Kreativ

ŠTÍTEK: Radek Petr

Fotbalisté Kroměříže B po dvou porážkách zabrali a brali všechny body.

Kroměříž B zabrala. V derby zdolala Těšnovice. Domácí kapitán Petr nedohrál

Fotbalisté Kroměříže B po dvou porážkách v krajské I. A třídě skupině B zabrali, v derby brali všechny body. Juniorka Hanácké Slavie v páteční předehrávce 11. kola, která se hrála pod osvětlením na umělé trávě, zdolala sousední Těšnovice 3:1 a snížila ztrátu na vedoucí Nivnici. Za domácí skórovali Chukwudi, Goncalves a Surynek, porážku hostů mírnil Janoštík.

Fotbalisté Kunovic (žluté dresy) v 10. kole krajské I. A třídy skupiny B zdolali Kroměříž B 3:2.

Oslabené Kunovice obraly Kroměříž! Obrat završil po chybě gólmana Kaňovský

Fotbalisté Kroměříže B v boji o vítězství v krajské I. A třídě skupiny B nečekaně ztrácejí. Rezerva Hanácké Slavie po domácí porážce s vedoucí Nivnicí nezvládla ani nedělní duel 10. kola na Bělince, kde sice po brankách kapitán Petra a dorážce Mazuryka vedla 1:0 a 2:1, ale o náskok pokaždé přišla a po zpackaném závěru nakonec Kunovicím podlehla 2:3.

Trenér Kroměříže B Karel Heinz po triumfu v okresním poháru. Nyní ve středu oslavil postup do I. A třídy. „I nadále se chceme prezentovat dobrým fotbalem podpořeným dobrým přístupem. V další sezoně by se to proti nám mohlo obrátit." Ilustrační foto.

Kroměříž B slaví další postup, odložila předávání. Heinz vyzdvihl matadory

ROZHOVOR/ O tři dny později jim to už vyšlo. Po překvapivé ztrátě v Lužkovicích ve středu večer doma potvrdili roli favorita a po jasném vítězství nad Březnicí 5:1 slavili prvenství. Fotbalisté Kroměříže B se od příštího ročníku můžou těšit na I. A třídu. Na předání poháru pro vítěze I. B třídy skupiny B si však musí počkat do června. „Chtěli jsme si to nechat na poslední domácí utkání Holešovem B. I kvůli motivaci," nastínil trenér postupujícího mančaftu Karel Heinz.

Zimní liga v malém fotbale ve Fryštáku, semifinále

Ve Fryštácké lize Benfika rozstřílela Kocovinu

Nejlepší týmy po základní části mužstvo Benfiky a Poskládaní ze Štípy postoupili do finále 16. ročníku Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku, která je letos také 5. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka.

Chlumecká opora Tomáš Labík během nezapomenutelného pohárového zápasu s Plzní.

Ještě jsem se ani nezapotil a už se šel radovat, říká autor bleskurychlé trefy

/ROZHOVOR/ Křídelník fotbalistů FK Chlumec nad Cidlinou TOMÁŠ LABÍK (29) se v zápase ČFL s Teplicemi B prosadil již ve 22. vteřině! Opora třetiligového týmu z východu Čech se v tomto střetnutí prosadila hned dvakrát, po třech kolech má na svém kontě už tři zásahy. Jak sám šikovný hráč přiznává, góly chce střílet i pro svoji dvouletou dcerku, i proto se často hrne do zakončení.

Tomáš Mrázek

Odchovanci krnovského fotbalu mezi profíky

/FOTOGALERIE/ Fotbalový klub z Krnova sice hraje v uvozovkách jen v krajském přeboru, nicméně dokázal vychovat i fotbalisty, kteří to dotáhli až do první nebo druhé ligy. Brankář Radek Petr je dokonce více mistrem světa do dvaceti let.

Kempování je mezi Čechy velmi oblíbené.

