Kreativ

ŠTÍTEK: Lenovo

Kytara. Ilustrační foto.

Zloděj vykradl v Havlíčkově Brodě učebnu hudby, vzal kytary i mixážní pult

Zřejmě velkým milovníkem hudby je zloděj, který 10. listopadu odpoledne kradl v Havlíčkově Brodě. „Za užití násilí vnikl dosud neznámý pachatel do učebny hudby, ze které odcizil Lubovou elektrickou kytaru Godin, elektrickou baskytaru Fender Squier, elektrickou kytaru Washburn, ukulele, mixpult Samson a notebook Lenovo. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu přes čtyřicet sedm tisíc korun,“ sdělila krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů.

Zaměstnavatel roku: Právě odstartoval ročník 2022

Soutěž Sodexo Zaměstnavatel roku hodnotí společnosti z pohledu lidských zdrojů. Představuje široké veřejnosti firmy, které se mohou pyšnit výborným přístupem ke svým zaměstnancům. Historii tohoto ocenění, kritéria hodnocení či chystané novinky pro rok 2022 přiblížil Deníku Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů.

Žáci při soutěži IT-SLOT.

Nýrsko bude mít svého zástupce na celostátní školské soutěži IT-SLOT

V prvním kole celonárodní soutěže IT-SLOT pro žáky 8. a 9. tříd otestovalo své znalosti z informatiky, matematiky a logiky rekordních 4963 dětí ze 127 základních škol napříč Českem. Padesátka nejlepších řešitelů, ve které je i žákyně nýrské ZŠ, se utká v novém roce. O výsledcích vás budeme informovat.

Každý může pomáhat... Logo.

Každý může pomáhat… a to v jakékoliv době…

Koronovirové období pomalu odeznívá a nastal čas vyhodnotit s odstupem i nadhledem dobu, kterou jsme prožili každý jiný způsobem a s jinými důsledky. Kromě aktuálních témat věnovaných ekonomické bilanci škod, ochraně zdravotníků či nástupu dětí do škol vyvstala témata staronová: mezi ně bezesporu patří životní podmínky seniorů a handicapovaných osob v České republice a jejich vnímání společností.

Ilustrační foto.

Jeseník nad Odrou-Hůrka: Zloděj si odnesl také televizor

Po zatím neznámém zloději pátrají policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně. Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že neznámá osoba se vloupala mezi šestou hodinou ranní a dvacátou hodinou večerní 3. dubna v Hůrce, místní části Jeseníku nad Odrou do jednoho z rodinných domů.

Mobilní sklápěcí telefon Motorola Razr s ohebným displejem

Ikonický Razr se vrací. Motorola oživí oblíbené „véčko“, dostane ohebný displej

Americká společnost Motorola, kterou vlastní čínský gigant Lenovo, chystá návrat ke svému sklápěcímu telefonu Razr, takzvanému véčku, tentokrát ale s ohebným displejem. Jeho úhlopříčka bude 6,2 palce, tedy bezmála 16 centimetrů. Další, menší displej na notifikace bude na vnějším plášti přístroje. Na americký trh bude novinka uvedena 26. prosince za 1500 dolarů (téměř 35 tisíc korun). Informovala o tom agentura AP.

Ilustrační foto.

Okradl ho známý od piva, kterého přivedl domů

Sušice – Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. Pravdivost tohoto rčení poznal na vlastní kůži i třiačtyřicetiletý Sušičan, který se v úterý ve večerních hodinách v jedné z tamních restaurací seznámil s neznámým člověkem, jehož poté pozval na návštěvu do svého bytu.

Ilustrační foto.

Vloupání do vozidla: Policie varuje, auto není trezor

Havlíčkobrodsko - Vloupání do vozidla prověřují Havlíčkobrodští policisté. K vloupání do zaparkovaného vozidla došlo vsobotu 14. září mezi osmou a půl desátou večer na ulici P. F. Ledvinky vHavlíčkově Brodě.  

Ilustrační foto

Zloděj vykradl auta na parkovišti. Škoda je šedesát tisíc

Blanensko – Hlášení o vloupání do dvou osobních aut zaznamenali v neděli blanenští policisté. „Auta byla zaparkovaná v blízkosti Horního můstku poblíž propasti Macocha v čase asi od jedné do tří hodin odpoledne,“ přiblížila mluvčí blanenských policistů Lenka Koryťáková.  

Ilustrační foto.

Zloděj okradl spící obyvatele stanu

Zlatá Koruna - Zážitek z dovolené na Vltavě zkazil vodákům zloděj. Ve čtvrtek v noci od jedné hodiny noční do sedmé hodiny ranní v kempu ve Zlaté Koruně, kde si dovolenkáři postavili stan, kradl zloděj.

Ilustrační foto

Zloděj „piják“ je znovu na scéně

Heřmanův Městec – Před časem jsme informovali o mladíkovi, kterého nutí alkohol krást. Protože se nyní přiznal k několika dalším skutkům, byla na něj v pátek uvalena vazba.

