Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Fotbalisté TJ Pfeifer Chanovice (na archivním snímku hráči v zelených dresech) zvítězili na půdě klatovského béčka. Měcholupy (žluté dresy) nehrály.

I. B TŘÍDA: Chanovice loupily na hřišti klatovského béčka, Švihov zdolal Losinou

Víkendový program fotbalových bitev nebyl v Plzeňském kraji pouze ve znamení zápasů krajského přeboru a I. A třídy. Fanoušci mohli navštívit také souboje hrané v rámci 21. kola kola krajské I. B třídy, byť řada z nich byla kvůli pravému aprílovému počasí bohužel odloženy. Jaké výsledky se o víkendu urodily? Podívejte se v přehledu Deníku.

Od pondělí 22. dubna musí zhruba na tři měsíce počítat s komplikacemi řidiči projíždějící po hlavním tahu z Plzně na Nepomuk u Losiné. Postupně tu projdou opravou dvě křižovatky s dalšími komunikacemi.

Komplikace u Losiné, od pondělí se tam začnou upravovat dvě křižovatky

Od pondělí 22. dubna musí zhruba na tři měsíce počítat s komplikacemi řidiči projíždějící po hlavním tahu z Plzně na Nepomuk u Losiné. Postupně se tam totiž začnou opravovat křižovatka této komunikace se silnicemi 2. a 3. třídy na Nebílovy a Starý Plzenec a křížení s další silnicí I. třídy do Nezvěstic.

Protestující zemědělci u plzeňské Olympie.

Protestující zemědělci objeli v Plzni kruhové objezdy a vyrazili domů

Pod dozorem policie dorazily traktory s přívěsy a nákladní vozy protestujících zemědělců z Plzeňska ve čtvrtek 22. února zhruba v 10.15 hodin na kraj Plzně k obchodnímu centru Olympia. Projely dva objezdy, aniž by omezily jízdu ostatním řidičům, a vyrazily směrem na Losinou, kde na velkém kruhovém objezdu akce skončila a zemědělci se rozjeli k domovu.

I. B třída, skupina B, 12. kolo: SK Kovodružstvo Strážov (na snímku fotbalisté v červených dresech) - Sokol Losiná 1:1.

I. B třída: Losiná přivezla ze Strážova cenný bod, Svéradice doma zvítězily

/FOTOGALERIE/ Víkendový program fotbalových bitev nebyl v Plzeňském kraji pouze ve znamení zápasů krajského přeboru a I. A třídy. Fanoušci mohli navštívit také souboje hrané v rámci dvanáctého kola krajské I. B třídy. Jaké výsledky se o víkendu urodily? Podívejte se. Součástí článku je bohatá fotogalerie ze zápasu mezi Strážovem a Sokolem Losiná (1:1).

Fotbalisté TJ Svatobor Hrádek (na archivním snímku hráči v modrých dresech) vyhráli v Losiné i díky hattricku Tomáše Linharta 4:1.

Hrádek vyhrál podruhé v řadě. Tři body na hřišti Losiné vystřelil Linhart

V úvodních osmi zápasech hned šestkrát prohráli a chvíli se dokonce nacházeli na předposledním místě čtrnáctičlenné tabulky. Před týdnem ale fotbalisté Svatoboru Hrádek zabrali, deklasovali nováčka ze Starého Plzence (6:2) a vysoké vítězství si jeden z deseti týmů Klatovska v soutěži připsal také o uplynulém víkendu, kdy v rámci 10. kola prostřední skupiny I. B třídy Plzeňského kraje přehrál domácí Losinou jasně 4:1.

Fotbalisté Švihova (na archivním snímku hráči v bílých dresech) porazili v 8. kole krajské I. B třídy domácí Losinou vysoko 6:1.

Hattrick Tomana, dva góly Marka, spokojený trenér. Švihov (znovu) řádil

/KRAJSKÝ FOTBAL/ Sedmé vítězství v řadě si na svoje konto o víkendu připsali fotbalisté Švihova, kteří v sobotním utkání 8. kola béčkové skupiny I. B třídy Plzeňského kraje zvítězili na půdě nepříjemně hrající Losiné jednoznačně 6:1 a upevnili si pozici lídra celé soutěže. Švihov, který je v soutěži nováčkem, o svém dalším tříbodovém úspěchu rozhodl už v prvním poločase, který vyhrál o čtyři góly.

Fotbalisté TJ Sokol Mochtín (červené dresy), archivní snímek.

