Kreativ

ŠTÍTEK: Skaštice

David Kobylík

VIDEO: Skandální, nechápaly Kozlovice. Ve Skašticích jim neuznali jasný gól

Pouze s bodem odjížděli ze hřiště až třináctých Skaštic fotbalisté Kozlovic. Zklamání a rozhořčení z remízy 1:1 umocnil výkon rozhodčích, zejména tedy situace z 51. minuty, kdy místo vedoucí trefy hostů pomezní odmával ofsajd a vzal Kozlovicím regulérní branku. Před duelem s lídrem navíc kozli řeší rozsáhlou marodku, na kterou nejspíš přibyl další klíčový hráč.

Fotbalisté Pravčic (v černém) v 17. kole okresního přeboru OFS Kroměříž doma po boji podlehli 3:5 rezervě Kvasic.

Podívejte se. Favoritům OP se nevedlo, v Pravčicích padlo osm branek!

/FOTOGALERIE A VIDEO/ Fotbalisté Lubné se rozloučili s kroměřížským azylem remízou. Lídr okresního přeboru OFS Kroměříž musí být za plichu s bojovným Hulínem rád, neboť utkání dohrával bez dvou vyloučených hráčů. A protože Rymice také duel 17. kola výsledkově v Němčicích nezvládl, náskok vedoucího celku je stále uklidňující – pět bodů.

Fotbalisté 1. FC Viktorie Přerov proti SK Jiskra Rýmařov (1:1). Jaro 2024, divize E

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize E

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Jen bod za remízu 1:1 získali fotbalisté Rýmařova ve 21. kole divize E na hřišti posledního Přerova. Předposlední Nový Jičín se ve Slavičíně dlouho držel, nakonec padl gólem v 63. minutě 0:1.

Fotbalisté Baťova (žlutomodré dresy) v páteční předehrávce 20. kola Divize E porazili Skaštice 3:0.

Malé divizní derby ovládl Baťov! Co ale domácího kouče zabolelo?

/FOTOGALERIE/ Další důležitý krok k záchraně udělali v pátek divizní fotbalisté Baťova. V duelu dvou „namočený“ domácí otrokovický tým přestřílel Skaštice třemi góly a v tabulce skupiny E se bodově dotáhli na soupeře z Kroměřížska. „Domácí vyhráli zaslouženě. Dali do hry větší nasazení, srdce, měli výrazně větší chuť po vítězství. To nám chybělo sedmdesát minut,“ klopil zklamaně oči jeden z trenérů Skaštic Roman Číhal.

Fotbalisté Baťova (žlutomodré dresy) v páteční předehrávce 20. kola Divize E porazili Skaštice 3:0.

Navštívili jsme: Baťov i díky pumelici Kašíka porazil Skaštice

FOTOGALERIE/ Podruhé na jaře udrželi nulu, podruhé po zimě na domácí půdě získali všechny tři body. Fotbalisté Baťova v pátečním 20. kole Divize E přehráli Skaštice 3:0, díky čemuž se na svého posledního soupeře bodově dotáhli. Před sobotními a nedělními zápasy se vyšplhali na jedenáctou pozici.

Fotbalisté Spartaku Hulín (v červeném).

Okresní přebor: fotbalový víkend se proměnil v pohromu favoritů!

Nečekané ztráty i kvůli silnému větru utrpěli o víkendovém 15. kole okresního přeboru favorizované týmy. Vedoucí Lubná sice v poločase vedla v Němčicích o dvě branky, nakonec ale padla 3:5. Ale protože si nijak valně nevedli ani jejich pronásledovatelé, náskok v čele se jim ztenčil jen o bod.

Divize E: Přerov - Noový Jičín 1:2 (29.3.2024).

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize E

/FOTOGALERIE/ Veselé Velikonoce zažili fotbalisté Nového Jičína. Poslední tým divize E v 19. kole vyhrál na hřišti předposledního Přerova 2:1 a v tabulce se bodově dotáhl na svého soupeře. Rýmařov padl na hřišti lídra soutěže ve Strání 0:2.

Fotbalisté Břestu (v červeném) porazili Žeranovice 1:0.

Úvod okresního přeboru přinesl kanonády. Jak hodnotili zápasy trenéři?