Ilustrační foto

VIDEO: Zloděj ukradl notebook

Hlinsko - Ve firmě XAZ došlo 1. října 2018 dopoledne ke krádeži notebooku. Neznámý pachatel využil zaneprázdněnosti prodejců a odcizil notebook značky Lenovo v hodnotě téměř 10 000 korun.

Ilustrační foto

Z náklaďáku zmizela elektronika za desítky tisíc

Střední Čechy – Více než padesátitisícovou škodu způsobil pachatel vloupání do kabiny nákladního auta, po kterém pátrají policisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. Ve středu o tom informovala policistka Jana Dětská s tím, že zloděj se pěkně nepakoval během víkendu; někdy v době od pátku do neděle.

Ilustrační foto

Co dělá mráz se smartphony? Podívejte se, které značky se rychleji vybíjí

Zvládne mobil mráz? To je možná otázka, kterou si v těchto dnech často pokládáte. Obecně je lepší telefon mínusovým teplotám nevystavovat, a pokud se tak stane, raději se nespoléhejte, že bude sloužit bez problémů. Potvrzuje to i aktuální nezávislý minitest spotřebitelského časopisu dTest, který mrazivé zkoušce podrobil šest populárních mobilů ve všech cenových kategoriích.

Ilustrační snímek

Zamčená auta otevřel zloděj notebooků bez poškození

Střední Čechy – Jedno parkoviště u nákupního centra, dvě stejné chyby – a dva notebooky jsou fuč. V obou případech šlo přitom o kvalitní počítače z kategorie dražších přístrojů. To jsou atributy dvou krádeží řešených policií, jejichž podobnost zřejmě není čistě náhodná. Ani časová souvislost. Na parkovišti v Obchodní ulici v Čestlicích na Praze-východ k nim došlo ve středu po setmění: přesně v době mezi 17.26 a 17.50.

Ilustrační fotografie.

Přečtěte si přání čtenářů Deníku. Splní se?

Deník vyzval své čtenáře, aby poslali vánoční přání, které redaktoři Deníku v těchto dnech doručí do vídeňské katedrály svatého Štěpána, kde je umístěna schránka, kam se přání ze všech koutů světa hází.

Ilustrační foto

Zdříml si ve vlaku a přišel o batoh

Při jízdě vlakem není radno usnout. Přesvědčil se o tom i jednačtyřicetiletý muž z Přerova, který se navracel domů vlakem z Ostravy a na cestě si zdříml.

Herní notebook Lenovo IdeaPad Y700.

Lenovo je po dvou letech ve ztrátě. Ta činí téměř dvě miliardy

Čínský výrobce osobních počítačů Lenovo hlásí za první fiskální čtvrtletí ztrátu ve výši 72 milionů dolarů, tedy v přepočtu 1,6 miliardy korun. Informovala o tom agentura Reuters. Podle ní jsou příčinou vyšší náklady a tlak marže v souvislosti s nedostatkem některých součástí, jako jsou například paměťové čipy. Jedná se o první čtvrtletní ztrátu za poslední dva roky.

Ilustrační foto

Zloděj ukradl z auta notebook

Veselí nad Lužnicí - Veselští policisté šetří v tomto období již třetí případ krádeže vloupáním do osobního auta, které zůstalo odstavené v blízkosti místních pískoven.

Nokia

Nokia bude sdílet patenty s čínským výrobcem smartphonů Xiaomi

Finská Nokia a čínský výrobce smartphonů Xiaomi Technology podepsaly patentovou licenční smlouvu. Vzájemně tak získávají licenci na standardní patenty svého partnera. Nokia navíc poskytne Číňanům síťovou infrastrukturu. Informace o finančním plnění nebyly zveřejněny.

Ilustrační fotografie.

Stačila chvilka nepozornosti a peněženka i s kartou byla fuč

Červený Kostelec - Vedra těchto dnů s sebou přináší úskalí v podobě minima kapes a úložných ploch na oblečení. V horkém počasí vycházíme pouze v lehkém oblečení, které je často bez kapes a ztěžuje nám možnost bezpečného uložení našich cenností. Snadněji pak můžeme peněženku či mobil někde položit a pak na ně zapomenout.

Elektronikou napěchovaný kamion společnosti Hewlett-Packard

Trh s tiskárnami roste, zájem je o inkoust. HP hlásí výsledky

Čistý zisk společnosti HP Inc. (HP) za první čtvrtletí tohoto roku dosáhl hodnoty 12,7 miliard dolarů (asi 300 miliard korun), provozní zisk pak 0,6 miliardy dolarů (asi 14 miliard korun). Údaje jsou za region EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika). HP na světovém trhu s počítači v prvenství střídá Lenovo.

Ilustrační foto.

Z aut zmizely notebooky i plynová pistole

Že auto není trezor a lidé by v něm neměli nechávat cenné věci, policie opakuje donekonečna. Lehkovážnost se vymstila majitelům, kteří v pátek dopoledne zaparkovali svůj vůz v Jurikově ulici v Hranicích. Neznámý zloděj rozbil skleněnou výplň dveří a obě auta vykradl.