Kreativ

ŠTÍTEK: Štýrský Hradec

400 pracovních termínů má královnu vína...

Od sousedů: Královna frankovky - 400 termínů za rok

V pátek odpoledne byla v městské hale v Aschaffenburgu zvolena nová německá královna frankovky, už 66. Je jí 24letá Lisa Lehritterová z Frickenhausenu, absolventka vinařské školy. Hlasovala porota 150 lidí z politiky, hospodářství a kultury. Volbu sledovalo na 550 hostů, mezi nimi ministr hospodářství Hubert Aiwanger.

Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš.

Příbramský talent prodloužil v Liverpoolu, hostovat bude v Rakousku

Ačkoliv za podzimní část mu svítí v kolonce odchytaných minut nula, tak by nyní měl dostat pořádnou porci minut mezi třemi tyčemi. Brankář Vítězslav Jaroš vymění slavný Liverpool za rakouský Sturm Graz, se kterým chce bojovat o titul i evropské poháry. Rodák z Příbrami by měl u jižních sousedů vydržet do konce sezony, na Anfield Road s ním ale počítají do budoucna a prodloužili mu smlouvu.

Dělají si reklamu, ale v sobotu vyrazí!

Od sousedů: Polonazí poběží Ingolstadtem

V sobotu 9. prosince proběhne vnitřním městem Ingolstadtu v plavkách a se sbírkovými schránkami skupina otužilých a sociálně angažovaných občanů a bude při tomto Underpants Runu sbírat příspěvky na dobrý účel, píše DK.

Ilustrační foto

Od sousedů: Vrátil se z Brazílie čtyři roky sedět

Za přepadení 55leté ženy v prosinci 2022 v jejím domě u Štýrského Hradce zbyl z osmi pachatelů k potrestání poslední - 23letý. Po činu utekl do Brazílie, ale dobrovolně se vrátil. Soud ve Štýrském Hradci mu uložil čtyři roky.

Tam mají volná místa!

Od sousedů: Bordel hledá testovače dívek

Rene Wollinger, provozovatel nočního podniku Maximus ve Štýrském Hradci, oznámil na plakátech a velkoplošných vývěskách, že hledá „Mädchentester“, testovače dívek.

Jed na krysy. Ilustrační foto

Od sousedů: Houslista míchal krysí jed matce do jídla

62letý houslista Šlesvicko-Holštýnského symfonického orchestru se měl pokoušet otrávit svou matku a dva kolegy. První proces v Hannoveru byl přerušen pro onemocnění jedné soudkyně a hlavní líčení muselo začít znovu.

Ilustrační foto.

Od sousedů: Nejzabetonovanější je Linec

Organizace pro ochranu přírody a druhů WWF zveřejnila studii o "zatěsňování půdy" v rakouských zemích, podle které v tomto neslavném "oboru" vedou Horní Rakousy.

Když se kasa automaticky zablokuje...

Od sousedů: Registrační kasa se lupiči sama zavřela

Lupič, který přišel pro peníze do trafiky ve Štýrském Hradci, ztroskotal na registrační pokladně, která se automaticky zavírá v 18 hodin. Mladík maskovaný rouškou a slunečními brýlemi přišel pár minut předtím a mumlal, že chce peníze.

ilustrační foto.

Od sousedů: Mrtvý ztracený Čech ležel na písčině

25. května ohlásila partnerka nezvěstnost 28letého Čecha. 16. července našla chodkyně na písčině u Innu v Reithu im Alpbachtal v Tyrolsku silně zdevastované mrtvé tělo. Jeho totožnost byla zjištěna pomocí DNA - byl to ztracený muž. Při pitvě bylo vyloučeno zavinění smrti třetí osobou.

Co by Conan Doyle v roce 1982.

Od sousedů: Za smrt dítěte z nedbalosti podmínka. Schwarzenegger vydal knihu

Rodiče sedmileté dívenky, která v říjnu 2021 zemřela, odsoudili ve Štýrském Hradci za usmrcení v hrubé nedbalosti na deset měsíců podmíněně. Ani její 42letá matka, ani 55letý otec si nepovšimli, jak zle dítěti je. Nepřiznali si vinu na její smrti, ale na závěr procesu uznali, že jí mohli zabránit.

Railjet Českých drah. Ilustrační foto

Vrací se vlakový spoj z Břeclavi a Brna do Berlína. Po několikaměsíční výluce

Přímým vlakem z Břeclavi nebo Brna až do do německého hlavního města Berlína mohou jezdit cestující opět od soboty. Po několika měsících, kdy fungovalo tradiční spojení mezi rakouskou Vídní a Berlínem přes Českou republiku pouze v omezeném provozu, pojedou vlaky opět na celé trase ze Štýrského Hradce, přes Vídeň, Brno, Prahu, Drážďany až do Berlína. Oznámil to rakouský dopravce ÖBB.

