Kreativ

ŠTÍTEK: racek

Ilustrační foto

Okresní přebor vede Tisem

Další turnajové kolo okresních futsalových soutěží přineslo plný bodový zisk dvěma vedoucím celkům z čela tabulky, OTS Benešov, které pokračuje zatím bez ztráty bodů, a Tenisákům Benešov.

U soudu v Táboře začal v pondělí proces se šesti lidmi obviněnými ze zapálení zámku v Horním Maršově.

Žháři vinění ze zapálení maršovského zámku se oháněli kontakty na politiky

Šestičlenná organizovaná skupina, která má podle policie na svědomí zapálení zámku v Horním Maršově, aut v autobazaru v Humpolci a loupežné přepadení Švandova divadla v Praze podle jednoho z obžalovaných měla kontakty na vysoce postavené politiky a na další mocné veřejně činné lidi. Tvrdí to jeden z obžalovaných Vratislav Benda. Díky tomu mohla skupina mít například informace o tom, že policie odposlouchává telefonní hovory a sleduje pohyb jejich vozidel. Informace vyšly najevo během prvního hlavního líčení u táborské pobočky Krajského soudu v Českých Budějovicích v pondělí 2. prosince. Vratislav Benda se přiznal, že s kumpány ze Žižkova Václavem Dykastem a Jiřím Humlhanzem loni v srpnu přijeli v noci k zámku, na jehož půdě založili s pomocí benzinu a petroleje požár.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Ranní autobus odjede z Racku o chvíli později

Racek - O chvíli později než dosud, bude z Racku, místní části obce Chlístov odjíždět od neděle 13. ledna, na základě žádosti Dětského domova Racek, autobus ČSAD linky 452 z Týnce nad Sázavou do Benešova. Dosud jezdil z Racku už v 6.50 hodin, nově to bude ale až v 7.09. Do Benešova by pak měl tento spoj dorazit v 7.16 hodin.

Děti si mohly vyzkoušet například mletí mouky.

Děti z Racku prožily dobrodružný den v Zeměráji

Racek – Do ráje na Zemi, neboli do zážitkového parku Zeměráj, se před pár dny vydaly děti z Dětského domova Racek. Tento nevšední výlet, ostatně jako celou řadu jiných zážitků pro ně připravila jedna z velkých potravinářských firem z Benešovska.

Sourozenci Ivana (vpravo) a Jan (druhý zleva) Nunhardtovi přijeli z olympiády v Los Angeles ověnčení medailemi. Za „velikou loži“ je doprovázela ředitelka Dětského domova Racek Hana Urbanová (vlevo) a Jana Čumplová (druhá zprava).

Medailemi z olympiády v Los Angeles se pyšní děti z Racku

Racek – Není snad nikdo, kdo by neznal výrok zakladatele moderních Olympijských her francouzského barona Pierra de Coubertina „L'important dans la vie ce n'est point le triomphe, mais le combat, l'essentiel ce n'est pas d'avoir vaincu mais de s'être bien battu," obvykle zkracováno na „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se."

Ivana a Jan Nunhardtovi se zúčastní speciální olympiády v Los Angeles.

V Los Angeles budou hájit naše barvy i dva atleti z Racku

Racek – Mezi více než sedmi tisíci sportovci ze 170 zemí světa, kteří se v termínu 25. července až 2. srpna zúčastní již 14. Světových letních her speciálních olympiád v Los Angeles nebudou chybět ani dva atleti z Benešovska.

V úterý 31. března po 16. hodině sundávali  hasiči uvolněné plechy ze střechy domu v Tyršově ulici.

Padající plechy hrozily vážným úrazem v Tyršově ulici

Benešov /FOTO,VIDEO/ - V úterý 31. března po 16. hodině spěchali profesionální hasiči s vysokovýsuvným žebříkem do Tyršovy ulice, kde na střeše domu došlo k uvolnění plechů. Některé už předtím spadly do ulice, jiné museli hasiči upevnit nebo strhnout. Další odpolední výjezdy hasičů v textu.

Ilustrační foto

Futsalisté PTFA zabrali pozdě

Neveklov – Na palubovce neveklovské haly se odehrálo předposlední futsalové turnajové kolo v 1. třídě, které rozhřešilo tajenku třetího sestupujícího.

Sbírka dárků pro akci „Ježíšku prosím tě“ se uskuteční od pondělí 8. do středy 10. prosince na Masarykově náměstí v Benešově.  Organizátorky Daniela Bukovská, Marta Slezáková a Ajka Maršíčková budou plnit přání v dětských domovech 13. prosince.

