Kreativ

ŠTÍTEK: Lukas Thun

Trenér Petr Klimeš (vpravo) s bývalým skvělým sprinterem Pavlem Buráněm.

Sprint potřebuje lišáky, jen talent nestačí. Dráhaři musejí i trpět

Saint-Quentin-en-Yvelines (Od zvláštního zpravodaje Deníku) - Jedni stráví při závodě na dráze nanejvýš pár minut, druzí krouží klidně hodinu. Pohled na sprintery a vytrvalce ukazuje dva rozdílné světy dráhové cyklistiky. Na disciplíny potřebují rozdílné fyzické předpoklady a někdy i povahové vlastnosti.

Trenér Petr Klimeš (vpravo) s bývalým skvělým sprinterem Pavlem Buráněm.

Sprint potřebuje lišáky. Dráhaři musejí i trpět

Saint-Quentin-en-Yvelines – Jedni stráví při závodě na dráze nanejvýš pár minut, druzí krouží klidně hodinu. Pohled na sprintery a vytrvalce ukazuje dva rozdílné světy dráhové cyklistiky. Na disciplíny potřebují rozdílné fyzické předpoklady a někdy i povahové vlastnosti.

Český reprezentant Jiří Hochmann obsadil ve scratchi čtrnácté místo.

Scratch vyhrál dravec Liss, Hochmann skončil čtrnáctý

Saint-Quentin-en-Yvelines /PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FRANCIE/ – Ani druhý český dráhový cyklista na startu mistrovství světa ve francouzském Saint-Quentin-en-Yvelines neuspěl. Brněnský rodák Jiří Hochmann obsadil ve scratchi až čtrnácté místo.

Martin Bláha a Vojtěch Hačecký (zleva). Ilustrační foto.

Tradice ustoupila víceboji. Čeští dráhaři na to doplácejí

Saint-Quentin-en-Yvelines /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE/ – Ještě před sedmi lety na olympiádě v Pekingu závodilo šest českých dráhových cyklistů. O čtyři roky později v Londýně už jen dva. A příští rok v brazilském Riu de Janeiro? Když to pro české barvy dobře dopadne, pojedou tři. Mistrovstvím světa v Saint-Quentin-en-Yvelines skončí polovina olympijské kvalifikace na hry v roce 2016.

Dráhova cyklistka Jarmila Macháčová.

Machačová dřela zbytečně, zlato získala Němka Pohlová

Saint-Quentin-en-Yvelines – Několikrát nastoupila a pokoušela se o únik, jenže jí ani jeden nevyšel. Česká dráhová cyklistka Jarmila Machačová na mistrovství světa ve francouzském Saint-Quentin-en-Yvelines obsadila v bodovacím závodě až poslední osmnácté místo.

Kvarteto mladíků skončilo na mistrovství světa v dráhové cyklistice v Bělorusku jedenácté ve stíhacím závodu družstev na čtyři kilometry.

Čeští cyklisté oprašují stíhačku. Kvůli olympiádě v Riu

Minsk (Od zvláštního zpravodaje) – Dojeli v běloruském Minsku vyčerpaní na jedenáctém místě při premiérové účasti na mistrovství světa. Přesto v cíli odstartovali novou etapu. Znovuzrození stíhacího závodu družstev v české dráhové cyklistice. Kvarteto Ondřej Rybín, Roman Fürst, František Sisr a Ondřej Vendolský drží aktuální český rekord a společně s brněnským odchovancem Janem Kadúchem znamená budoucnost české stíhačky družstev.

Sprinter brněnské Dukly Tomáš Bábek.

Dráhaři startují mistrovství Evropy. Už i s Bábkem

Panavěžys, Brno – Olympiáda v Londýně skončila teprve před dvěma měsíci, ale čeští dráhoví cyklisté už vyhlížejí další hry v brazilské Riu de Janeiru. Nový čtyřletý cyklus odstartovali před týdnem na Světovém poháru v kolumbijském Cali, v pátek vstoupí do mistrovství Evropy v Litvě.

Ilustrační foto.

Tkadlec v Německu táhl cyklistickou reprezentaci

Cottbus/Prostějov – V Ondřeji Tkadlecovi a Janu Urbáškovi (TJ Uničov) mělo SCM SKC Prostějov hned dvojí zastoupení na první letošní reprezentační akci, kterou byl klasický etapový závod v německém Cottbusu.