Kreativ

ŠTÍTEK: David Květoň

Nový Jičín vyhlíží play-off

Ďáblové si brousí zuby na hodonínský Baník! Olesz trumfem Nového Jičína

/FOTOGALERIE/ Startuje play-off druhé hokejové ligy. Pikantní souboj bezesporu nabídne duel mezi Novým Jičínem a hodonínským Baníkem. Na obou zimácích se očekávají velké divácké návštěvy. Ďáblové budou určitě spoléhat na svou zkušenost. Hráči jako Olesz, Květoň nebo Kuboš se v těchto bitvách cítí, jako ryba ve vodě.

Hokejisté Hodonína (na snímku v tmavých dresech) padli v Novém Jičíně

Marodka roste. Baník padl v Novém Jičíně, Sajdl s Dobiášem nedohráli

Další marodi. Více než porážky 2:4 ve vyrovnaném duelu šestatřicátého kola východní skupiny druhé ligy v Novém Jičíně mohou hodonínští hokejisté litoval zranění dalších dvou útočníků. Sobotní duel nedohrál kapitán Jakub Sajdl ani Vojtěch Dobiáš. „Kuba odstoupil ze zápasu už po první třetině, Vojta po tvrdém střetu s domácím hráčem z poloviny poslední části také nedohrál. Musíme počkat do pondělí a doufat, že ta zranění nebudou vážná," řekl pro klubový web asistent hodonínského kouče Tom Polák.

Hráči Nového Jičína na Utkání hvězd

Majkus povede tým Východu, v nominaci borci z Kopřivnice i Jičína

S velkou novinkou přichází druhá hokejová liga. Na programu je totiž historický první ročník Utkání hvězd této soutěže. Tento duel se odehraje sedmadvacátého ledna na ledě v Příbrami. Proti sobě nastoupí výběry Východu a Západu. V týmu Východu má zastoupení jak Nový Jičín, tak Kopřivnice.

Havlíčkův Brod - Nový Jičín 5:6 (13. kolo II. ligy, 5. 11. 2022)

Nový Jičín natáhl sérii výher, zvládl přestřelku. Co teď? Svátek! Dorazí Znojmo

/FOTOGALERIE/ Hokejisté Nového Jičína uspěli v sobotním utkání 13. kola II. ligy na ledě Havlíčkova Brodu, který přestříleli 6:5 a po čtvrtém vítězství v řadě poskočili na čtvrté místo tabulky. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se na zisku tří bodů podílel útočník David Květoň, extraligový šampion s Třincem z roku 2011.

Opava bude spolehát na fanoušky

Opava se chystá zkrotit Ďábly a taky borce z NHL

/FOTOGALERIE/ Velká hokejová bitva se hlásí o slovo. Stařičký zimák v Opavě bude totiž hostit druhý finálový duel mezi domácím Slezanem a Ďábly z Nového Jičína. Pro Opavské nedopadla bitva v Novém Jičíně dobře, prohráli 0:6. V pátek chtějí složit reparát. Jejich silnou zbraní budou bezesporu fanoušci.

Finále se hlásí o slovo

Opava se těší na finále! Parádní zážitek, souká ze sebe nadšený Malina

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté si žijí svůj sen. Svěřenci kouče Aleše Tomáška sice do play-off proklouzli doslova za pět minut dvanáct, v semifinálové bitvě se jim ale podařilo zaskočit v základní části suverénní Valašské Meziříčí 4:2 na zápasy. Teď si Opavští brousí zuby i na Nový Jičín.

Utkání 52. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov, 8. března 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Radoslav Tybor a David Květoň.

Novojičínští Ďáblové hlásí velký návrat! Přichází Květoň

/FOTOGALERIE/ Hokejový Nový Jičín zbrojí. Trenér Ďáblů Kamil Gebauer získal pro klíčové závěrečné bitvy sezony velkou posilu. Do mateřského klubu se totiž vrací čtyřiatřicetiletý útočník David Květoň. Jedná se o borce, který má na kontě i deset reprezentačních startů.

Sázení aleje v Třebichovicích.

Třebichovičtí vysadili za vsí novou alej

/FOTOGALERIE/ Nové stromořadí vysadili místní obyvatelé v Třebichovicích. Celkem 35 ovocných stromů a 120 keřů zapouští od víkendu své kořeny v lokalitě na Rovinách zhruba kilometr za vesnicí. Akci inicioval Spolek Třebichovice společně s obcí. 

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera, 20. března 2019 v Třinci. Na snímku (zleva) Ondřej Roman a Petr Vrána.