Kam se na něj hrabe Kazma! Šutér Mochtína režíroval vlastní one man show

Fotbalisté Mochtína si ve víkendovém utkání I. B třídy proti Losiné otevřeli spektakulární střelnici. Neuvěřitelně nabito měl především čtyřiadvacetiletý útočník Jaroslav Pretzelmayer, který soupeři nasázel pět branek. Zejména díky fantastickému počinu muže se čtrnáctkou na zádech Mochtín slavil před svými fanoušky tři body za vítězství 7:3.

Fotbalisté SK Bolešiny (na archivním snímku hráči v modrých dresech) přejeli na domácím hřišti Losinou jednoznačně 5:1.

Čtyři červené karty, šest gólů a vítězství Bolešin. Zasloužené, tvrdil Šindelář

/FOTBALOVÉ OHLASY/ Po dvou celkem výrazných porážkách konečně zabrali. Fotbalisté SK Bolešiny na domácím hřišti deklasovali v sobotním utkání 3. kola nového ročníku béčkové skupiny I. B třídy soupeře z Losiné jednoznačně 5:1 a slaví první tři body do tabulky. Hrdinou souboje se stal ofenzivní hráč domácích Bolešin Radek Šindelář, jenž za dvaasedmdesát minut pobytu na hřišti vstřelil dvě branky.

Petr Smíšek (na snímku vpravo) převzal od července otěže nad fotbalisty Smíchova.

Černice obměnily tým a povede je exligový útočník

Už to vypadalo, že budou Černice v nadcházející sezoně působit jen v I. A třídě. Po administrativních posunech si ale plzeňský celek zachoval nakonec příslušnosti v krajském přeboru i pro další ročník. Do něho však půjde pod taktovkou nového trenéra, kterým se stal Petr Smíšek.

I. B třída, skupina B (25. kolo): TJ Sokol Štěnovice (na snímku hráči v modrých dresech) - FK Svéradice (zelení) 1:4.

PODÍVEJTE SE: Svéradice uspěly ve Štěnovicích, o víkendu si to rozdají s Losinou

/FOTOGALERIE/ Potřetí za sebou bodovali, z toho podruhé plnohodnotně. Fotbalisté FK Svéradice porazili v rámci 25. kola béčkové skupiny krajské I. B třídy poslední Štěnovice na jejich půdě přesvědčivě 4:1, upevnili si jedenáctou příčku v tabulce a v derniéře sezony proti Losiné ještě zabojují o lepší (vzhledem k záchraně zásadní) umístění.

I. B třída, skupina B (25. kolo): TJ Sokol Štěnovice (na snímku hráči v modrých dresech) - FK Svéradice 1:4.

FOTO: Sestupující Štěnovice se s domácím publikem rozloučily porážkou

/FOTOGALERIE/ Potřetí za sebou bodovali, z toho podruhé plnohodnotně. Fotbalisté FK Svéradice porazili v rámci 25. kola béčkové skupiny krajské I. B třídy poslední Štěnovice na jejich půdě přesvědčivě 4:1, upevnili si jedenáctou příčku v tabulce a v derniéře sezony proti Losiné ještě zabojují o lepší (vzhledem k záchraně zásadní) umístění.

SK Kovodružstvo Strážov (červení), archivní snímek.

Strážov letos ještě nevyhrál. Chaluš: Je to nepříjemné, ale snad už to zlomíme

Naposledy vyhráli 6. listopadu loňského roku, kdy na domácím hřišti zdolali Losinou, ale od té doby fotbalisté SK Kovodružstvo Strážov na vítězství čekají. Nepříliš lichotivá série čítá už deset utkání bez výhry a nic na tom nezměnilo ani nedělní okresní derby s Horažďovicemi. Na druhou stranu: Strážov neprohrál, a s velice nepříjemným sokem doma v rámci 22. kola letošního ročníku I. B třídy skupiny B uhrál bod za remízu 1:1.

I. B třída, skupina A: SK Kdyně 1920 (černobílé dresy) - TJ Sokol Bor (červení) 2:2.

I. B TŘÍDA: Losiná veze z Měcholup bod, Mladotice vyhrály na půdě Chrástu

/FOTOGALERIE/ Víkendový program fotbalových bitev nebyl v Plzeňském kraji pouze ve znamení zápasů krajského přeboru a I. A třídy. Fanoušci mohli navštívit také souboje hrané v rámci 21. kola všech tří skupin I. B třídy. Jak si vedl váš favorit? Podívejte se. Součástí přehledu je fotogalerie z utkání áčkové skupiny mezi SK Kdyně 1920 a TJ Sokol Bor (2:2). 

SK Klatovy 1898 B (červení), archivní snímek.

