Kreativ

ŠTÍTEK: BK Pardubice

Pardubičtí basketbalisté po velkolepém obratu srazili v nadstavbě Ústí nad Labem. Jak by se jim to dnes a zítra hodilo znovu...

Číselný kód pardubického sejfu je 0222. Beksa ale nechce Ústí do trezoru pustit

Ještě se jim do bezpečnostní schránky nevloupali, ale v hale Dašická už je slyšet hlasitý alarm… Pardubičtí basketbalisté se naopak na severu Čech nedostali do ústeckého trezoru. Do domácích odvet tak vstupují s jasným cílem. Naopak „nepropálit“ soupeři číselný kód svého sejfu. Přeloženo do čtvrtfinálové série: z 0:2 se dorovnat na 2:2. Ale budou to mít přetěžké, protože dva pracovníci ochranky nejsou zdravotně fit. Ten zahraniční určitě na směnu nenastoupí. Kameron Chatman totiž utrpěl na ústecké palubovce zranění, které ho vyřadí na delší dobu.

Basketbal: Předkolo play-off: Olomoucko - USK Praha (12.4.2024)

Olomoucko favorita trápilo tři čtvrtiny. První bod ale bere Nymburk

Úžasných třicet minut odehráli v prvním čtvrtfinále na nymburské palubovce basketbalisté BK Redstone Olomoucko. Vysoce favorizovaný soupeř vyhrál 103:81, hosté ale ještě po třetí čtvrtině drželi nerozhodný výsledek a padli až v koncovce, kterou dohrávali pouze v sedmi.

Sluneta Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice, KNBL 2023/2024, čtvrtfinále, 2. zápas

Analýza: Beksa ví, co dělat. Navázat na obranu, probrat střelce a neztrácet míče

Výlet za všechny prachy aneb Minus dva. Nejhorší co se může v sérii play of přihodit. Po dvou zápasech mít na kontě nulu. I když vlastně může být ještě hůře. V případě, že u jména klubu svítí po domácích vystoupeních. Pardubičtí basketbalisté v Ústí nad Labem prohráli o dvacet (64:84) a také o deset (68:78). Při pohledu na konečná skóre okamžitě praští do očí fakt, že v obraně úplně problém nebyl. Na obhajobu hráčů Beksy lze konstatovat, že se jí v každém utkání zranil klíčový hráč.

Sluneta Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice, KNBL 2023/2024, čtvrtfinále, 2. zápas

Cíl splněn, liboval si po druhém domácím zápase trenér Šotnar

Basketbalisté Ústí nad Labem uspěli i ve druhém domácím utkání čtvrtfinále play-off. Pardubice složili 78:68 a na východ Čech se série přestěhuje za stavu 2:0. "Cíl splněn, uhájili jsme domácí palubovku a připsali jsme si druhé vítězství," líčil po zápase trenér Slunety Jan Šotnar.

Sluneta Ústí - Pardubice, KNBL 2023/2024, čtvrtfinále, první zápas. Pro ten druhý si oba týmy vyměnily barevnou kombinaci dresů.

To na Ústí nemůže stačit. Pardubičtí ani na podruhé nepřehodili sedmdesát bodů

Přijatelnější prohra. Tenhle termín je však ve sportu a v play off dvojnásobně zbytečný. Pardubičtí basketbalisté se stejně jako v prvním čtvrtfinále nepřehoupli před sedmdesát bodů. Střeleckou mašinu z Ústí nad Labem sice udrželi pod osmdesát, ale nic si za to nekoupí. Domů tak odjíždějí s prázdnou kapsou. Šanci na zdramatizování série budou mít po oba víkendové dny ve své hale.

