Kreativ

ŠTÍTEK: Blain

Jaromír Jágr při návratu do extraligy zářil v O2 areně proti Spartě

FOTO, VIDEO: Jágrovi i Kladnu se na Spartě splašila kladiva

Jsou zápasy, na které se nedá zapomenou. Nedělní na Spartě nezapomenou fanoušci Kladna, kteří vyjeli do O2 areny speciálním vlakem a ve velké počtu, aby viděli senzační představení Rytířů v čele s Jaromírem Jágrem. Ten zlomil zápas s vedoucím týmem extraligy ve třetí třetině dvěma góly, celkem zaznamenal čtyři kanadské body a jeho tým bere veledůležitou výhru 8:4!

Litvínov schytal na Spartě debakl.

FOTO: Sparta si doma Litvínov vychutnala osmi góly

Hokejový Litvínov odstartoval "Sparťanský týden" nešťastně. V pondělním měření sil padl na půdě druhého týmu extraligy vysoko 4:8. Se stejným soupeřem se litvínovská Verva utká i v sobotu, ale pod širým nebem a na stadionu fotbalového Dynama Drážďany. 

Kometa Brno (v bílém) porazila Spartu Praha 5:3.

Nepřítel Rákos. Teď je na naší straně. A to je výhoda, říká Pokorný

Ironie osudu. Ještě nedávno byl útočník Daniel Rákos pro fanoušky Komety nepřítel. Nyní se učí vyslovovat jeho jméno s tím, aniž by se jim přitom nezkřivil výraz ve tváři. Při ohlašování sestavy před soubojem v české hokejové klasice se Spartou ho někteří vypískali. „Fakt? V kabině jsem nic neslyšel,“ zmínil dvaatřicetiletý hráč.  

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Sparta Praha.

Sparta prohrála v Hradci a přišla o vedení v tabulce

Hokejisté Hradce Králové porazili v 31. extraligovém kole pražskou Spartu 5:2. Východočeši uspěli naplno podruhé za sebou, hosté naopak vyšli po čtvrteční porážce v Brně podruhé po sobě naprázdno a přenechali vedení v tabulce Liberci. Na Bílé Tygry ztrácí Sparta dva body, ale odehrála o tři zápasy více.

Kometa Brno (v bílém) porazila Spartu Praha 5:3.

Kometa porazila Spartu 5:3, první bod si připsal navrátilec Erat

Hokejisté Komety Brno se po pěti zápasech na hřištích soupeřů představili ve vlastní hale a v 30. kole extraligy zdolali Spartu 5:3. Vítěznou branku dal v polovině utkání obránce Filip Pyrochta. V sestavě domácích se poprvé v sezoně po plánované operaci a rekonvalescenci představil Martin Erat. Osmatřicetiletý útočník přispěl k výhře svého týmu jednou asistencí a posunul Kometu na bod od šesté pozice.

Utkání 28. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 20. prosince 2019 v Liberci. Radan Lenc z Liberce

Hokejisté Liberce porazili potřetí Spartu. Lenc vstřelil hattrick

Hokejisté Liberce porazili ve 28. kole extraligy Spartu 4:1 a udolali Pražany i potřetí v sezoně. Hrdinou zápasu byl autor hattricku Radan Lenc. Severočeši se posunuli na druhé místo tabulky a na vedoucí Spartu ztrácí jen bod. Utkání mělo charitativní podtext a premiérový gól si v něm připsal i liberecký útočník Jiří Průžek, který v létě vyhrál boj nad rakovinou.

Radost hokejistů Sparty

Hokejisté Sparty zdolali Plzeň v prodloužení a vedou o tři body

Hokejisté Sparty zdolali ve 27. kole extraligy Plzeň 2:1 v prodloužení a zvítězili po dvou zápasech, v nichž před reprezentační přestávkou nebodovali. Pražané i ve třetím vzájemném utkání sezony porazili Západočechy v nastavení. O triumfu domácích rozhodl v 63. minutě obránce Jeremie Blain. Pražané vedou tabulku o tři body před Třincem, který navíc sehrál o tři duely více.

Libor Kašík

Kašík opět v akci! Vychytal Beranům bod na ledě Sparty

Po dvou měsících šel opět do akce! A brankářská jednička hokejistů PSG Berani Zlín Libor Kašík pomohla ve svém comebacku na extraligové jeviště k zisku bodu na ledě lídra extraligy pražské Sparty po porážce 1:2 v prodloužení. Za svůj výkon si navíc vysloužil ocenění pro nejlepšího hráče zápasu.

Extraligový zápas Kladno - Sparta.

Sparta zvládla i Rytíře, ti dohrávali bez zraněného Jágra

Pro kladenské fanoušky je tenhle zápas vždycky nejvíc. Derby se Spartou hltali stejně před padesáti roky jako nyní. Teď ale přijel soupeř s obrovskou kvalitou kádru, který navíc září i na ledě. Deset venkovních zápasů Sparty vyhrála a přidala i jedenáctý korálek, byť derby zlomila na svou stranu až v samotném závěru. Z Kladna, které dohrávalo bez zraněného Jaromíra Jágra, veze výhru 4:2.

Extraligový zápas Kladno - Sparta.

Sparta zvládla i Rytíře, ti dohrávali bez zraněného Jágra

Pro kladenské fanoušky je tenhle zápas vždycky nejvíc. Derby se Spartou hltali stejně před padesáti roky jako nyní. Teď ale přijel soupeř s obrovskou kvalitou kádru, který navíc září i na ledě. Deset venkovních zápasů Sparty vyhrála a přidala i jedenáctý korálek, byť derby zlomila na svou stranu až v samotném závěru. Z Kladna, které dohrávalo bez zraněného Jaromíra Jágra, veze výhru 4:2.

Utkání 22. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 27. listopadu 2019 v Třinci. Na snímku (zleva) David Tomášek a Nicolas Werbik.

Jeden gól byl málo. Vítkovice doma padly i se Spartou

/FOTOGALERIE/ Potřetí za sebou bez bodů vyšli z extraligové bitvy hokejisté Vítkovic. Ostravané prohráli ve středeční dohrávce 22. kola nejvyšší soutěže s pražskou Spartou 1:3, když jediným střelcem domácího týmu byl obránce Peter Trška.

Liberečtí hokejisté (ve světlém) vyhráli na Spartě 2:1 a vrátili se do čela hokejové extraligy.

Liberec porazil Spartu 2:1 a je zpět v čele hokejové extraligy

Praha - Hokejová extraliga má staronového lídra. Do čela tabulky se vrátil Liberec. Bílí Tygři vyhráli v 39. kole nejvyšší soutěže na ledě pražské Sparty 2:1 a posunuli se na první místo o bod před Třinec. Tygři vyhráli s Pražany čtvrtý z posledních pěti duelů, v čase 56:15 o tom rozhodl útočník Radan Lenc. Liberec bodoval ve čtvrtém zápase po sobě, třikrát z toho vyhrál.