Kreativ

ŠTÍTEK: Lucie Šafářová

Lucie Šafářová

Šafářová se znovu vrací k tenisu. Ve čtyřhře obnoví hvězdnou spolupráci

Velký comeback, tentokrát už plnohodnotný, hlásí bývalá elitní tenistka Lucie Šafářová. Sedmatřicetiletá rodačka z Brna se na kurtu znovu sejde při čtyřhře se svou oblíbenou deblovou parťačkou Bethanii Mattekovou-Sandsovou, s níž vybojovala pět deblových grandslamových titulů. S o dva roky starší Američankou by měla absolvovat několik turnajů, jistý je jejich start na podniku WTA 250 v Praze, který se uskuteční od 21. července.

Lucie Šafářová

Šafářová se znovu vrací k tenisu. Ve čtyřhře obnoví hvězdnou spolupráci

Velký comeback, tentokrát už plnohodnotný, hlásí bývalá elitní tenistka Lucie Šafářová. Sedmatřicetiletá rodačka z Brna se na kurtu znovu sejde při čtyřhře se svou oblíbenou deblovou parťačkou Bethanii Mattekovou-Sandsovou, s níž vybojovala pět deblových grandslamových titulů. S o dva roky starší Američankou by měla absolvovat několik turnajů, jistý je jejich start na podniku WTA 250 v Praze, který se uskuteční od 21. července.

Cesta hokejového bojovníka: téma, na němž v kině Hutník v Kladně mluvili i Tomáš Plekanec, Lucie Šafářová, Gabriela Soukalová nebo Martin Nečas starší.

Foto, video: Plekanec, Šafářová, Soukalová. Hvězdy radily rodičům, jak na to

Zajímavý program nabídli v pondělí v podvečer návštěvníkům kina Hutník v Kladně organizátoři akce Cesta hokejového bojovníka. Velmi slušně naplněný sál nalákaly hlavní hvězdy, které se přišly podělit o svůj pohled na výchovu mladých sportovců, hokejista Tomáš Plekanec, jeho manželka a bývalá TOP světová tenistka Lucie Šafářová, ex-mistryně světa v biatlonu Gabriela Soukalová.

Přednáškový podvečer v Kladně nejen na téma Cesta hokejového bojovníka

Plekanec se vrací do Kladna, s dalšími esy bude přednášet v Hutníku

Zajímavá přednáška ideální pro všechny mládežnické trenéry, ale i fanoušky, se uskuteční v pondělí 20. listopadu v kladenském kině Hutník na Sítné. Poslechnout si tady můžete bývalé velké sportovní hvězdy Tomáše Plekance, jeho ženy Lucii Šafářovou, také Gabrielu Soukalovou nebo Jaromíra Blažka. Mluvit se bude na základní téma: Cesta hokejového bojovníka.

Slavné tenistky se pustily do výroby halloweenských dýní.

Halloween v Botanické zahradě. Jak slavné tenistky dlabaly dýně

/FOTOGALERIE/ Sportovní kariéra je už minulostí, a tak se pustily do oranžových dýní. Bývalé tenistky, které vybojovaly dohromady deset grandslamových titulů a tři olympijské medaile, se sešly v pražské Botanické zahradě, aby se poměřily ve vyřezávání dýní.

Dýňová výstava v pražské botanické zahradě. Na fotce tenistky Lucie Šafářová, Barbora Strýcová a Andrea Sestini Hlaváčková s dětmi.

Dýně kam se podíváš. Botanická zahrada zve na dlabání i lampionový průvod

Přišel podzim a s ním i oblíbená dýňová sezóna. V Botanické zahradě hlavního města Prahy v těchto dnech vrcholí dýňová výstava, která je pro tento rok inspirována Asií a její kulturou. Přijďte se podívat na dýňové draky, samuraje, gejši a další motivy. Tento víkend je navíc pro návštěvníky připraveno dlabání dýní a lampionový průvod.

Česká tenistka Marie Bouzková.

Bouzková si v Pekingu spravila chuť. Získala první letošní titul ve čtyřhře

Česká tenistka Marie Bouzková získala v Pekingu čtvrtý titul kariéry ve čtyřhře, když po boku španělské parťačky Sary Sorribesové Tormové proměnila v zisk trofeje hned první letošní finálovou účast. Dvojici Giuliana Olmosová, Čchan Chao-čching ve finále v čínské metropoli zdolaly po vydařeném obratu 3:6, 6:0 a 10:4 v rozhodujícím supertiebreaku.

Lucie Šafářová.