Béčko fotbalových Klatov slaví druhou výhru v řadě. Partyngl: Cenné tři body

Na úvod druhé poloviny sezony letošního ročníku béčkové skupiny krajské I. B třídy čtyřikrát prohráli, ale pak porazili poslední Štěnovice (6:1), a teď si fotbalisté rezervního mužstva divizního SK Klatovy 1898 poradili i s dalším soupeřem z jihu Plzeňska. Losinou, která je od Štěnovic vzdálená jen pár kilometrů, klatovská záloha porazila na domácím hřišti 4:2 a posunula se na sedmou příčku průběžného pořadí celé soutěže.

FK Svéradice (zelené dresy), archivní snímek.

Kdybychom prohráli, nemohli bychom se divit. Bod bereme, hlásí kouč Svéradic

Napínavý souboj až do poslední minuty. I tak by se dal ve zkratce charakterizovat nedělní zápas 17. kola béčkové skupiny krajské I. B třídy mezi domácím SK Bolešiny a Svéradicemi. Bolešiny v zápase po trefě hostujícího Vlastimila Beránka z pokutového kopu prohrávaly, aby následně - i s přispěním nešťastného vlastního gólu kapitána soupeře - skóre otočily. Nakonec však plný bodový zisk neslavily, protože Svéradicím osm minut před koncem vystřelil remízu Václav Brůha.

SK Bolešiny (na archivním snímku fotbalisté v modrých dresech).

Bolešiny v dohrávce zdolaly důraznou Losinou. Po přestávce rozhodl Vizinger

Minule fotbalisté SK Bolešiny zdemolovali poslední Štěnovice vysoko 4:0 a uspěli i teď. Ve středeční dohrávce 16. kola béčkové skupiny krajské I. B třída zvítězili díky brance střídajícího Petra Vizingera na hřišti Losiné těsně 1:0 a stáhli manko na svého soka, který je jedenáctý, na čtyři body.

I. B třída, skupina B (15. kolo): SK Klatovy 1898 B (červení) - TJ Měcholupy (na snímku fotbalisté ve žlutých dresech) 1:4 (0:2).

FOTO: Po výhře kouč chválil gólmana, kvalitního soupeře a ocenil gesto útočníka

Potvrdili roli papírového favorita a odvrátili očekávaný atak Dobřan, které se v sobotu díky výhře nad Losinou dostaly do čela. Jenomže jen na chvíli. Fotbalisté TJ Měcholupy totiž v nedělním zavíráku 15. kola béčkové skupiny krajské I. B třídy vyhráli na umělé trávě v Klatovech nad domácím béčkem vysoko 4:1 a vrátili se zpátky na první místo tabulky.

Fotbalisté TJ Pfeifer Chanovice (zelení), ilustrační snímek.

Neuvěřitelný zápas! Za 30 minut dostali šest gólů, v závěru sahali po remíze

Nevšední fotbalovou podívanou i na poměry amatérských soutěží nabídlo sobotní utkání úvodního kola jarní fáze béčkové skupiny krajské I. B třídy mezi domácí Losinou a Chanovicemi. Domácí borci vlétli na soupeře jako hurikán a pálili ostrými jako z nezajištěného válečného kanónu. Vždyť po dvaatřiceti minutách vedli nad Chanovicemi už 6:1.

Na archivním snímku zápas 16. kola Domažlice - Mariánské Lázně 8:3, 22. ledna 2023.

Domažlice zachraňovaly postup do semifinále v posledních vteřinách

Hokejisté Domažlic postoupili do semifinále play-off krajské ligy, když o jejich úspěchu se rozhodlo až ve druhém prodloužení odvetného utkání s Nejdkem. Domažlice vyhrály první duel 7:3, ale ve druhém po šedesáti minutách padly 3:7. Jedenadvacet vteřin před koncem dával klíčový třetí gól Domažlic Jan Baxa. V nastaveném čase rozhodl o postupu hostů Kulhánek. V semifinále se Domažlice utkají s Třemošnou a první zápas se hraje tuto sobotu od 18 hodin v Domažlicích.

SK Primalex Břasy

Fotbalisté Břas si vyšlápli na Zbiroh

Fotbalisté SK Primalex Břasy se chystají na odvetnou část okresního přeboru. V přípravě si vyšlápli na účastníka krajské 1. B třídy ze Zbiroha a vyhráli 3:1.

Radoušovo bloudění 2023.

Sedmé Radoušovo bloudění. Vládli Koprnický s Auterským

Orientační závod na horských kolech a koloběžkách zavedl účastníky západně od obce Losiná. Atraktivními body byly tři rozhledny: Křížový vrch u Stoda, Chalupská Štěpánka a vyhlídková mohyla na Šlovickém vrchu u Dobřan.