Kreativ

ŠTÍTEK: Malajsie

Aquapalace Praha od čtvrtka 11. dubna do neděle 14. dubna bude hostit v pořadí 12. ročník oblíbeného mezinárodního zážitkového festivalu SaunaFest 2024.

SaunaFest 2024: To nejlepší ze saunového divadla

Již tento čtvrtek 11. dubna začíná v Aquapalace Praha 12. ročník mezinárodního saunového festivalu SaunaFest 2024. Letos bude v největším Saunovém světě v ČR hlavním programem kvalifikace jednotlivců na Mistrovství České republiky v saunových divadelních ceremoniálech. Festival má pro milovníky saunování opět připraven nabitý program, který potrvá až do neděle 14. dubna.

Mládě binturonga.

Zoo Ostrava má nové přírůstky - mláďata binturonga i orlosupa

V Pavilonu indických šelem ostravské Zoologické zahrady je další nový obyvatel. Nebyl ale přivezen jako nedávno samec lva indického, narodil se přímo zde. Jedná se o mládě binturonga, které přišlo na svět 18. února. Kromě toho se v Ostravě nedávno vylíhlo i mládě orlosupa.

Bronzový medailista Lukáš Jelínek

Bowler Jelínek se celou noc potil. Měl jsem horečku, ale vezu bronz, smál se

/FOTO,VIDEO/ Historicky první individuální medaili na Světovém poháru v kategorii do 21 let vybojoval pro český bowling Lukáš Jelínek. Z Peru si odváží cenný bronz. Po loňském třetím místě na ME mužů a vítězství na turnaji Evropské bowlingové tour je to pro dvacetiletého hráče další velký úspěch.

Češi na světovém squashovém šampionátu.

Historický úspěch! Češi porazili na mistrovství světa Malajsii a jsou v top 10

Parádní úspěch českého squashe. Reprezentanti si poradili na mistrovství světa týmů s Malajsií 2:1 na zápasy a mají jistotu, že skončí mezi deseti nejlepšími. Na Novém Zélandu se v neděli o devátou příčku utkají s Hong Kongem. „Odehráli jsme další napínavá utkání. Je to paráda, že jsme to zvládli! V neděli se pokusíme překvapit nasazené osmičky,“ prohlásil Ondřej Uherka, trenér českého výběru. Nejlepším dosavadním výsledkem na světovém šampionátu bylo 21. místo pro český tým.

WHO nařídí povinné očkování, WHO nařídí povinné nošení roušek, WHO nařídí povinné lockdowny všude, kde bude chtít, straší lidi dezinformátoři. Jenže realita je odlišná

Pandemická smlouva zavede diktaturu, WHO ovládne svět, tvrdí lháři. Je to jinak

Celá dezinformační scéna začala v posledních dnech strašit tzv. pandemickou smlouvou se Světovou zdravotnickou organizací (WHO), jež prý ve všech členských zemích WHO zavádí medicínskou diktaturu. WHO pak údajně bude oprávněna nařizovat v těchto zemích v případě pandemie, kterou si sama vyhlásí, nejrůznější povinná omezení, jaká bude chtít, a státní orgány těchto zemí nebudou moci zasáhnout. Jsou to lži.

Ilustrační snímek.

V novém úřadě v Lázních Bělohradě se konají dvě zajímavé výstavy

V prostorách nového městského úřadu se v současnosti konají dvě zajímavé výstavy. Ta první měla vernisáž 12. září a jedná se o výstavu fotografií z cest (Vietnam, Malajsie, Nepál, Srí Lanka, Matterhorn) Barevný svět – tajemné dálky, jejichž autorem je Ivan Vydra. K vidění je do 9. října.

Mladá muzika Šardice zářila na mezinárodním festivalu Golden Sardana.

Dechovka u moře. Mladá muzika Šardice přiletěla ze Španělska se zlatým diplomem

S bohatou nadílkou zasloužených diplomů přiletěli z Pyrenejského poloostrova domů hudebníci Mladé muziky Šardice. Mezi nimi se zvláště vyjímá Excelentní zlatý diplom pro ty nejlepší z orchestrů. Muzikanti ze Šardic jako jediní reprezentanti České republiky excelovali mezi dechovými hudbami z Polska, Španělska i Malajsie.