Basketbal: Olomoucko - Nymburk (23.9.2023)

A jde se na to! Basketbalisté Olomoucka odstartují čtvrtfinále v Nymburku

V basketbalové Kooperativa NBL jde do tuhého. Čtvrtfinálové série rozhodnou o tom, které týmy si zahrají na konci sezony o medaile. Hráči BK Redstone Olomoucko vyzvou Nymburk, největšího kandidáta na titul, který v dosavadním průběhu soutěže prohrál jen osm zápasů a tradičně disponuje silným kádrem, v jehož středu jsou reprezentanti i velice kvalitní zahraniční hráči.

Pardubičtí basketbalisté po velkolepém obratu srazili Ústí nad Labem.

Labská řež: Pardubice a Ústí si dávají repete. Série je otevřená, míní Nečas

Stejní soupeři, stejná fáze, ale jiné pozice. V jedné ze čtyř čtvrtfinálových sérií se potkají staří známí z loňského play off. Papírovým favoritem jsou basketbalisté Ústí nad Labem, kteří dokončili nadstavbovou část na třetí příčce. Pardubice, které vystupují do vyřazovacích bojů ze šesté příčky mají na rok 2023 jen ty nejlepší vzpomínky. V obou případech seděl na lavičce, spíše stál, sportovní ředitel Radek Nečas. Sérii vidí jako otevřenou a varuje Slunetu, že jeho tým bude nepříjemným soupeřem.

Lukáš Houser, generální manažer BK ARMEX Děčín.

GM Děčína Houser: Chceme hrát o medaile, výchozí pozici máme dobrou

Minulý rok zažili nejlepší sezonu v historii klubu. Vyhráli český pohár a dostali se do finále play-off, kde po velkých bojích padli s Opavou. Letos děčínští basketbalisté v poháru neuspěli, skončili nakonec čtvrtí. Mají ale před sebou play-off Kooperativa NBL, které pro ně startuje v úterý 16. dubna od 18 hodin doma proti Brnu.

I. liga mužů, semifinále: Královští sokoli Hradec Králové (bílí) - Litoměřice.

Sokoli chtějí zpět do NBL. Teď usilují o prvoligové finále, rozhodne středa

/FOTOGALERIE/ O triumf v první lize v současnosti usilují basketbalisté Hradce Králové. Hraje se totiž rozhodující fáze sezony – play off. Po hladkém čtvrtfinálovém postupu přes tým Basket Brno U23 proti Královským sokolům stojí o poznání těžší soupeř. Semifinálová série s Litoměřicemi je po dvou duelech nerozhodná, v obou střetnutích se z výhry radovali hosté.

Z basketbalového utkání extraligy žákyň U14 Studánka Pardubice - Sadská (68:66)

Sadské Vosy si zajistily účast na Final 8. I když jednou o dva body prohrály

/FOTO/ V sobotu Vosy vylétly do Olomouce. Soupeř neměl extraligovou kvalitu a sadské basketbalové žákyně odehrály extraligový zápas kategorie U14 v poklidu a zahrály si i hráčky, které jinak dostávají méně příležitostí. V neděli to byl úplně jiný zápas. Na domácí palubovce v lednu Vosy ve velmi vyrovnaném zápase porazily Pardubice 68:64. A scénář se opakoval. Diváci mohli vidět velmi kvalitní zápas plný zajímavých akcí na obou stranách. Ve vyrovnané koncovce byly tentokrát šťastnější hráčky Pardubic, Sadská si ale zajistila po tomto víkendu jistotu účasti na Final 8 Mistrovství republiky i v této kategorii.

Basketbalisté Sluneta Ústí ilustrační

Děčín zvládl generálku na čtvrtfinále. Ústí míří po výhře s Kolínem na Pardubice

Hotovo. Tajenka pro play-off nejvyšší basketbalové soutěže je rozluštěná. Ústí nad Labem i Děčín zakončily nadstavbu vítězně. Válečníci uspěli v generálce na čtvrtfinále v Brně, s nímž se utkají i ve vyřazovacích bojích, 79:77. Sluneta doma přejela Kolín 96:82 a o semifinále si to rozdá s Pardubicemi. Oba severočeské celky začnou série doma 16. a 17. dubna.