/OKRESNÍ POŘEBOR/ Zejména ve Skašticích měli fotbalisté po dlouhé zimní přestávce velký střelecký apetit, když v úvodním jarním kole viděli diváci deset branek – po pěti na straně domácích a Žalkovic. V čele má Lubná náskok již šesti bodů, protože jejich rival Žeranovice těsně padli v Břestu a klesli na třetí příčku. Zborovice B se v zimě odhlásily ze soutěže a jejich dosavadní výsledky

Nové Sady - Skaštice (16.3.2024)

FOTO: Nové Sady uhrály se Skašticemi na rezervním hřišti bezbrankovou remízu

Svůj druhý zápas jarní části divize E za sebou mají hráči Nových Sadů, kteří na svém hřišti přivítali Skaštice. Nevýhodou však bylo, že kvůli stavu terénu na hlavním hřišti se utkání muselo přesunout na to vedlejší, na kterém však terén taktéž nebyl úplně vyhovující. A tak není divu, že konečný výsledek nakonec zní 0:0.

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v úvodním jarním kole divize E porazili rivala z Přerova 2:1.

Divizní Skaštice berou v derby všechny body. Proč se ale trápily?

/FOTOGALERIE a VIDEOROZHOVORY/ To byla dřina. Třebaže téměř celý čas hráli divizní fotbalisté Skaštic přesilovku a rychle získali dvoubrankové vedení, nakonec se o úvodní tři body strachovali až do konce. Fotbalisté Přerova po necelé hodině hry dali kontaktní gól a větrném počasí vzdorovali do posledních vteřin.

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v úvodním jarním kole divize E porazili rivala z Přerova 2:1.

Červená a facka na úvod. Viktorka se oklepala, ve Skašticích přesto padla

Nepříjemný start jara prožili fotbalisté přerovské Viktorky. Na půdě Skaštic už v osmé minutě šli do deseti po červené kartě Vařechy a z následného přímého kopu Konečníka rychle inkasovali gól na 1:0. Domácí přidali i druhou branku, ani zlepšený výkon po změně stran Přerovanům nepomohl. Na úvod padli 1:2.

Fotbalista Hluku Tomáš Chodura.

Hluk trápil divizní Skaštice, o výhru přišel v posledních deseti minutách

Byli velmi blízko cenné výhře. Se Skašticemi po obratu a dvou gólech Adama Zelinky dlouho vedli 2:1, ale spoustu dalších vyložených šancí neproměnili a za mizernou koncovku nakonec tvrdě pykali. Fotbalisté Hluku v nedělním přípravném zápase padli na umělé trávě v Kroměříži nezvládli závěr a s dvanáctým týmem divize E smolně padli 2:3.

Divizní fotbalisté Skaštic potřetí v řadě vyhráli.

Divizní Skaštice v přípravě dál vítězí, ale přišly o posilu! Proč?

Zatím stoprocentní jsou v přípravném období na fotbalových kolbištích divizní fotbalisté Skaštic. Po jasných výhrách nad Brumovem a Morkovicemi se ale třetí úspěch v řadě nerodil vůbec snadno, a duel s dalším účastníkem krajského přeboru Hlukem museli výsledkově i herně po přestávce otáčet (3:2).

Start Vánoční jízdy na Velkém náměstí v Kroměříži, 17. prosince 2023.

Santa na střeše, sobi na kapotě. Blikající spanilé jízdě přihlížely tisíce lidí

Davy lidí přilákala k silnici na Kroměřížsku originální vánoční jízda. Desítky vozů ozdobených blikajícími světýlky a nejrůznějšími vánočními dekoracemi startovaly z Velkého náměstí v Kroměříži, odkud se vydaly na 60 kilometrů dlouhou spanilou jízdu. Lidé nevšední událost pozorovali nejen ze silnice, ale i z oken svých domovů. 

Fotbalisté FK Kozlovice proti FC Kostelec na Hané (0:2)

Statistiky divize E: Kde fotbal táhne, kdo je zlý či železný muž soutěže?

Čtvrtá nejvyšší fotbalová soutěž divize E má za sebou podzimní část. V té byl nejlepším týmem ten ze Strání. Jak si ale vedly týmy v ostatních statistikách jako počtu nasbíraných karet či návštěvnosti? Který z hráčů odehrál nejvíce minut a kdo viděl nejčastěji žluté či červené karty?