Oliver König v akci při závodech ve Francii.

Nejzábavnější závod! König bojoval ve skupince, dojel dvacátý

Kvalitní výkony a hlavně neustálý kontakt se soupeři. Takhle se prezentoval Oliver König v prvním závodě ve Francii. Český jezdec v superbicích dojel sice na dvacátém místě, ale užíval si souboje. „Upřímně to byl jeden z nejvíce zábavných závodů od začátku sezony. Líbilo se mi to, když k bodům bylo daleko,“ konstatoval König z týmu Orelac Racing Movisio. Zítra je na programu Superpole Race a třetí závod od 14:00 na Nova Sportu.

V budoucnosti se lidstvo zřejmě kvůli klimatickým změnám přesune do podzemních úkrytů

Extrémní vedra budou častěji. V budoucnu možná vyženou lidstvo žít pod zem

Letošní letní měsíce upozornily lidstvo na to, jak častá jsou v poslední době léta s extrémními teplotami. Pravidelné červencové zprávy o nových teplotních rekordech zanechaly miliony lidí v obavě, jak přicházející horka zvládnou. Jedním z řešení, na které se nejen odborníci v myšlenkách obrací, je možnost žít pod zemí. Některé komunity dokonce již tento nápad uskutečňují.

Ilustrační snímek

Je to medvěd, nebo člověk v kostýmu? Zvíře v čínské zoo je hitem internetu

Před několika dny oběhlo svět virální video medvěda malajského, který v čínské zoo stál na zadních a upřeně se díval na návštěvníky. Většinu lidí to překvapilo a někteří dokonce přednesli teorii, že se nejednalo o pravého medvěda, ale o zaměstnance oblečeného v kostýmu. To zástupci zoologické zahrady popřeli.

Barbora Komárková

Novopečená juniorská mistryně ve squashi Komárková zazářila i ve Francii

/Foto/ Na první pohled je téměř patnáctiletá Barbora Komárková obyčejnou usměvavou holkou z Poděbrad, když ji ovšem poznáte o trochu lépe, zjistíte, že se v ní skrývá ohromná síla, energie a odhodlání. Aktuálně patří mezi českou juniorskou špičku ve squashi a na krku jí visí zlatá medaile z letošního Mistrovství České republiky v Brně. To ovšem není zdaleka vše, čím dokáže mladá sportovkyně překvapit.

Leguán - Ilustrační foto

Zapomenuté poklady v pražské MHD. Mezi nálezy byl i párek leguánů

Cestující v pražské hromadné dopravě nahlásili během loňského roku rekordní počet zapomenutých či ztracených předmětů, bylo jich téměř 8500. Výčet ztrát a nálezů byl velmi rozličný, vedle tradičních tašek, mobilních telefonů či dokladů, zapomněli lidé v dopravních prostředcích třeba krabici chlebíčků, kulečníkové tágo, záchodové prkénko nebo domácí mazlíčky, raritou byl párek leguánů. V tiskové zprávě to sdělila mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Aneta Řehková.

Čtvrté mládě tapíra čabrakového přivedla v prosinci 2022 na svět samice Nadira ze zlínské zoo. Malý sameček se jmenuje Coffee.

Zlínská zoo se raduje z dalšího mláděte tapíra. Už má jméno

V pořadí už čtvrté mládě tapíra čabrakového se narodilo na konci prosince ve zlínské zoo. Tentokrát je to sameček, kterého chovatelé pojmenovali Coffee. Díky starostlivé péči matky Nadiry skvěle prospívá. Návštěvníci jej mají možnost vidět denně v bývalém pavilonu slonů, neboť ubikace tapírů v asijské oblasti prochází rekonstrukcí a pavilon slonů jim nyní poskytl náhradní domov.

Odstartovalo Mistrovství světa v relaxačních bylinných rituálech a peelingových procedurách.

