Kreativ

ŠTÍTEK: Milada Blatná

Pozemek je ze strany chodníku zakrytý tak, aby na něj kolemjdoucí neviděli.

Štěkot, zápach i útěky pitbulů v Komíně: Jsou na nelegální zápasy, myslí si žena

/VIDEO/ Nevyhovující životní podmínky a účast na nelegálních psích zápasech. To přičítají lidé chovateli amerických pitbulteriérů Petru Čumovi v Bystrcké ulici v brněnském Komíně. Psi se na jedné z tamních zahrádek často tísní v klecích bez možnosti úkrytu, jsou zanedbaní a nesou známky zranění. Místo navíc funguje jako množírna a psi za podezřelých okolností mizí. Komínští si stěžují na zápach, hlasitý štěkot i útěky agresivních zvířat.

Pozemek je ze strany chodníku zakrytý tak, aby na něj kolemjdoucí neviděli.

Štěkot, zápach a nelegální zápasy: Týrají se tu psi, myslí si lidé v Komíně

/VIDEO/ Nevyhovující životní podmínky a účast na nelegálních psích zápasech. To přičítají lidé chovateli amerických pitbulteriérů Petru Čumovi v Bystrcké ulici v brněnském Komíně. Psi se na jedné z tamních zahrádek často tísní v klecích bez možnosti úkrytu, jsou zanedbaní a nesou známky zranění. Místo navíc funguje jako množírna a psi za podezřelých okolností mizí. Komínští si stěžují na zápach, hlasitý štěkot i útěky agresivních zvířat.

Vizualizace rekonstrukce Staré hasičky v brněnském Komíně.

Stará hasička v Komíně snad získá nový kabát. Podívejte se, jak by mohla vypadat

/VIZUALIZACE/ Nové sály, velká okna, několik kluboven, bar či nová kuchyň má vzniknout v budově Staré hasičky v brněnském Komíně, kterou čeká rekonstrukce. Několik let slouží jako komunitní a společenské centrum pro místní obyvatele. Tamní dominanta je ale ve špatném technickém stavu. Aktuálně na její opravy chybí peníze.

Ilustrační foto.

Nedostatek matričních úředníků hatí snoubencům v Brně svatební plány

Mají vysněné místo a termín. Právě kvůli tomu řeší brněnští snoubenci často komplikace a přistupují ke kompromisům. Při civilním obřadu totiž musí být přítomný úředník matriky. Často má povinnosti jinde a nabízí pouze zlomek volných termínů. S tímto problémem se musí vypořádat Brňané plánující svatbu ve dvaceti městských částech, které nemají vlastní matriku.

Letošní Vavřinecké hody v městské části Řečkovice a Mokrá Hora.

Brňané oblékají kroje. Hodaři tančí i v zámecké zahradě

Brno - Stavění máje bez jeřábu nebo tance v zámecké zahradě. Lidé na nejrůznějších místech v Brně slaví v letních měsících a v září hody. Někde mají krojované průvody dlouhou tradici, jinde tyto slavnosti obnovují místní nadšenci.

Holásecká jezera v Brně.

V Holáseckých jezerech se mají opět koupat lidé. Z jezer vytěží bahno bagry

Brno - Vzít si ručník, plavky a jít se vykoupat do některého z Holáseckých jezer bývalo před několika lety běžné. Kvůli nánosům bahna, smradu a mrtvým rybám letos v létě do vody vstoupil jen málokdo. Představitelé Brna proto plánují jejich revitalizaci. Se zástupci městské části Tuřany se neshodnou na tom, kolik bahna mají dělníci z rybníků odstranit.

Ilustrační foto.

Nová hřiště na lukách v Komíně a Žabovřeskách? Brzdí je výkupy pozemků

Brno – Míst, kde si Brňané ve svém volném čase odpočinou a zasportují, by v budoucnu mohlo přibýt na žabovřeských a komínských loukách, zmínil v pondělí náměstek brněnského primátora Petr Hladík. Lokality jsou vhodné i podle starostů městských částí. Na některých místech však stavbu brzdí výkupy pozemků.