Opora Vítkovic, útočník Roman: Výkony nebyly optimální, ale můžeme se vrátit

/ROZHOVOR/ Vedle brankáře Patrika Bartošáka je jeho útok asi jedním z mála pozitiv, co Vítkovice v úvodním dvojzápase čtvrtfinále v Třinci předvedly. Útočník ONDŘEJ ROMAN (30) se svými křídly Davidem Květoněm a Radoslavem Tyborem neustále zaměstnávali obranu Ocelářů a nakonec vstřelili jediné dvě trefy Ostravanů ve Werk Aréně.

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 12. března 2019 v Ostravě. Na snímku zleva Patrik Bartošák, v pozadí Jan Schleiss, zprava Jiří Smejkal.

Zase 2:1! Spartu zničil tentokrát Květoň

/FOTOGALERIE/ Ostrava – Druhý bod získali hokejisté Vítkovic v předkole extraligového play-off. V úterním druhém utkání navázali Ostravané na úspěch o den dříve a zásluhou dvou tref útočníka Davida Květoně porazili Spartu 2:1. Před cestou do Prahy tak Ridera vede 2:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do čtvrtfinále.

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 12. března 2019 v Ostravě. Na snímku zleva Patrik Bartošák, v pozadí Jan Schleiss, zprava Jiří Smejkal.

Hokejisté Vítkovic uspěli i podruhé. Spartu tentokrát zničil Květoň

/FOTOGALERIE/ Druhý bod získali hokejisté Vítkovic v předkole extraligového play-off. V úterním druhém utkání navázali Ostravané na úspěch o den dříve a zásluhou dvou tref útočníka Davida Květoně porazili Spartu 2:1. Před cestou do Prahy tak Ridera vede 2:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do čtvrtfinále.

Utkání 40. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice, 9. ledna 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Mrázek Jaroslav a Sýkora Petr.

Bída. Zase to nevyšlo

Ostrava, Pardubice /FOTO/ - Hokejová extraliga: Pardubice prohrály v předehrávce 40. kola ve Vítkovicích.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (bílém) a HC Vítkovice Ridera (v modrém) v pardudubické ČSOB pojišťovna ARENA.

Bez bodů: Pardubice doma rychle ztrácely

Pardubice - Otázka zněla jasně: Kdo ukončí sérii nezdarů? Dočkaly se Vítkovice. Tým z Ostravy vyhrál po pěti prohrách v řadě na ledě Pardubic 2:5. Dynamo naopak započetlo jedenáctý zápas za sebou bez vítězství.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (bílém) a HC Vítkovice Ridera (v modrém) v pardudubické ČSOB pojišťovna ARENA.

Vítkovice po pauze zabraly a po pěti porážkách uspěly v Pardubicích

FOTOGALERIE/ Vydařený návrat na extraligový led prožili hokejisté Vítkovic. Tým trenérů Jakuba Petra a Pavla Trnky nechal zapomenout na nepovedené období před reprezentační přestávkou a sérii pěti porážek, když ve středečním utkání 27. kola nejvyšší soutěže vyhráli v Pardubicích 4:1.

Sparta - Vítkovice 1:4.

Vítkovické prokletí trvá. Sparta se v dohrávce trápila

Neoblíbený soupeř je opět dostal na kolena. Do O2 areny dorazili hokejisté Vítkovic a ukázali, že na Spartu prostě umí. Z posledních deseti vzájemných zápasů neprohráli Ostravané ani jednou v základní hrací době. A dařilo se jim i tentokrát, na cestu domů si po výhře 4:1 přibalili tři body.

Utkání 10. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno, 14. října 2018 v Ostravě. Na snímku (střed) Jan Schleiss.

Mistr posedmé v řadě vyzrál na Vítkovice, nájezdy rozhodl Mueller

FOTOGALERIE/ Negativní série vítkovických hokejistů proti Kometě Brno pokračuje. Ostravané sice v nedělním souboji 10. kola extraligy dvakrát vedli, k vítězství však duel nedotáhli a po samostatných nájezdech prohráli 3:4. Dovednostní soutěž rozhodl hostující Mueller.

Mládežnický reprezentant Jaromír Pytlík prokazuje svůj talent již delší dobu. Vítězným gólem přispěl k nedávné výhře druholigových hráčů Žďáru v derby nad Havlíčkovým Brodem. Nyní nastupuje za extraligové Vítkovice.