Šafářová navzdory postupu v Remeši dohrála. Nesplnila kritéria pro návrat

Tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Remeši i přes vítězství v prvním kole pokračovat nebude. Podle Mezinárodní tenisové federace (ITF) totiž nesplnila kritéria pro návrat k profesionálnímu tenisu a z toho důvodu ve Francii pokračovat nemůže. Šestatřicetiletá tenistka přitom už před úvodním zápasem deklarovala, že se k profesionálnímu tenisu vracet nehodlá.

Lucie Šafářová se od konce kariéry v roce 2019 účastnila pouze tenisových exhibicí, nyní si zahraje ostrý soutěžní zápas.

Nečekaný comeback! Šafářová si zahraje turnaj ITF ve Francii

S kariérou se oficiálně rozloučila před čtyřmi a půl roky, nyní ale připravila velké překvapení. Bývalá elitní česká i světová tenistka Lucie Šafářová z Brna se už v úterý představí na malém halovém turnaji kategorie ITF ve francouzské Remeši s dotací 25 tisíc dolarů, na který přijala divokou kartu. Její soupeřkou bude hráčka z osmé světové stovky, Francouzka Jaroslava Bartaševičová.

Lucie Šafářová se od konce kariéry v roce 2019 účastnila pouze tenisových exhibicí, nyní si zahraje ostrý soutěžní zápas.

Nečekaný comeback. Dvojnásobná máma Šafářová si zahraje turnaj ve Francii

S kariérou se oficiálně rozloučila před čtyřmi a půl roky, nyní ale připravila velké překvapení. Bývalá elitní česká i světová tenistka Lucie Šafářová z Brna se už v úterý představí na malém halovém turnaji kategorie ITF ve francouzské Remeši s dotací 25 tisíc dolarů. Její soupeřkou bude hráčka z osmé světové stovky, Ruska Jaroslava Bartaševičová.

V rámci oslav 100. výročí založení Tenisového klubu Zlín v sobotu proběhl turnaj členů a hostů ve čtyřhře, exhibice slavných osobností a uvedení dvou členů do nově vzniklé Síně slávy.

VIDEO. Na oslavy 100 let zlínského tenisu dorazil i olympijský vítěz Mečíř

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Skvělí hosté, atmosféra a především setkání. To vše přinesly sobotní oslavy 100. výročí založení Tenisového klubu Zlín, které proběhly v areálu Vršava, jehož hlavním hostem se při absenci nemocného nejslavnějšího odchovance Jiřího Nováka stal olympijský vítěz ze Soulu v roce 1988 Miloslav Mečíř. 

Ve sportovním areálu Hamr Braník proběhl další ročník oblíbené akce Sporťáček.

Podívejte se: Sporťáček bavil a lákal. Do Braníku zavítalo 12 a půl tisíce lidí!

/FOTOGALERIE/ Nádherné počasí, k tomu 12 a půl tisíce návštěvníků a především řada spokojených dětí, které možná našly svůj nejvíce oblíbený sport, kterému se budou dlouhodobě věnovat. Třináctý ročník rodinného festivalu Sporťáček byl zdařilou akcí, která si klade za cíl pomoct dětem a rodičům se správným výběrem sportu. „Našim cílem je každého zapojit do hry,“ říká Jakub Makalouš, zakladatel Sporťáčka a Wannado Festival Tour. „A jsem rád, že se nám to pořád daří.“

Mistrovství světa družstev do 14 let v tenisu, Prostějov

V Prostějově se už po čtyřiadvacáté odehraje dětské mistrovství světa v tenise

Již příští týden začne 32. ročník Mistrovství světa družstev chlapců a dívek do 14 let v tenisu –ITF WORLD JUNIOR TENNIS FINALS. Je to již počtyřiadvacáté za sebou, kdy prestižní mezinárodní tenisovou událost hostí areál TK Prostějov, jehož komfortní prostory, zařízení a vybavení poskytují vhodné prostředí pro nejvýznamnější mládežnickou mezinárodní tenisovou událost, ze které vzešlo mnoho pozdějších vítězů Grand Slamů a tenisových hvězd včetně Rafaela Nadala, Lleytona Hewitta, Amelie Mauresmové, Justin Heninové, Novaka Djokoviče, Igy Šwiatekové, Nicka Kyrgiose, Carlose Alcaraze, a také mnoho českých hvězd jako byly např. Tomáš Berdych, Lucie Šafářová nebo Nicol Vaidišová.

Karolína Muchová ve finále French Open

Muchová může být nejlepší tenistkou, míní expert. Trenér: Pro nás je vítězka

S trenérem Karolíny Muchové Emilem Miškem cloumaly po prohraném finále na Roland Garros s Igou Šwiatekovou smíšené emoce. Litoval těsné porážky, protože vítězství a první grandslamový titul byl blízko, ocenil ale vůli, s níž česká hráčka překonávala během turnaje řadu překážek. Vedle soupeřek si musela poradit také s nemocí. I proto Miške novinářům řekl, že pro něj je Muchová vítězkou.