Brněnští basketbalisté (v bílém) na závěr nadstavbové části podlehli doma Děčínu 77:79.

FOTO: Basket zná soupeře pro čtvrtfinále. Na závěr se rval s Děčínem, těsně padl

Z tabulkového pohledu šlo o utkání, ve kterém se nehrálo téměř o nic. Z psychologického hlediska se však jednalo o zápas, který může mít svou roli v nadcházejícím play-off nejvyšší české soutěže. Brněnští basketbalisté v sobotu na závěr nadstavbové fáze A1 přivítali Děčín, stejného soupeře vyzvou ve čtvrtfinále. Basket v dramatickém souboji padl 77:79.

Z basketbalového utkání nadstavbové části NBL Nymburk - Pardubice (89:72)

FOTOGALERIE: Pátá porážka za sebou. Beksa se na play off nenaladila optimálně

/KOOPERATIVA NBL/ Skončila dlouhodobá část nejvyšší soutěže basketbalistů a za dveřmi je vrchol celé sezony v podobě play off. Pardubická Beksa vstoupí do vyřazovacích bojů z konečného šestého místa skupiny A, kterou zakončila o tomto víkendu prohrou na nymburské palubovce, svoji pátou v řadě. Ve čtvrfinále jde proti Ústí nad Labem.

Z basketbalového utkání nadstavbové části NBL Nymburk - Pardubice (89:72)

FOTO: Nymburk zakončil nadstavbu výhrou, na soupeře si musí počkat

Basketbalisté Nymburka v posledním kole nadstavby Kooperativa NBL zvítězili 89:72 nad Pardubicemi a prodloužili svou domácí neporazitelnost na šestnáct zápasů. Teď je čeká pauza, během které se dozví soupeře pro čtvrtfinále play off. Ten vzejde z trojice Olomoucko, Ostrava a Kolín. Pardubice nevyužily zaváhání Brna s Děčínem a zůstaly na šesté příčce. Ve čtvrtfinále tak na Východočechy čeká souboj s Ústím nad Labem.

Američan Tim Finke

Basketbalisty Nymburka posílí pro play off americký trojkař Finke

Basketbalistům Nymburka se pro play off Kooperativa NBL rozroste soupiska o Američana Tima Finkeho. Čtyřiadvacetiletý hráč na pozici křídla přichází ze švédské Umey, kde mu minulý týden skončila sezona. K týmu se připojí v sobotu, ale do utkání s Pardubicemi ještě nezasáhne.

Pardubičtí basketbalisté podlehli doma USK Praha.

Pardubičtí dlouháni neuspali ani Sovy a zapsali již čtvrtou prohru v řadě

Doma jim není přáno. Pardubičtí basketbalisté prohráli i druhý zápas, kdy byli tabulkově lépe postaveným týmem. Po Kolínu nevyzráli ani na pražské Sovy. Přitom celek z hlavního města tahal na hrbu osm krachů v řadě. Místo toho, aby si alespoň dorovnali bilanci výher a proher na Dašické, tak dovolili již desátý nezdar před vlastními diváky. Především proto, že nezvládali doskoky pod oběma koši. Sami se tak odsoudili k šestému místu po nadstavbové části. Navíc zapsali čtvrtou prohru za sebou.

Brněnští basketbalisté (v tmavém) jsou po výhře v Kolíně blízko pátému místu.

FOTO: Kolín dotahoval, ale marně. Ofenzivní jízda přiblížila Brno k páté příčce

O mnohém je po předposledním kole nadstavbové fáze A1 rozhodnuto. A brněnští basketbalisté mají nakročeno k páté příčce. V sobotu totiž splnili svůj úkol, na palubovce Kolína se přehoupli dokonce přes stovku nastřílených bodů a zvítězili 101:93. Basketu navíc pomohlo USK Praha, které překvapivě vyhrálo v Pardubicích, Jihomoravané už se tak nemusí ohlížet na soupeře. Pokud vítězně zvládnou poslední utkání, skončí pátí.

