Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Rys

Vánoční strom bruntálské náměstí Míru je jedle, která vyrostla vedle bytových domů ve Dvořákově ulici. Slavnostní rozsvícení se konalo 1. prosince 2023.

Vánoční strom Bruntálu je Hračánek. Už víme, proč má dvě špice

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Vánoční strom na bruntálském náměstí Míru je jedle, která vyrostla vedle bytových domů ve Dvořákově ulici. Jen odborníci si všimnou, že má dvě špice. Alena Pajkošová z bruntálské radnice prozradila, že se dokonce podařilo dohledat skutečný příběh dvou místních pánů, kteří jako malí kluci při hře mladé jedličce ulomili vrcholek. Není to vůbec vidět. Vánoční jedle je prostě nádherná.

Vizualizace z roku 2021 ukazuje, jak má vypadat nový zimní stadion v Bruntálu a jeho okolí. Už má stavební povolení.

Naděje na nový zimák v Bruntálu znovu ožívá. Město požádá o dotaci

/VIDEO, FOTOGALERIE, ANKETA/ Zastupitelé Bruntálu v pondělí 30. října znovu vrátili do hry stavbu zimního stadionu v Bruntálu. Má nahradit nezastřešenou ledovou plochu, která už nevyhovuje. Letos už ani neotevře a místní hokejisté musejí hrát v Krnově. Nový zimní stadion představuje jednu z největších investic v novodobé historii Bruntálu. 

Koncem srpna 2023 v Bruntálu začne celková rekonstrukce místní komunikace, na kterou je napojené sídliště Dolní. Občany čekají uzavírky i omezené parkování.

Bruntál čekají dopravní omezení. Okolí sídliště Dolní se změní na staveniště

V uplynulých letech probíhala v několika etapách celková revitalizace největšího bruntálského sídliště Dolní. Nyní přichází čas na rekonstrukci dopravní infrastruktury, na kterou je Dolní napojena. Bohužel se to neobejde bez značného omezení dopravy. Očekávaná celková rekonstrukce místní komunikace Dolní začne na konci srpna.

Fotbalový stadion v Bruntálu. Duben 2023

Bruntál plánuje modernizaci tribun fotbalového stadionu

Tribuny fotbalového stadionu v Bruntálu už naléhavě potřebují větší investici. Plánovaná stavební akce je rozdělena na dvě části - dokončení oprav budovy hlavní tribuny a opravu vedlejších tribun areálu. Během fotbalové sezony bývá stadion hojně navštěvovaný veřejností. Modernizace tribun má odhadem stát více než 12 milionů korun.

Na výstavě snímků Jindřicha Štreita z Bruntálska se sešli také senátor Ladislav Václavec, starosta Bruntálu Martin Henč a místostarosta Petr Rys.

Fotograf Jindřich Štreit představil Bruntálsko v Praze v senátu

Senátor Ladislav Václavec společně s představiteli města Bruntál zorganizoval v Senátu ČR výstavu snímků fotografa Jindřicha Štreita. Expozice, kterou v průběhu následujících dní uvidí nejen senátoři, ale také zástupci vlády, má změnit nebo spíš zpřesnit jejich pohled na Bruntálsko.

Základní škola ZŠ Okružní v Bruntále ve středu 11. ledna 2023 představila čtyři nové odborné učebny.

Krása, škola v Bruntále má nové učebny za 27 milionů, podívejte se na ně

/FOTOGALERIE/ Základní škola ZŠ Okružní v Bruntále má za sebou náročné měsíce stavebního ruchu. Nepříjemností a omezení však stály za to. Modernizovaná škola otevírá jí nové možnosti pro praktické i teoretické vyučování. Ve středu 11. ledna 2023 byly škole předány k užívání nové odborné učebny.

Sčítání hlasů v prezidentských volbách. Ilustrační foto

VOLBY 2022: V Bruntálu i v Krnově vyhrálo ANO

Komunální volby 2022 v Bruntálu skončily vítězstvím ANO, které zde získalo 27,6,procent hlasů. To znamená 8 křesel pro ANO v zastupitelstvu, které má 27 členů. Souboj Krnovských patriotů s ANO byl napínavý do posledního okamžiku  Sčítání volebních výsledků v Krnově připomínalo napínavé drama, jaké známe spíš ze sportovních zápasů, nakonec ANO přece jen vyhrálo.

Společenský dům v Bruntálu.

Volby 2022: Má Bruntál dotovat provoz Společenského domu?

Společenský dům v centru Bruntálu je moc hezky opravený a úvěr už je splacený, ale dlouhé období pandemie a lockdownu bylo pro ekonomiku provozu u tak velkých zařízení zdrcující. Ve Společenském domě se už vystřídali tři nájemci, ale nikam to nevedlo. Je jasné, že v podmínkách současného Bruntálu si takový kolos na sebe prostě nevydělá.