V roce .2021 odstartovala na Macha Lake Open cestu do elitní světového společnosti tehdy šestnáctiletá Linda Nosková.

Mezinárodní turnaj tenistek Macha Lake Open se vrátí v červnu do České Lípy

V pořadí 23. ročník tradičního mezinárodního turnaje tenistek Crystalex Macha Lake Open by Moneta Bank se i letos uskuteční v České Lípě, a to od 11. do 18. června, včetně úvodní kvalifikace.Tenistky z celého světa budou na dvorcích u Ploučnice bojovat o finanční dotaci 60 tisíc amerických dolarů a body do světového žebříčku WTA.

Česká tenistka Barbora Strýcová.

Strýcová se vrátí na kurty. Chtěla bych rozlučku s fanoušky, plánuje

Tenistka Barbora Strýcová, která před necelými dvěma lety ukončila kvůli mateřství kariéru, se vrátí v létě krátkodobě na kurty. Bývalá světová jednička ze čtyřhry to oznámila na sociálních sítích. Turnaje, do kterých hodlá zasáhnout, zatím nespecifikovala. Mohla by to pro ni ale být příležitost dát sbohem fanouškům, s nimiž se tehdy kvůli těhotenství nemohla ideálně rozloučit.

Podivínská společnost Mikro Trading vyrábějící hračky přišla na trh s limitovanou edicí panenek. Oblékl je úspěšný módní návrhář s kubánskými kořeny Osmany Laffita.

Panenky podivínského výrobce hraček oblékl módní návrhář Osmany Laffita

Laura je romantička, která se vyžívá v romantických příbězích. Emily miluje cestování a Naomi má zase ráda krásné luxusní a exkluzivní věci. Jasmine pak pro všechny kamarádky připravuje nejrůznější akce a překvapuje je svými nápady. Takové jsou zbrusu nové panenky z limitované sběratelské edice výrobce hraček Mikro Trading z Podivína na Břeclavsku, jejichž vzhled navrhl úspěšný módní návrhář s kubánskými kořeny Osmany Laffita.

Podivínská společnost Mikro Trading vyrábějící hračky přišla na trh s limitovanou edicí panenek. Oblékl je úspěšný módní návrhář s kubánskými kořeny Osmany Laffita.

Originální vzhled. Panenky podivínského výrobce oblékl návrhář Osmany Laffita

Laura je romantička, která se vyžívá v romantických příbězích. Emily miluje cestování a Naomi má zase ráda krásné luxusní a exkluzivní věci. Jasmine pak pro všechny kamarádky připravuje nejrůznější akce a překvapuje je svými nápady. Takové jsou zbrusu nové panenky z limitované sběratelské edice výrobce hraček Mikro Trading z Podivína na Břeclavsku, jejichž vzhled navrhl úspěšný módní návrhář s kubánskými kořeny Osmany Laffita.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková.

Efekt Krejčíkové se Siniakovou. Mimo kurty se nepotkají, tenisově soupeřky drtí

Opět to dokázaly. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly podruhé v kariéře dámskou čtyřhru na Wimbledonu a slaví zisk pátého grandslamového titulu. Pěti grandslamovými vavříny se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a řadí se mezi nezpochybnitelné hegemony aktuální tenisové éry.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková.

Efekt Krejčíkové se Siniakovou. Mimo kurty se nepotkají, tenisově soupeřky drtí

Opět to dokázaly. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly podruhé v kariéře dámskou čtyřhru na Wimbledonu a slaví zisk pátého grandslamového titulu. Pěti grandslamovými vavříny se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a řadí se mezi nezpochybnitelné hegemony aktuální tenisové éry.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková.

Efekt Krejčíkové se Siniakovou. Mimo kurty se nepotkají, tenisově soupeřky drtí

Opět to dokázaly. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly podruhé v kariéře dámskou čtyřhru na Wimbledonu a slaví zisk pátého grandslamového titulu. Pěti grandslamovými vavříny se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a řadí se mezi nezpochybnitelné hegemony aktuální tenisové éry.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková.

Efekt Krejčíkové se Siniakovou. Mimo kurty se nepotkají, tenisově soupeřky drtí

Opět to dokázaly. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly podruhé v kariéře dámskou čtyřhru na Wimbledonu a slaví zisk pátého grandslamového titulu. Pěti grandslamovými vavříny se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a řadí se mezi nezpochybnitelné hegemony aktuální tenisové éry.