David Chuda

Viktorka dostala čtverku. Krajský přebor klepe na dveře, přiznal Chuda

Po patnácti odehraných kolech dvanáct získaných bodů, nejméně nastřílených branek v soutěži a předposlední místo tabulky. To je tvrdá realita pro divizní fotbalisty Přerova, stranou dejme mladý kádr, který herně nepředváděl zlé výkony a (často i oprávněně) vyčítal špatné výsledky rozhodčím.

Fotbalisté Spartaku Hulín (v červeném) ve 13. kole okresního přeboru OFS Kroměříž porazili Slavkov p. H. 2:1.

Okresní přebor: podzimní šampion je suverénní Lubná

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Fotbalisté Lubné i v posledním kole okresního přeboru podzimní části potvrdili v Břestu svou dominanci a s náskokem tří bodů se stali půlmistry. Naopak prozatím posledním celkem soutěže jsou Počenice, které sice o víkendu ještě před přestávkou vedly v Žeranovicích 2:0, ale nakonec se vrátili domů bez bodu.

Fotbalisté Pravčic (černé dresy) doma hostili Skaštice B.

Syn přirovnal Sovu k Schickovi. Byla to síla okamžiku, popisuje 39letý matador

ROZHOVOR/ Gólmany přelstil už několikrát, podruhé v kariéře to však pořádně stálo za to. Antonín Sova se znovu prosadil z půlky hřiště, v sobotním zápase Skaštic B na hřišti Pravčic dokonce z vlastní poloviny! „Byla to síla okamžiku. Popravdě jsem nad tím ani moc nepřemýšlel,“ připouští Sova.

V duelu posledního s prvním domácí fotbalisté z Počenic-Tetětic (v bílém) v rámci 12. kola okresního přeboru OFS Kroměříž Lubné vzdorovali, aby nakonec padli 0:5.

Okresní přebor: Neskutečné! Proč Počenice tak tápou? Lídra jen potrápili

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Nejvíce branek ve 12. kole okresního přeboru viděli fanoušci v Pravčicích. Dohnat víkendový střelecký rekord v prvoligovém Zlíně sice fotbalisté nedokázali, přesto devět branek je také nadstandardní. Již na třetí vítězství v řadě o víkendu dosáhl Břest, který se tak výrazně vzdálil poslední příčce, kde ještě před nedávnem sídlil.

Divizní fotbalisté Skaštic (ve žlutém) v 11. kole skupiny E doma porazili Kostelec n. H. 3:1.

OBRAZEM. Důležitá výhra divizních Skaštic, stejně jako trefa roku kapitána!

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Po třech porážkách opět nastartovali motor na vítěznou vlnu. Divizní fotbalisté Skaštic v sobotním duelu 11. kola sice opět prohrávali, ovšem nyní v pravou chvíli zabrali a proti Kostelci na Hané předvedli i díky dvěma trefám svého kapitána a kanonýra Zdeňka Konečníka obrat. (3:1).

Fotbalisté Břestu (barevní) v 10. kole porazily Zborovice B 3:2 a přenechaly jim černého Petra.

Šlágr ovládly Rymice a jsou v čele. Černého Petra mají Zborovice

Ve šlágru 10. kola a boji o první příčku okresního přeboru Rymice v domácím prostředí díky dvěma gólům v poslední čtvrthodině porazily Lubnou. Soupeři nejenže přivodily první porážku sezony, ale navíc je sesadily z čela. Na opačném pólu se bojovalo o černého Petra, kterého po prohře v Břestu převzala rezerva Zborovic.

Divize E - 10. kolo: HFK Olomouc - Nový Jičín 0:1 (8.10. 2023).

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize E

/FOTOGALERIE/ Velký důvod k radosti měli o víkendu fotbalisté Nového Jičína. Podruhé v tomto ročníku divize E získali plný počet tří bodů, když v Olomouci porazili tým HFK 1:0, přesto v tabulce zůstali dál poslední. Střelcem jediného gólu utkání 10. kola byl ve 43. minutě Onyechere. Bod na domácím hřišti vyválčil Rýmařov za remízu s Baťovem 1:1. Zařídil ji v 78. minutě z pokutového kopu Jeřábek.