Kreativ

ŠTÍTEK: Mateřská škola Pohádka

Místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr.

Přijmout všechny děti z Ukrajiny do kutnohorských školek bude velký problém

/ROZHOVOR/ Město Kutná Hora dlouhodobě patří k regionům s nedostatkem míst v mateřinkách. Jaká bude situace ve školním roce 2022/2023, jak do ní zasáhne situace s ukrajinskými uprchlíky a zda nedostatek míst částečně zmírní nová školka v Trebišovské, jsme se zeptali místostarosty Kutné Hory Víta Šnajdra, který má oblast školství na starosti.

Vyhlášený jihočeský cukrář Michal Mandys odpověděl na několik dotazů Aničce Krejčí z Košic.

Cukrář je umělec, říká v rozhovoru pro dětský Deník šéfcukrář Michal Mandys

/ROZHOVOR/ Vyhlášený jihočeský cukrář Michal Mandys, který působí na Lipně, odpověděl na několik dotazů Aničce Krejčí z Košic na Táborsku. Tato pětiletá dívka navštěvuje Mateřskou školu Pohádka v Plané nad Lužnicí a ráda by se stala cukrářkou. Baví ji pečení cukroví i vyrábění různých dezertů. Miluje sladké a také zmrzlinu, proto se zajímala o to, co všechno musí umět a znát, aby mohla dělat své vysněné povolání.

Projektový den v Pohádce.

FOTO: V Pohádce se seznámili s životem v lese

Na konci měsíce října proběhl v Mateřské škole Pohádka ve třídě Sluníček v Hranicích projekt nazvaný Lesní stezkou za poznáním. Za fotoreportáž děkujeme Evě Serafinové.

Objekt bývalé mateřské školy v Trebišovské ulici v Kutné Hoře.

V Trebišovské ulici bude znovu mateřinka, bezdomovci najdou zázemí v cihelně

/FOTOGALERIE/ Objekt bývalé mateřské školy v Trebišovské ulici, kde v současné době sídlí Oblastní charita Kutná Hora, bude znovu sloužit svému účelu. Nákladná rekonstrukce bude zahájena ještě letos, aby mohl být provoz mateřinky zahájen příští rok v září. Kompletní rekonstrukce vyjde na 16,5 milionu korun.

V Mateřské škole Pohádka ve Frýdku-Místku poutá pozornost plot zahrady díky obrázkům, na kterých jsou známé pohádkové postavy.

Děti kreslí oblíbené pohádkové postavičky. Udržují tak kontakt s mateřinkou

Protiepidemická opatření už unavují spoustu lidí. Nevyjímaje malé děti, kterým se už nepochybně stýská po ostatních kamarádech a kamarádkách, které mají v mateřských školách. Mateřská škola Pohádka ve Frýdku-Místku se s nešťastnou situací vypořádává také s pomocí projektu Spolu za pohádkou do Pohádky.

Přechod v Šumperku

Děti otevřely první Oranžový přechod v Šumperku

Občané Šumperku začali využívat první Oranžový přechod, který město nasvítilo díky 120tisícovému grantu Nadace ČEZ. Přechod na Slovanské ulici umožní bezpečné přecházení mezi Mateřskou školou Pohádka, základní školou známou pod názvem Jednička a centrem města, kam děti docházejí do Střediska volného času Doris.

Ilustrační foto.

Školky v Mělníku změnily prázdninový provoz

Mělnické školky chtějí ve složité době vyjít vstříc rodičům svých žáků a mění svůj prázdninový provoz. Na webu města to potvrdila vedoucí oddělení školství Helena Frýdlová.

Základní škola Jiráskovy sady v Příbrami.

Příbram hledá ředitele mateřinek a jedné základní školy

Město Příbram vyhlásilo konkursní řízení na ředitele či ředitelky tří mateřských a na místo ředitele Základní školy Jiráskovy sady. Předpokládaný nástup nových šéfů je 1. srpna letošního roku. U mateřských škol současným ředitelkám končí šestileté funkční období. Jedná se o Mateřskou školu Perníková chaloupka, Mateřskou školu Pohádka a Mateřskou školu Jana Drdy.

Základní škola Mandysova - třída 1. A.

Naši prvňáci: Základní škola Mandysova, Hradec Králové

Základní škola se nachází na Moravském Předměstí, v klidném prostředí, mimo hlavní komunikační tahy. Je obklopena rozsáhlým sportovně rekreačním areálem a dětskými hřišti. V roce 2013 prošla výraznou modernizací. Součástí školy je Mateřská škola Pohádka. Při škole pracuje Spolek rodičů a přátel školy a Školní sportovní klub.

VÁNOČNÍ KOUZLO zažili plánští senioři dříve.

Seniorům v Plané nadělil Ježíšek dříve

Sedmačtyřicet seniorů ze tří plánských domů s pečovatelskou službou (DPS) se dočkalo dárků o týden dříve. Ve foyer v Zákostelní ulici pro ně připravilo vedení DPS s Českou spořitelnou (ČS) odpoledne plné zábavy a překvapení.

Mateřská škola Pohádka v Kutné Hoře: třída Broučci.

Mateřská škola Pohádka se zaměřuje na lidové zvyky

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Mateřská škola Pohádka v Kutné Hoře vzdělává děti ve čtyřech třídách, které jsou homogenní, to znamená, že děti jsou do tříd rozdělené podle věku. Školka se zaměřuje na lidové zvyky a tradice.

Mateřská škola Pohádka v Kolíně: Koťátka.

Školka se snaží rozvíjet zdravě sebevědomé děti

Kolín /FOTOGALERIE/ - Do Mateřské školy Pohádka v Kolíně dochází celkem šest tříd plné dětí, které jsou pojmenovány podle zvířátek, jedna podle slunce - Žabičky, Koťátka, Včeličky, Berušky, Sovičky a Sluníčka.

Beseda o dravcích v Domově Barbora

FOTO: Obyvatele Domova Barbora potěšila beseda o dravcích

Kutná Hora - Beseda o dravcích se uskutečnila ve čtvrtek v rámci Dne otevřených dveří v Domově Barbora Kutná Hora. V publiku přivítali obyvatelé Domova Barbora také děti z Mateřské školy Pohádka, se kterými se pravidelně setkávají při různých společných akcích.

Ilustrační foto.

Školky v Hranicích vyhověly téměř všem zájemcům

Hranice – Rodiče tříletých dětí si letos mohli oddechnout – místa pro jejich ratolesti ve školkách jsou. Z celkového počtu 158 přihlášek nastoupí do městských mateřských škol 146 dětí. Důvodem k zamítnutí je nízký věk dítěte nebo trvalé bydliště mimo město.

Den zvířat na královéhradecké Střední odborné škole veterinární.

V Kuklenách během pátku oslaví už dlouhých 130 let učení

Hradec Králové - Už dlouhých sto třicet let se na Královéhradecku zasvěcují mladí a nadějní studenti do tajů zemědělské výuky, chování zvířectva, ale i například toho, jak vyrobit jogurt. Už v pátek se na půdě Střední odborné školy veterinární v hradeckých Kuklenách právě toto významné jubileum slaví.

Škola. Ilustrační foto.

Žáci si užívají volno, ve školách se ale pracuje

Šumperk, Zábřeh – Šumperské základky o prázdninách nejsou prázdné, postupně do nich stěhují stavební dělníci. Rozsáhlé opravy se dotknou takřka všech šumperských škol. Do rekonstrukce základních a mateřských škol bude během léta investovat také Zábřeh.