Situace v českých kempech: nejdřív zavládla panika, nyní se zájem vrací

Lidé, kteří nemohou jet na dovolenou do zahraničí, vezmou útokem kempy, tvrdilo se ještě před pár dny. Teď vláda povolila výjezdy do většiny zemí EU bez podmínky karantény. Jak je to tedy s dovolenými v českých kempech? Jsou už teď plné? Nebo lidé ještě váhají a vyčkávají? A pomůže provozovatelům plná sezona nahradit ztráty z května a června, kdy sem mířily školy a školky v přírodě či účastníci firemních nebo velkých sportovních akcí?

Finále Zimní ligy v malém fotbale ve Fryštáku 2020

Poskládaní titul ve Fryštáku slavili nejprve hodinu v kabině

Ve Štípě se znovu slaví. Mužstvo Poskládaných v sobotu po třech letech zase získalo titul v Zimní lize v malém fotbale ve Fryštáku. Stříbrnou příčku v 15. ročníku soutěže, která je v letošní sezoně také 4. ročníkem Memoriálu Martina Trojáka, obsadil kolektiv Benfiky, třetí místo vybojoval domácí tým Kocoviny.

Radek Petr.

Od A třídy až k Plzni. Byla to krásná jízda...

/ROZHOVOR, FOTO/ V klubu je čtrnáct let. „S panem Rybou jsme toho zažili hodně,“ usměje se gólman Radek Petr, když zmíní mecenáše fotbalu v Chlumci nad Cidlinou - a dříve v Převýšově, odkud se třetiligový tým v létě přesunul do Chlumce. Středeční osmifinále Mol Cupu s Plzní je jedním z vrcholů téhle éry. Přes prohru 3:4 po prodloužení možná tím nejvyšším.

Radek Petr.

Od A třídy až k Plzni. Byla to krásná jízda...

/ROZHOVOR, FOTO/ V klubu je čtrnáct let. „S panem Rybou jsme toho zažili hodně,“ usměje se gólman Radek Petr, když zmíní mecenáše fotbalu v Chlumci nad Cidlinou - a dříve v Převýšově, odkud se třetiligový tým v létě přesunul do Chlumce. Středeční osmifinále Mol Cupu s Plzní je jedním z vrcholů téhle éry. Přes prohru 3:4 po prodloužení možná tím nejvyšším.

Radek Petr.

Od A třídy až k Plzni. Byla to krásná jízda...

/ROZHOVOR, FOTO/ V klubu je čtrnáct let. „S panem Rybou jsme toho zažili hodně,“ usměje se gólman Radek Petr, když zmíní mecenáše fotbalu v Chlumci nad Cidlinou - a dříve v Převýšově, odkud se třetiligový tým v létě přesunul do Chlumce. Středeční osmifinále Mol Cupu s Plzní je jedním z vrcholů téhle éry. Přes prohru 3:4 po prodloužení možná tím nejvyšším.

ČFL: FK Mladá Boleslav B - Chlumec nad Cidlinou

Po sedmi letech v ČFL a hned sedm fíků v síti

Poprvé od června 2012 se na Městském stadiónu hrála třetí fotbalová liga. Měření sil loňských účastníků ČFL (Chlumec je o kus přestěhovaný Převýšov) a Juniorské ligy skončilo pro hosty ostudou.

Ježek v kleci. Ilustrační snímek.

Jak na to? Ježek v kleci i letos potrápí účastníky Memoriálu Jana Tleskače

/FOTOGALERIE/ Součástí knižního veletrhu Svět knihy, který se koná od čtvrtka 9. května na pražském výstavišti, bude i letos Memoriál Jana Tleskače, zámečnického učně ve stínadlech - Mistrovství světa ve vyjímání ježka z klece. Vítěz si odnese putovní pohár a 80 nejlepších také samotný kovový hlavolam.

I na Máchově jezeře je sezona zatím spíše průměrná. Lépe než v minulých letech je na tom lodní doprava.

Pro koupaliště byl červenec podprůměrný

Liberecký kraj - Pro provozovatele koupališť v Libereckém kraji je letní sezona zatím podprůměrná, pro kempy průměrná. Počasí v červenci koupání příliš nepřálo.