Finalistka Miss Jana Šprtelová při převzetí IT techniky s ředitelem Podhorské nemocnice Agel Bruntál Pavlem Kameníkem a při předání v centru Počítače dětem.

Finalistka miss Jana Šprtelová z Bruntálu chce pomáhat dětem

Soutěže krásy nejsou jen o modelingu, módě a kosmetice, ale také je to příležitost pomáhat ostatním. To si uvědomuje také Jana Šprtelová z Bruntálu, která se probojovala mezi dvanáct nejpůvabnějších českých děvčat v soutěži Miss České republiky.  V rámci soutěže Miss se aktivně zapojila do charitativního projektu Počítače dětem.

Bruntál je město mezi vodou a horami neboli mezi Slezskou Hartou a Jeseníky.

Deník na návštěvě: Obchvat Bruntálu je vítaná stavba

/FOTOGALERIE/ A je to tady. Další zastávkou našeho putování po vesnicích, vesničkách i městech Bruntálska a Krnovska, ve kterém se snažíme zachytit život v obcích nejen v podhůří Jeseníků, ale i v dalších „koutech“ okresu, se stalo hlavní město regionu. Bruntál. 

Ilustrační foto.

Druhá prohra v řadě, rezerva Bolky nestačila na Zbuzany

Fotbalisté boleslavského béčka hráli v osmém kole třetí ligy na hřišti Zbuzan. Po vyrovnaném prvním poločase pomohly domácímu týmu dvě penalty v závěru zápasu, Boleslav prohrála 1:3 a v tabulce ČFL skupiny B se propadla na průběžné páté místo.

Zdenka Orálková z Bruntálu právě slaví sté narozeniny.

Zdenka Orálková z Bruntálu už je stoletá dáma

Paní Zdenka Orálková se přestěhovala do Bruntálu hned po válce, když jí bylo 25 let. V těchto dnech jí přišel pogratulovat starosta Bruntálu k narozeninám. Není divu. Paní Orálková slavila rovnou stovku.

V ulicích Krnova najdeme nejen informace o koronavirových zákazech a příkazech, ale také telefonní čísla, kam se obrátit v nouzi o radu nebo pomoc.

Krnov i Bruntál potvrzují první uzdravené

Přišla dobrá zpráva, na kterou Krnov už dlouho čekal: „Mezi dvaceti tisíci pacienty, kteří se včera po celém světě zotavili z koronavirové infekce, je i jeden z Krnova. Máme tedy ve městě prvního uzdraveného. Držím palce všem ostatním,“ potvrdil starosta Krnova Tomáš Hradil.

Ilustrační foto.

Starosta Bruntálu velkými písmeny a s vykřičníky: Máme PRVNÍHO ZOTAVENÉHO!

„Hezké sobotní dopoledne, oproti počtům ze včerejšího večera se nic nezměnilo. Okres Bruntál 20 případů, Bruntál jako obec s rozšířenou působností 12 a město Bruntál 6,“ shrnul starosta Bruntálu Petr Rys setrvalý stav koronavirové statistiky v sobotu. Už v neděli se ale strohá řeč čísel změnila v obrovskou radost a vlnu emocí.

Odhalení pamětní desky. Na snímku manželka válečného veterána Ludmila Becková, starosta Bruntálu Petr Rys, zástupce Generálního konzulátu Ruska v Brně a senátor za Bruntálsko Ladislav Václavec.

Pocta bruntálskému rodákovi Petru Beckovi

Nová pamětní deska na náměstí Míru v Bruntále připomíná významného rodáka Petra Becka. Odhalena byla přesně rok po úmrtí tohoto válečného veterána, v sobotu 7. března.

Uzavření školy kvůli koronaviru. Ilustrační foto

V okrese Bruntál začaly jarní prázdniny ve stínu koronaviru

V okrese Bruntál právě začínají týdenní jarní prázdniny. Před jejich zahájením, v pátek 6. března, svolal starosta města Bruntálu Petr Rys mimořádné jednání Bezpečnostní Rady pro spádovou oblast Bruntálu jako obce s rozšířenou působností.

Z přípravného utkání FK Kolín - Velim (4:2).

Kolín čeká hráčská obměna

V pátek se sešli na prvním tréninku a hned v sobotu odehráli první přípravný zápas. A ten fotbalistům Kolína (divize) vyšel. Na domácí umělé trávě porazili Velim (krajský přebor) 4:2.

Na radnici v Bruntále představitelé města, škol a podniků ve městě podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.

Bruntál chce mladým nabídnout budoucnost

Bruntálské firmy a školy se spojily, aby zamezily odlivu mladých lidí z regionu. Představitelé města Bruntálu, zástupci tří středních škol a představitelé významných podniků z Bruntálu a okolí, podepsali memorandum o vzájemné spolupráci.