Panoramatický vůz již jezdí na trati mezi Břeclaví a Bohumínem.

Mezi Břeclaví a Bohumínem začal jezdit švýcarský panoramatický vůz

Na železniční trati mezi Břeclaví a Bohumínem na Karvinsku dnes začal jezdit panoramatický vůz švýcarských spolkových drah SBB. Je součástí pravidelného vlaku Porta Moravica, který jezdí z rakouského Štýrského Hradce (Grazu) přes Česko do polského Přemyšlu. Vůz díky částečně prosklené střeše umožňuje podstatně větší výhledy než běžné vozy.

Panoramatický vůz již jezdí na trati mezi Břeclaví a Bohumínem.

Mezi Břeclaví a Bohumínem začal jezdit švýcarský panoramatický vůz

Na železniční trati mezi Břeclaví a Bohumínem na Karvinsku v neděli začal jezdit panoramatický vůz švýcarských spolkových drah SBB. Je součástí pravidelného vlaku Porta Moravica, který jezdí z rakouského Štýrského Hradce (Grazu) přes Česko do polského Přemyšlu. Vůz díky částečně prosklené střeše umožňuje podstatně větší výhledy než běžné vozy.

Panoramatický vlak pojede z Břeclavi. Zájem je značný.

O panoramatický vůz ve vlaku z Břeclavi je zájem. První jízda je skoro plná

/VIDEO/ Ve speciálním vyhlídkovém voze mohou absolvovat cestující jízdu vlakem z Břeclavi směrem na Bohumín. Poprvé má jet přes české území jedenáctého června. „Výhled z panoramatického vozu je podle výrobce celkově o devadesát procent větší než z klasického rychlíkového vozu," zmínila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Ilustrační foto

Od sousedů: Tentokrát samé smutné zprávy

V Hannoveru byl obžalován 33letý muž se státní příslušností německou a polskou za vraždu čtyřletého chlapce v Barsinghausenu v Dolním Sasku. Jeho 28letá polská matka je viněna vraždou z nedbalosti. Oba jsou stíháni také za těžké týrání a zbavení osobní svobody.

Kdo ve dvanáctimiliontém bude jezdit?

Od sousedů: Dvanáctimiliontý BMW...

Padesát let po startu produkce v dolnobavorském Dingolfingu sjel ze zdejšího montážního pásu dvanáctimiliontý BMW! Je jím plně elektrický BMW iX xDrive50 v barvě Aventurinrot Metallic.

Dopis v láhvi a jeho autorka.

Od sousedů: Prababiččiny závěsy poslala láhvovou poštou

Pětiletá Emma měla velké přání - bezpodmínečně chtěla vypravit na cestu láhvovou poštu. Jak na tu myšlenku přišla, neví ani její otec Benjamin W. "Nejspíš to chytila někde ve školce," říká. "Krmila" tím rodinu týdny, až to nakonec prosadila.

Ilustrační foto

Od sousedů: Přetlak na rakouských medicínách

Na 1850 studijních míst na lékařských univerzitách ve Vídni, Innsbrucku a Štýrském Hradci, a na fakultě Uni Linec se letos přihlásilo 1850 zájemců. Přijímací test byl tentokrát doplněn o otázky k "regulování emocí". Ve Vídni je "přetlak" 10:1, v Innsbrucku 8:1, ve Štýrském Hradci a v Linci 7:1. K osmihodinové písemné zkoušce se dostavuje vždy kolem 80 % přihlášených.

Radovan Pavlík.

Pavlík před výjezdem sezony do Berlína: Všichni očekáváme, že to bude velké

/ROZHOVOR/ Na utkání před třemi lety v rakouském Štýrském Hradci v dobrém vzpomínají. Vlakový výjezd hokejistů společně s fanoušky tenkrát vyvolal velké nadšení z řad samotných hráčů i příznivců. Už zítra si to všichni společně zopakují. Lvi míří k dalšímu zápasu Ligy mistrů, tentokrát do německého hlavního města, společně s nimi ve vlaku pojede i pětistovka fanoušků. Jak se na velký výjezd těší hradecký útočník Radovan Pavlík?

Petr Šenkeřík

Motor prohrál na turnaji ve Štýrském Hradci s Nitrou po samostatných nájezdech

V úvodním utkání mezinárodního turnaje Energie Steiermark Trophy ve Štýrském Hradci prohráli hokejisté Motoru se slovenskou Nitrou 2:3 po samostatných nájezdech. Dnes je čeká duel o třetí místo s poraženým z večerního střetnutí mezi německým Mannheimem a pořádajícím klubem, které skončilo až hluboko po uzávěrce tohoto vydání.