ŠTÍTEK: kuchyně

Barevný bufet

Barevný bufet

Opravdu, to jsme nečekali. Barevný bufet u náměstí v Berouně povyšuje gastronabídku v tomhle městě o deset levelů.

Do Mikulova na oslavy

Do Mikulova na oslavy

Od 4. do 7.června se bude v Mikulově konat už 6. ročník Mikulov Gourmet Festivalu, který je oslavou spojení moravské kuchyně a vína. Letos budou festivalová jídla připomínat napoleonské války – Napoleon sám tady pobýval v prosinci 1805 při přípravě mírové smlouvy po bitvě u Slavkova. Na zámku přitom obědval kohouta na víně. Podrobnosti najdete na www.mgfest.cz.

Vařit, jíst a milovat...

V minulosti byla spolumajitelkou a šéfkuchařkou v hotelu ve Švýcarsku. Jaké bylo vést profesionální kuchyni bez předchozích zkušeností? Nebála se takové zodpovědnosti? Odpovídá nyní foodblogerka Šárka Škachová. V časopise Chuť a styl (září 2013) vyšel rozhovor ve zkrácené verzi. Na naší stránce si nyní můžete přečíst celý rozhovor.

Vařit, jíst, milovat... rozhovor se Šárkou Škachovou

V minulosti byla spolumajitelkou a šéfkuchařkou v hotelu ve Švýcarsku. Jaké bylo vést profesionální kuchyni bez předchozích zkušeností? Nebála se takové zodpovědnosti? Zkrácená verze rozhovoru s foodblogerkou Šárkou Štachovou vyšla v časopise Chuť a styl (září 2013). Přinášíme jeho plnou verzi.

Andělský věšák

Andělé jsou vděčné téma pro tvoření, ale nejenom pro tvoření… Věříte na anděly? Autorka návodu říká: Ano. A proto si pro vás připravila jak vyrobit jednodušší věšák s odlitky andělů, kterým můžete hezky ozdobit stěnu po celý rok.

Poklady z kuchyně

Poklady z kuchyně

Čisticí a prací přípravky jsou jistě účinné, ale proč čas od času nesáhnout po čistě přírodních (a také osvědčených) prostředcích.

Časopis, na který dostanete chuť

Časopis, na který dostanete chuť

Od středy 7. 11. si můžete na stáncích koupit fungl nový časopis o jídle pod názvem Chuť a styl. Navazuje na úspěšný časopis Kuchyně.cz, ale kromě kvalitních receptů z dostupných surovin v něm najdete ještě spoustu dalších, nových témat. Ptáte se, jaká například? Třeba nový trend v oblasti stravování – tzv. pasení a kulinární koučink a objevování zapomenutých surovin v nových moderních receptech a cestování za jídlem po celém světě a nápady na zařízení i dekorace do kuchyní a vaření lektvarů pro krásu a výlety do gastronomické historie a…

8x na bodnutí

8x na bodnutí

Hmyz a štípance k létu prostě patří, ať se nám to líbí, nebo ne. Doma v kuchyni nebo na louce na ně najdete spoustu zaručených léků.

Pravidla spižírny

Jak si usnadnit život? Třeba správnou organizací spižírny, ať už jí říkáme, jak chceme. I spižírna má totiž svá pravidla.

Vodácká polní kuchyně

S polní kuchyní můžete samozřejmě vyrazit na jakýkoli vandr, nejen na vodu :-))) Ta moje je ale vodácká - modrá a pruhovaná! Opravdoví trampi možná namítnou: "Jakýpak s tím štráchy, prostě ešus, lžíce a hotovo!" Ale co tak si udělat hezké "stolování" i venku? Tato vychytávka slouží zároveň k uchovávání nádobí i k servírování pochoutek stylem "ubrousku prostři se" :-D Vymyslela jsem několik variant, které vytvoříte jen zavázáním našitých šňůrek.

Zkoušeli jsme recepty

Dobře víte, že rádi ověřujeme, co redakce doporučuje na stránkách Praktické ženy. Zaujala nás nová kuchařka Deník Dity P. Je objemná a slibuje nejenom zajímavé počtení, ale hlavně kulinářské zážitky. Kuchařku jsme doporučili v Praktické ženě a víme proč. Zuzana si předem vyzkoušela jak se podle Dity vaří a jak to chutná…

Vymeťte zimu, je tu jaro!

Vymeťte zimu, je tu jaro!

Sluníčko nakukuje do oken a kromě toho, že zlepšuje náladu, tak bohužel i odhaluje zimní šmouhy. Je čas na důkladnou domácí očistu. Ale hlavu vzhůru, poradíme vám, jak předvelikonoční úklid zvládnout rychle, v klidu a s noblesou. Aby vám šla práce pěkně od ruky.

ZKUSTE testovat s námi

Tuhle značku znáte z našich stránek Praktické ženy. Každý měsíc losujeme v redakci, kdo vařit nebude a ostatní ověřují recepty, které vám předkládáme. Máte chuť si testování také zkusit? Pak čtěte dál. Díky čtenářkám, které se už do této odvážné akce přihlásily. Ono není jednoduché nést svou kůži na trh… Jo, je fajn, že máte odvahu.

Koření č. 1 Pepř

Koření č. 1 Pepř

Pepř, celý nebo drcený či mletý, je nejznámější a nejčastější používané koření v kuchyních.