Sauna Herbal Cup: Aquapalace hostí šampionát v relaxačních rituálech

Od čtvrtka 24. do neděle 27. listopadu se v Aquapallace Čestlice uskuteční finále 7. ročníku Sauna Herbal Cupu, což je Mistrovství světa v relaxačních bylinných rituálech a peelingových procedurách. . Letošní ročník bude mít hvězdnou mezinárodní porotu. Jedním z porotců je jeden ze zakladatelů moderního saunování v Evropě Lay Pang Ong z Malaysie žijící trvale v Dánsku.

Dominik Chabr při Halloweenských jezdeckých hrách na hipodromu.

Dominik Chabr si užil Halloweenské jezdecké hry na hipodromu

Je nejkrásnějším mužem planety, přesto mu nevadí vyměnit civilní oblečení za kostým. Neděli 30.října trávil letošní Man of The Year Dominik Chabr na kolbišti Hipodromu Most. Přijal pozvání Jezdecká společnost Hipodrom Most na Halloweenské jezdecké hry.

Sbory UJEP se představily na festivalu ve Španělsku. Na snímku je dívčí komorní sbor.

Sbory UJEP se představily na festivalu ve Španělsku

Pěvecké sbory katedry hudební výchovy Pedagogické fakulty UJEP úspěšně reprezentovaly naše i světové sborové umění a hlavně ústeckou univerzitu i město na 11. mezinárodním sborovém festivalu a soutěži Canco Mediterrania ve španělském městě Lloret de Mar.

Dominik Chabr z Mostu vyhrál celosvětovou soutěž Man of the Year 2022.

Nejkrásnější muž planety Dominik Chabr: Všechno to začalo u piva

„Vítězem se stává Dominik Chabr!” zakřičel moderátor slavnostního galavečera celosvětové soutěže Man of the Year a rodákovi z Mostu se v tu chvíli změnil život. Z manažera se proměnil v nejkrásnějšího muže planety, kterému chodí nabídky z modelingu jedna za druhou.

Náročné prázdniny v Psím hotelu v Kukli u Svitav.

FOTO, VIDEO: Pitbul nebo havaňák. Psí hotel v Kukli ubytuje všechny rasy

Rút, Brooklyn, Bailey… Na zahradě u Psího hotelu v Kukli u Svitav je živo. Pětice psů společně řádí na trávníku, zatímco jejich páníčci si užívají dovolenou třeba u moře. Ročně projde tímhle hotelem zhruba 350 psů a řada se jich vrací už několik let. Mají to tady all inclusive i s fotkami z pobytu pro majitele.

Aneta Kadlecová

Anetu Kadlecovou čeká juniorské mistrovství světa v thajském boxu v Malajsii

Dosavadní vrchol kariéry čeká velký talent Gladiators gym České Budějovice. Na mistrovství světa juniorů v thajském boxu do Malajsie vyrazila Aneta Kadlecová. „Jsem šťastná, že mám takovou příležitost a mohu zápasit na mistrovství. Chci podat co nejlepší výkon, abych ukázala, že na to mám,“ tvrdí odhodlaně.

Bývalý kapitán Sparty Bořek Dočkal si před pár lety vyzkoušel angažmá v daleké Číně.

Když pod nosem zavoní finanční ráj. Češi v exotice? Dobrodružství a balík peněz

Cenné trofeje a nálepka tuzemské hvězdy? Tak tato očekávání jdou v tomto případě daleko na vedlejší kolej. Představte si, že se vám naskytne možnost vyzkoušet životní dobrodružství, které navíc spojíte s milovaným fotbalem a mimoděk přičichnete k penězům, o nichž byste si v Česku mohli nechat jenom zdát. Ano, řeč je o kariéře v exotice, jež už několika fotbalovým našincům dala pořádnou životní lekci.

Burj Khalifa

Dolů se nedívejte! Nejvyšší budovy světa nejsou nic pro akrofobiky

Strach z výšek je jednou z nejrozšířenějších fóbií vůbec. Pokud také patříte mezi takzvané akrofobiky, raději tento článek hned zavřete. Bude totiž o nejvyšších budovách světa. Impozantní stavby lze bezesporu označit za novodobé divy světa a zajímavé jsou z mnohem více hledisek než jen pro svou výšku.