Prostor kolem duchovního centra na Halasově námĕstí v brněnské Lesné.

Upraví patnáct veřejných míst v Brně. I podle přání lidí

Brno /INFOGRAFIKA/ – Více laviček, vyřešená doprava a využitý každý metr. Patnáct míst v Brně se promění v příjemné veřejné prostory. Brněnští zastupitelé ve středu rozhodli o přidělení dotací na vytvoření územních studií na jejich úpravu. Návrhy na místa vybraly městské části i podle požadavků lidí. Proměnit by se měly vnitrobloky, nábřeží brněnských řek nebo cesta k přístavišti na přehradě.

Od začátku letošního roku vykácela společnost Kaisler v Komíně tři sta sedmdesát stromů a keřů.

Stromy v Komíně skáceli nelegálně, řekla inspekce

Brno /FOTOGALERIE/ - Smrtí dvou veverek obecných skončilo kácení stromů v brněnském Komíně, které firma Kaisler provedla na začátku letošního roku. Nejen kvůli tomu se záležitostí zabývá Česká inspekce životního prostředí. Společnosti může udělit až milionovou pokutu.

Ilustrační foto.

Komínským vadí kácení stromů. Těch kvůli obnově padlo k zemi 370

Brno – Drastický zásah. Tak komentují někteří lidé v brněnském Komíně pokácení 370 stromů v Řezáčově ulici. Radnice s kácením skončila minulý týden. „Kdyby pokáceli méně stromů, nemuseli jich teď vysazovat sto," postěžoval si místní obyvatel Petr Beneš. Kroky radnice jsou součást obnovy zeleně za půl druhého milionu korun, která má trvat do letošního června.

Zahrádkářská kolonie Netopýrky v brněnském Komíně. Lidé si stěžují na zápach od stáda koz.

Páchnoucí kozy: sousedé se hádají, zahrada je v ohrožení

Brno /FOTOGALERIE/ – Páchne jako starý kozel. Pokud to někdo prohlásí o člověku, rozhodně ho tím nepotěší. Jak je kozí pach nepříjemný, dobře vědí majitelé chat v okolí kozí zahrady v brněnském Komíně. Na zápach a další doprovodné jevy si stěžují. Přesto má toto místo mnoho fanoušků, kteří zdůrazňují jeho kladný vliv a oblibu mezi výletníky. Do sporu se vložila i radnice, ale řešení je zatím v nedohlednu.

Ilustrační foto.

U komínské školy číhá na děti nebezpečí. Zlepšení má přinést změna dopravy

Brno-Komín - Úzkou ulicí lemovanou po obou stranách zaparkovanými auty přijíždí rodič s dítětem. Na konci, nedaleko komínské Základní školy Pastviny, dítě vysazuje, otáčí se a rychle mizí, popsala chování řidičů starostka Milada Blatná. „Je to psychologický efekt, dítě je v bezpečí a rodič najednou dohání čas, který ztratil při pomalé jízdě ke škole. Jede bezohledně," tvrdí Blatná.

Oprava cesty. Ilustrační foto

Komín: Na opravy cest nám chybějí peníze

Brno - Jediný chodník přišel komínskou radnici na přibližně milion korun. Od ledna má spravovat šestnáct kilometrů takzvaných účelových komunikací. Dostala na to však jen šest set tisíc korun. Novela městské vyhlášky převedla do správy městských částí účelové komunikace, o které se do konce loňského roku staralo město Brno.

Ilustrační fotografie.

Radnice ukradla chase hody, rozčilují se v Komíně

Brno – Každý rok pořádají v brněnském Komíně tradiční Vavřinecké hody. Vypuknou i tento víkend. Letos se však kvůli jinak poklidné lidové slavnosti Komínští rozhádali. Organizace se chopila radnice a místní chasu vyšachovala. Opozice to označila za krádež.