Hokejisté Kroměříže. Ilustrační foto

Po čistce v kabině chce Kroměříž znovu do špičky MSFL

Kroměříž – Hanácká Slavia Kroměříž přes zimu pročistila vzduch v kabině a v jarních odvetách Moravskoslezské fotbalové ligy chce znovu patřit mezi nejlepší týmy. Pomáhat jí v tom bude i snajpr Jan Silný. „Až výsledky ukážou, jestli jdeme správnou cestou, ale stoprocentně věřím svým hráčům. Jsem naprosto spokojený s posílením kádru a oproti podzimu se nám vytvořila i výborná parta v šatně," uvedl trenér Vlastimil Chytrý.

WESTERNOVÉ MĚSTEČKO už dávno nikoho na Kristýnu neláká. Je vcelku s podivem, že ho ještě nikdo nerozebral na podpal.

Městečko duchů znovu ožije

Hrádek nad Nisou - Westernové městečko na Kristýně má převzít nový nájemce. Teď už dva roky jenom chátrá.

ZAROSTLÉ LAVIČKY VE VÁCLAVICÍCH.

Fotbalové Václavice hlásí po odmlce restart ve III. třídě

Václavice - Před dvěma lety, 15. června 2013, vedl Jiří Svoboda v derniéře václavický klub v okresním přeboru proti Gasservisu jako poslední kapitán. Poté fotbalový klub zanikl a přešel pod hlavičku Hrádku nad Nisou a jmenoval se Hrádek C.

Petr Ondrušík

Petr Ondrušík: Karviná je výzva, o druhou ligu se chci porvat

Už měl jít střídat, ale dlouho se hrálo bez přerušení. Pak dostal pěknou přihrávku od Jaroslava Málka a parádně i s pomocí brankové konstrukce přehodil kroměřížského brankáře Radka Petra. Odpracováno, úkol splněn a Petr Ondrušík mohl jít ze hřiště. Teď před hlučínským záložníkem stojí další výzva. Čeká jej zkouška v druholigové Karviné.

Lukáš Salachna

Lukáš Salachna: V Kroměříži mě fotbal zase baví

Kroměříž – /ROZHOVOR/ V 18. kole MSFL je pro fanoušky připravena vysoce atraktivní bitva mezi Kroměříží a Hulínem. Obě města od sebe dělí vzdálenost šest kilometrů. Dvojnásobně pikantní potom bude dnešní souboj od 15 hodin pro Lukáše Salachnu, který je rodákem z Hulína, nyní však hostuje v dresu Hanácké Slavie ze Zlína.

Ilustrační foto.

Kroměříž zbrojí na boj o postup

Kroměříž – Ve zlínském regionu se zbrojí na postupy! Po druholigových fotbalistech Zlína zahajuje dnes pouť s ambicemi posunout se o soutěž výš také třetiligová Kroměříž.

Holice (v černém) podlehla Kroměříži 0:1.

Holice podruhé v sezoně podlehla o gól Kroměříži

Olomouc – Jak letošní fotbalový podzim zahájili, tak jej i zakončili. Hráči Holice v zápase 16. kola MSFL podlehli na domácí půdě Kroměříži 0:1 a zopakovali si tak těsnou prohru z úvodního kola letošní sezony na hřišti Hanácké Slavie. O vítězství hostujícího celku v sobotu dopoledne rozhodla trefa Davida Steinera.

Ilustrační foto.

MSFL: Kroměříž - Hlučín 1:0

Kroměříž, Hlučín – Dva bývalí fotbalisté Opavy, brankář Radek Petr a útočník Martin Neubert byli ústředními postavami sobotního zápasu třetí ligy mezi domácí Slavií Kroměříž a hosty z Hlučína. Prvně jmenovaný vychytal čisté konto a rodák z Chuchelné rozhodl patičkou o kroměřížském vítězství.

Martin Neubert

Hlučín si chce dát pozor na Martina Neuberta

Hlučín /POZVÁNKA/ – Fotbalisté třetiligového Hlučína se v sobotu od 14 hodin představí na hřišti Kroměříže. Sportovní manažer klubu a trenér v jedné osobě Milan Valachovič ví, co může od soupeře čekat.