Žďárský talent naskočil do sestavy Vítkovic

Ostrava, Žďár nad Sázavou – Pokud by jeho křestní jméno bylo pojítko s českou hokejovou legendou, která nosí na dresu číslo 68, měl by se český hokej na co těšit. Hokejový talent ze Žďáru Jaromír Pytlík si v uplynulém týdnu v pouhých šestnácti letech připsal první tři starty v nejvyšší mužské soutěži. Extraligu premiérově okusil v pátečním 41. extraligovém kole, kdy Vítkovicím pomohl k výhře 5:2 nad Olomoucí.

radost, zleva Růžička Martin, Vladimír Dravecký, Tomáš Marcinko

Třinec dvakrát doma vedl, body si ale odvezly Vítkovice

Třinec – Druhé sezonní extraligové hokejové derby nakonec ovládly Vítkovice. Domácí Oceláři sice šli krátce po zahájení druhé třetiny po Douderově gólu ve dvojnásobném oslabení do vedení 3:2, nakonec však David Květoň a Jan Výtisk otočili výsledek.

Vítkovice - Ml. Boleslav

V závěru přišli Bruslaři o vítězství

Ostrava - Na úvodní gól extraligového zápasu se muselo ve vítkovické ČEZ Areně čekat až do 39. minuty. V přesilovce se jen chvíli před koncem prostřední části prosadil Jakub Orsava.

útočník HC Vítkovice Ridera Šimon Stránský

Spasitel Stránský před 7238 diváky: Ještěže tak, už jsem přestával hrát

/FOTOGALERIE/ Devatenáctiletý hokejový útočník Vítkovic dokázal v nedělním utkání 7. kola extraligy s Mladou Boleslaví srovnat v čase 59:14 v power-play na 2:2. Ostravanům v následných samostatných nájezdech zajistil prémiový druhý bod šestým gólem v sezoně nejlepší střelec mužstva David Květoň.

gól, zleva autor gólu David Květoň, Juraj Mikuš, David Honzík

Tenisový výsledek. Sparta potupně prohrála

Debakl a bídný výkon. Po dobrém vstupu do sezony přišlo kruté vystřízlivění. Vítkovice srazily Spartu na kolena šestigólovým přídělem. Pražané měli co dělat, aby neodjeli z Ostravy s „kanárem“. Vysokou prohru 1:6 si ale rozhodně za rámeček nedají.

HC Vítkovice Ridera – HK Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Obrat last minute! Vítkovice v generálce zabojovaly

Poslední přípravný zápas odehráli v pátek hokejisté Vítkovic, kteří v generálce na extraligu přetlačili Trenčín 2:1. Ostravané přitom ještě šest minut před koncem prohrávali. Bleskový obrat řídil útočník David Květoň, který asistoval u vyrovnávací branky, aby tu vítěznou sám zařídil.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 3:2 v prodl.

Vítkovice porazily díky Květoňovi Brno i počtvrté v sezoně

/FOTOGALERIE/ Hokejisté Vítkovic porazili ve 44. kole extraligy Brno 3:2 v prodloužení. O jejich čtvrté výhře ve vzájemných zápasech sezony rozhodl v prodloužení útočník David Květoň. Potřetí se přitom Ostravané radovali v prodloužení či nájezdech. Jihomoravský celek se dále trápí a od 8. ledna už sedm utkání v řadě naplno nebodoval.

David Květoň.

Květoň před derby: Je to pro nás velká výzva

Je to tady! Očekávané derby mezi hokejisty Vítkovic a Třince se odehraje již zítra od 15.30 hodin v Ostravě. Emotivní souboj to bude jistě pro domácího útočníka Davida Květoně, který strávil u Ocelářů sedm sezon.

Karol Sloboda, Michael Vandas, David Kämpf_

Vítkovice zdolaly Chomutov až v prodloužení

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili ve 28. kole extraligy Chomutov 4:3 v prodloužení. Ostravany dělilo 83 sekund od porážky v normálním čase, ale Vandas nejprve v 59. minutě zařídil prodloužení a v 63. minutě domácím přihrál druhý bod David Květoň, který ještě v minulé sezoně hájil barvy Pirátů. Vítkovice poprvé v sezoně pokořily Chomutov a zaznamenaly třetí výhru z posledních čtyř kol.

28. kole extraligy: HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 4:3 v prodl.

Vítkovice zdolaly Chomutov až v prodloužení

/FOTOGALERIE/ Hokejisté Vítkovic porazili ve 28. kole extraligy Chomutov 4:3 v prodloužení. Ostravany dělilo 83 sekund od porážky v normálním čase, ale Vandas nejprve v 59. minutě zařídil prodloužení a v 63. minutě domácím přihrál druhý bod David Květoň, který ještě v minulé sezoně hájil barvy Pirátů. Vítkovice poprvé v sezoně pokořily Chomutov a zaznamenaly třetí výhru z posledních čtyř kol.