Milý Ježíšku, vím že jsi a že mi jednou splníš moje přání

Benešov - Přes milion korun se podařilo za třináct let nashromáždit organizátorkám vánoční sbírky „Ježíšku, prosím tě" ve prospěch opuštěných malých obyvatel dětských domovů v Racku a Sedlci-Prčici ve formě skutečných dárků nebo peněz na jejich zakoupení.

Sbírka dárků pro akci „Ježíšku prosím tě“ se uskuteční od pondělí 8. do středy 10. prosince na Masarykově náměstí v Benešově.  Organizátorky Daniela Bukovská, Marta Slezáková a Ajka Maršíčková budou plnit přání v dětských domovech 13. prosince.

Milý Ježíšku, vím že jsi a že mi jednou splníš moje přání

Benešov –  Přes milion korun se podařilo za třináct let nashromáždit  organizátorkám vánoční sbírky „Ježíšku, prosím tě"  ve prospěch opuštěných malých obyvatel dětských domovů v Racku a Sedlci-Prčici ve formě skutečných dárků nebo peněz na jejich zakoupení.

Zkumavky doručí potrubní pošta. Rychle a bezpečně

Zkumavky doručí potrubní pošta. Rychle a bezpečně

Zdravotní sestry a sanitáři přenášející po chodbách vzorky krve nebo moči budou v plzeňské fakultní nemocnici na Lochotíně už za necelý měsíc minulostí. Nahradí je víc než tři kilometry potrubí a v nich vzduchem hnané kapsle, které rychlostí až 21 kilometrů za hodinu přepraví nejen biologický materiál do laboratoří, ale také medikamenty z lékárny na jednotlivá oddělení.

Ilustrační foto

Rabbit se obhájce Žejdlíku drží jako přísavka

Neveklov – V dalších kolech okresního futsalového přebor u bodovaly naplno tři týmy. Dosud neporažený obhájce titulu Žejdlík rozdrtil Tempo a Racek, překážkou pro něj nebyla ani Okrouhlice. Rumová smršť Vlašim hladce přehrála Racek, poradila si i s Okrouhlicí a Tempem a poskočila na čtvrtou příčku. Devět bodů bral i Rabbit OTS, který deklasoval Okrouhlici a Tempo, přehrál i Racek a drží se v závěsu na druhém místě za Žejdlíkem. Týmy Racek, Okrouhlice i Tempo nebodovaly a všichni zůstávají na sestupových příčkách. Střelcem dne se stal s devíti góly David Čáp z Žejdlíku. Hrálo se bez vyloučení. Utkání řídili Borek, Kohl, Paseka.

MUŽ MNOHA PROFESÍ. Být spokojený a podřízený, nebo se vrhnout do divokých vod? Pořád nevím, říká Miroslav Krobot, který za týden začne natáčet svůj první vlastní film Díra u Hanušovic.

Miroslav Krobot: Je lákavé zkoušet nové věci. I nebezpečné

Praha /ROZHOVOR/ – Miroslav Krobot je muž, který klame tělem. Působí jako málomluvný, zasmušilý kulisák. Nebo nádražák. I proto mu role Aloise Nebela tolik slušela. Herec, režisér, dramatik a umělecký šéf Dejvického divadla má ale za sebou (i před sebou) spoustu práce. Jen za poslední rok stihl natočit dva filmy, díl do Nevinných lží a jeden sitcom, nastudovat roli Petra Sorina do Racka v Dejvickém a pro bratislavskou Astorku režijně Idiota, v srpnu začne natáčet vlastní film. A v kinech běží hořká komedie Revival, kde exceluje jako submisivní kytarista Karel, který se ve finále vzbouří.

Ilustrační foto

Bouček nachytal Vlašim pětkrát na hruškách

Neveklov – Okresní futsalový přebor se rozjel do druhé poloviny soutěže, ve které ani jeden z šesti týmů nebral plný počet bodů. Nejvíce se dařilo trojici – R. S. Vlašim, Rabbit OTS a Best Benešov, která zvítězila ve dvou případech.

Ilustrační foto.

Kašpaři i Jateliny bydlí na Zlínsku

Cizinec by zabloudil, místní ale mají jasno: částem Zlína i vesnicím v okolí se často říká jinak, než je uvedeno v oficiálních materiálech. Stejně jako i lidem v nich žijícím.

Ilustrační foto

Béčko Mrače jediné z dvanáctky nezaváhalo

Neveklov – Do 1. futsalové třídy se také zapojilo v neveklovské hale druhých šest týmů. Jediným celkem, který pokračuje bez ztráty bodu je rezerva Mrače. Dobrý vstup do soutěže má i nováček Úročnice, která získala dvě výhry.