Kreativ

ŠTÍTEK: Galerie Moritz

Zrekonstruované toalety v Čechových sadech v Olomouc, srpen 2023

Unikátní záchodky v parku jsou opraveny. Kde v Olomouci najdete veřejné WC?

Prvním zájemcům již posloužily unikátní historické záchodky v olomouckých Čechových sadech. Památkově chráněný objekt z roku 1922, který byl v posledních letech spíše ostudou města, nechala radnice opravit. V centru Olomouce najdou obyvatelé a návštěvníci města několik veřejných toalet.

Finalistky Miss OK v olomouckém aquaparku.

Miss OK zná finalistky. Krásky se už fotily v plavkách, formu nabíraly i v baru

Opravdově krásná. Taková bude vítězka soutěže Miss OK, jejíž finále se uskuteční ve čtvrtek 13. dubna v Olomouci. Dívky, které postoupily ze semifinálových kol konaných v hanácké metropoli a v Pardubicích, se již poznaly na čtyřdenním soustředění. A zároveň už je v plném proudu i hlasování o titul Miss OK internet. 

Přírodní koupací biotop. Ilustrační foto

Kam za vysvědčení? Pár tipů přináší Olomoucký deník

Skončil školní rok a žáci a studenti si převzali vysvědčení. Deník přináší pár tipů, kam na Olomoucku vyrazit s dětmi, kde dnes školáky odměnit za jejich snahu. Dopřát si mohou třeba sladkou tečku v podobě zmrzliny či trubičky nebo vzrušující zážitek v koňském sedle.

Olomoucký Bufet Centrum v roce1986

Centrum, Stopka, Opera... Kde se v Olomouci jedlo "na stojáka"

Se zavřením bufetu Centrum z historického jádra Olomouce zmizí poslední vzpomínka na lidové jídelny, kde se zaháněl hlad laciným teplým či studeným jídlem konzumovaným často tzv. "na stojáka" - tedy u vysokých stolů bez židlí.  

Redaktorka Deníku Petra Pášová si vyzkoušela segway

Segway: důležité je být v klidu a jen přenášet váhu

Ukázkové jízdy na dvoukolovém vozítku jsem se obávala. Dokola jsem se uklidňovala, že z toho určitě nespadnu. V půjčovně v centru Olomouce mají elektrických dvoukolových vozítek nebo osobních transportérů, jak se segwayi říká, několik. Jeden typ je do terénu a druhý ryze silniční.

Novoroční ohňostroj na Horním náměstí v Olomouci

VIDEO: Novoroční ohňostroj rozzářil nebe nad Olomoucí

Olomouc – Novoroční ohňostroj přilákal v pátek večer na olomoucké Horní náměstí zástupy diváků. Lidé se přišli podívat na pestrobarevnou show, která v 18 hodin ozářila oblohu nad centrem města. Před samotným ohňostrojem byl pro malé i velké návštěvníky připravený také doprovodný program.

Galerie Moritz v Olomouci. Ilustrační foto

Zloději z Moritze se zlatem za tři a půl milionu policii stále unikají

Olomouc – Zloděje, kteří se před téměř čtyřmi měsíci vloupali do zlatnictví v nákupní galerii Moritz v centru Olomouce, policisté zatím nedopadli. Z obchodu si pachatelé tehdy odnesli zlaté šperky v hodnotě tři a půl milionu korun. Provozovatelé obchodního centra připustili, že pochybila bezpečnostní agentura, v budově nechali nainstalovat další elektronické systémy.

Redaktorka Deníku Petra Pášová si vyzkoušela projít historické centrum Olomouce "poslepu". Průvodkyní jí byla vedoucí olomouckého Tyfloservisu Darina Růžičková

Olomoucí poslepu. Zkusila jsem projít centrem jako nevidomá

Olomouc – Olomouc je prý k nevidomým docela přátelská. Nedělá jim vyloženě naschvály a snaží se jim cestu po městě usnadnit. Jaké to je procházet se historickým centrem v úplné tmě a se slepeckou holí? Redaktorka Olomouckého deníku to zkusila na vlastní kůži.