off

České Budějovice – Delší zápas se ještě na jihu Čech a ani v historii české extraligy nehrál. Téměř 114 minut bojovali hokejisté HC Mountfield s Vítkovicemi v rozhodujícím pátém duelu předkola play off o postup do čtvrtfinále. V čase 113:51 se trefil Húževka a hosté mohli začít slavit.

Budějovický obránce Tomáš Harant a brankář Jakub Kovář po rozhodujícím gólu Vítkovic.

Jihočeši nezvládly maraton, ve 114. minutě je sejmul Húževka

České Budějovice - Hokejisté Vítkovic porazili v nejdelším zápase v historii extraligy České Budějovice 3:2 v třetím prodloužení a zajistili si postup do čtvrtfinále play off. Rozhodující páté utkání předkola ukončil v čase 113:51 hostující Peter Húževka. Vítkovice se v boji o postup do semifinále se utkají se Zlínem.

České Budějovice - Vítkovice

Vítkovice vyhrály nejdelší zápas historie a jsou ve čtvrtfinále

České Budějovice, Ostrava – To bylo něco! Rozhodující 5. utkání předkola play-off mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi nabídlo nejdelší podívanou v české hokejové historii. Vítězství 3:2 a postup do čtvrtfinále proti Zlínu vystřelil Ostravanům v čase 113:51 útočník Peter Húževka, který zakončil se Svačinou přečíslení dvou na jednoho a ukončil neskutečné drama v koncovce třetího prodloužení.

Malování pomohlo, Jágrův plán na přesilovku pět na tři byl úspěšný. Gól na 3:3 ale nic platný nebyl.

Jágr v akci a Jágr pod lupou. A naštvaný

Ostrava – Porážka i způsob, jakým se ho soupeř snažil eliminovat, naštvaly kladenskou hokejovou hvězdu Jaromíra Jágra. Veterán Rytířů si v utkání připsal gól a přihrávku, přesto Středočeši ve Vítkovicích padli po výsledku 3:4 a venku prohráli už popáté za sebou.

VÍTKOVICE - CHOMUTOV

Sedmiminutové tornádo a bylo po Pirátech

Ostrava – Ukázali, že pod novým koučem Peterem Oremusem umějí nejen skvěle bránit, ale také dávat góly. Hokejisté Vítkovic přejeli v utkání 25. kola extraligy Chomutov 5:0, když o svém vítězství rozhodli čtyřmi trefami mezi 27. a 34. minutou.

Vpravo Petr Húževka.

Dříč Húževka zpět ve Vítkovicích

Ostrava – To, co slibovali, splňují. Vítkovický hokejový klub přivedl do kádru během krátké doby další posilu. Po útočníkovi Marku Bartánusovi a obránci z NHL Filipu Kubovi, rozšířil ve středu kádr ostravského mužstva urostlý slovenský forvard Peter Húževka, který naposledy působil v kazašském Pavlodaru.

Extraligové utkání HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Pohl: Kromě tyčky jsme se ve třetí třetině na nic nezmohli

Ostrava –  /Povídání s vítkovickými útočníky Pohlem a Húževkou/ - Zázrak, který se jim podařil v pondělí, kdy dokázali zásluhou Štefanky vyrovnat deset vteřin před koncem zápasu při power play a v nájezdech dokonali parádní obrat, se tentokrát nekonal. Vítkovičtí hokejisté prohráli čtvrté čtvrtfinále s Pardubicemi 2:3 a na východ Čech se vydají za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy.

Extraligové utkání HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Vítkovický Pohl: Kromě tyčky jsme se ve třetí třetině na nic nezmohli

Ostrava - Zázrak, který se jim podařil v pondělí, kdy dokázali zásluhou Štefanky vyrovnat deset vteřin před koncem zápasu při power play a v nájezdech dokonali parádní obrat, se tentokrát nekonal. Vítkovičtí hokejisté prohráli čtvrté čtvrtfinále s Pardubicemi 2:3 a na východ Čech se vydají za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy.

Ilustrační foto

Vítkovice v generálce prohrály se Zlínem

Ostrava – V generálce na nový ročník extraligy prohráli před více než dvěma tisíci diváky hokejisté Vítkovic se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech. Vicemistra může těšit skutečnost, že dokázal dvakrát dotáhnout náskok soupeře.