Jan Karlovský (ve žlutém) v dresu ústecké Slunety v březnovém zápase proti Nymburku

Třetí příčka? Není to konečná, chceme výš, burcuje před Opavou Karlovský

Jednou z ústředních postav ústeckých basketbalistů zejména v domácím zápase s Nymburkem či při derby v Děčíně byl Jan Karlovský. Mladý pivot, který díky věku může ještě hostovat i v 1. lize v Litoměřicích, postoupil se Slavojem do semifinále druhé nejvyšší soutěže, po úspěchu prahne i s ústeckou Slunetou.

BK KVIS Pardubice vs. USK Praha.

Zápas jako play off. Beksa nechce jít do čtvrtfinále se šňůrou porážek na krku

/KOOPERATIVA NBL/ K předposlednímu dějství nadstavbové části došla nejvyšší soutěž basketbalistů. Pardubická Beksa na sinusoidě svých výkonů v tomto ročníku aktuálně zažívá méně vydařenou pasáž, když prohrála třikrát za sebou a její naděje na top čtyřku šly prakticky vniveč. Což ovšem zdaleka neznamená, že v posledním domácím vystoupení proti USK Praha nebude mít o co hrát. Právě naopak, před blížícím se play off se nutně potřebuje chytit a dostat do herní pohody.

Brněnští basketbalisté (v bílém) ve středu padli s Nymburkem, v předposledním kole nadstavby je čeká venkovní utkání v Kolíně.

Boj o pozice pro play-off vrcholí. Brno potřebuje odjet z Kolína s výhrou

Už jen dvě kola zbývají do konce nadstavbové fáze A1. A brněnští basketbalisté stále živí šanci, že by mohli do play-off nejvyšší soutěže vstoupit ze čtvrté příčky, která by jim pro čtvrtfinále zajistila výhodu domácího prostředí v případném klíčovém utkání. Zatím je však Basket šestý, a pokud si chce udržet naději na posun tabulkou, musí zvládnout sobotní duel na palubovce Kolína.

Z utkání nadstavbové části BC Kolín - Opava (79:100).

Medvědi si na Opavě vylámali zuby. Inkasovali potupnou stovku

/FOTOGALERIE/ Po překvapivém skalpu Pardubic pomýšleli na další, jenomže si museli nechat zajít chuť. Basketbalisté Kolína po bezkrevném výkonu nestačili v domácím prostředí na Opavu a ve 12. kole nadstavbové části skupiny A1 prohráli vysoko 79:100.

Sluneta Ústí - Pardubice, nadstavba KNBL 2023/2024. Maverick Rowan

VIDEO: Sluneta zůstává v nadstavbě doma neporažená. Smetla i neoblíbenou Beksu

Pardubická série končí, ústecká pokračuje. Severočeši doma skolili neoblíbeného protivníka, s nímž v posledních letech dvakrát vypadli 3:4 na zápasy v play-off, jednoznačně 99:83 a pojistili si nejhůř třetí místo po dlouhodobé části, což je historický úspěch klubu. Naopak Beksa bude muset ještě hodně bojovat o to, aby mohla čtvrtfinále play-off začínat v domácím prostředí.

Z utkání 9. kola NBL BC Kolín - Opava (90:89).

Kolín hostí mistra. Série zatím pro domácí

Minulé kolo zaskočili Pardubice, nyní si brousí zuby na skalp dalšího favorita. Basketbalisté Kolína ve 12. kole nadstavbové části skupiny A1 hostí dnes (středa) mistrovskou Opavu, které patří třetí místo.

V prvním nadstavbovém střetu pardubičtí basketbalisté srazili Ústí nad Labem po velkolepém obratu.