Kateřina Siniaková (vpravo) a Barbora Krejčíková.

Efekt Krejčíkové se Siniakovou. Mimo kurty se nepotkají, tenisově soupeřky drtí

Opět to dokázaly. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ovládly podruhé v kariéře dámskou čtyřhru na Wimbledonu a slaví zisk pátého grandslamového titulu. Pěti grandslamovými vavříny se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a řadí se mezi nezpochybnitelné hegemony aktuální tenisové éry.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po výhře na Wimbledonu.

České šampionky. Krejčíková se Siniakovou ovládly čtyřhru na Wimbledonu

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály podruhé wimbledonskou čtyřhru. Turnajové dvojky porazily ve finále nejvýše nasazený pár Belgičanku Elise Mertensovou, Číňanku Čang Šuaj 6:2, 6:4 a navázaly na triumf z roku 2018. Společně dosáhly na pátý grandslamový titul a druhý v tomto roce po lednovém Australian Open.

Lucei Šafářová při zahájení Olympijského festivalu v areálu Nová Zbrojovka.

Předala pochodeň a fanoušci jí přáli k narozeninám. Šafářová si festivaly užívá

Jako poslední členka štafety donesla bývalá tenistka Lucie Šafářová pochodeň na pódium Olympijského festivalu v Brně bývalému krasobruslaři Tomáši Vernerovi, který jako ambasador zapálil oheň v židenickém areálu Nová Zbrojovka. „Bylo moc hezké se tady potkat se sportovci a je čest předat žezlo Tomovi,“ řekla Šafářová, která byla ambasadorka letního Olympijského festivalu při hrách v Tokiu.

Zahájení olympijského festivalu v areálu Nová zbrojovka

Drak i střílení raškovek, Brno hoří olympiádou. Shoďte zimní bundy, volal Verner

/VIDEO/ Tři, dva, jedna… Festivalový oheň hoří! Bývalý krasobruslař Tomáš Verner v pátek tradičním rituálem oficiálně startuje Olympijský festival v Brně. Ještě krátce před zahájením ceremoniálu zimních her v čínském Pekingu. Brno hostí fanouškovskou akci potřetí, zimní verzi po čtyřech letech. Během sedmnácti dní si návštěvníci vyzkouší téměř dvacet sportů, potkají i sportovní hvězdy. Olympijskou pochodeň ambasadorovi festivalu Vernerovi předala brněnská tenistka Lucie Šafářová.

Zimní edice Olympijského festivalu se uskuteční v areálu brněnské Nové Zbrojovky od 4. do 20. února.

Olympiáda v Brně: festival nabídne téměř dvacet sportů včetně bobů, podívejte se

/MAPA AREÁLU/ Na vlastní kůži a pod dohledem instruktorů si vyzkouší zimní sporty, k nímž se jen tak nedostanou. Užijí si olympijskou atmosféru při fandění českých sportovců. Společně s nimi oslaví úspěchy, v nejlepším případě medailová umístění. Unikátní zážitky nabídne návštěvníkům jediný Olympijský festival v České republice, který se uskuteční souběžně s blížící se zimní olympiádou v areálu brněnské Nové Zbrojovky.

Jakuba a rybářku Claudii svedl dohromady jejich životní koníček

Manželku jsem ulovil na svíčkovou, směje se známý rybář Jakub Vágner

Sňatek na celý život je snem všech, kteří se před oltář postaví. Ovšem ne vždy se zadaří. Své by o tom mohli vyprávět hollywoodský herec Nicolas Cage, hokejista Tomáš Plekanec nebo bývalý politik Radek John, kteří letos nenavlékli snubní prsten poprvé. Naopak k šťastným novomanželům, kteří slib manželský skládali poprvé a věří, že naposledy, patří herečka Táňa Pauhofová či oblíbený rybář a čerstvý čtyřicátník Jakub Vágner (40).

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.

Hokejová extraliga na Štěpána: Kladno - Litvínov. Na buly byl Tomáš Plekanec tradičně vynikající.

Jágr na Plekance: My v televizi? Na Vánoce mají dávat pohádky, ne horory!

Na ledě zase strávil více než 25 minut, přihrál na jednu branku, a když budeme u Tomáše Plekance chtít vyzdvihnout ještě nějakou herní činnost, tak je to tradičně buly. Litvínovský Giorgio Estephan je také specialista, ale na „Plekyho“ jednoduše neměl, jeho procento úspěšnosti spadlo v zápase na 33 procent. Nicméně Plekance, který s partnerkou Lucií Šafářovou o svátky prozradil, že čekají další přírůstek do rodiny a tedy už svoje čtvrté potomstvo, byl po bitvě s Vervou rád hlavně za dva body.