Třetí korálek na šňůře proher by se pardubickým basketbalistům do krámu nehodil

Dvojka střídá jedničku. Pardubičtí basketbalisté mají v těchto dnech náročný los. V neděli padli po slibném výkonu v prvním poločase s vedoucím Nymburkem a dnes je čeká cesta do Ústí nad Labem, které se snaží po nadstavbové části udržet druhou příčku. Beksa může být před utkáním optimistou, protože Pandy již dvakrát v letošní sezoně porazila.

Svitavští prvoligoví basketbalisté.

Čtvrtfinálový úkol je splněn! Tuři si poradili s pražským Sokolem a jdou dál

/VIDEO/ Mezi čtyři nejlepší celky první ligy se prokousali svitavští basketbalisté. Ve čtvrtfinálové sérii si dvakrát během tří dnů poradili se Sokolem pražským. Na domácí palubovce výhru po úporném boji doslova vydřeli, ve venkovní odvetě potom soupeře suverénně převálcovali. Tuři se těší na semifinále, které začíná 5. dubna. Jejich rivalem v něm budou GBA Lions z Jindřichova Hradce.

Pardubičtí basketbalisté lídra tabulky z Nymburka nezaskočili.

Světlý poločas střídaly temné minuty. Beksa přestala trefovat a Nymburk trestal

Dvě tváře. V prvním poločase dohrávky v horní nadstavbové skupině pardubičtí basketbalisté favorizovanému Nymburku stačili. Po změně stran vystrčili prsty a lídr tabulky je přes ně klepl. Rozhodující a nutno dodat, že drastický náskok si vypracoval ve druhé polovině třetího kvartálu. Na něj už Beksa nemohla reagovat. Navíc stále bez klíčového muže sestavy Tomáše Vyorala.

Z basketbalového utkání nadstavbové části NBL Pardubice - Nymburk (61:79)

FOTO: První místo do play off mají basketbalisté Nymburka po výhře jisté

Basketbalisté Nymburka zvítězili v dohrávce 7. kola nadstavby Kooperativa NBL v Pardubicích 79:61 a definitivně si tak zajistili prvenství v tabulce a nejlepší pozici pro play off. Druhé Ústí totiž tři kola před koncem už ztrácí tři výhry a má i horší vzájemné zápasy. Nymburk podobně jako v pátek proti Slunetě táhli Ty Gordon s Mylesem Stephensem, kteří dali 22 a 21 bodů. Zápas rozhodla šňůra hostů 22:0 ve třetí čtvrtině.

Pardubičtí basketbalisté na Nymburk nevyzráli ani jednou v soubojích o bronz v loňské sezoně, ani ve dvou měřeních sil tohoto ročníku.

Pardubičtí basketbalisté se točí v kruhu zranění. Na kurtu je roztočí Nymburk

Jako na potvoru před takovým to špílem. Protože každý zápas a pro každého s Nymburkem je basketbalový svátek. Pardubičtí čahouni přišli ve středu o březnovou neporazitelnost. I s dvěma únorovými vítězstvími se na jejich šňůře houpalo šest korálků za sebou. A zrovna před utkáním s hegemonem českého basketbalu, který letos udělá vše, aby si vzal královské žezlo zpět. Středočeši mohou děkovat svým krajanům, protože Bekse v rozletu, spíše za letu, přistřihl křídla Kolín. A nutno podotknout, že hodně překvapivě.

Pardibičtí basketbalisté nečekaně padli doma s Kolínem.

Domácí krach s Kolínem. Vítěznou šňůru Pardubic přestřihl nejméně očekávaný tým

První vyhrání z kapsy vyhání. Toto české rčení naznačuje, že po euforii z výhry, se dostaví pocit neomylnosti. Pardubičtí basketbalisté si ho mohou upravit na daleko solidnější počet: Šest vyhrání z kapsy vyhání… Po dvanácti výhrách ze čtrnácti zápasů a šesti v kuse, padli s Kolínem, který naopak prohrál devět z deseti utkání. A ještě ke všemu doma. Před věrnými fanoušky, kteří dali přednost televiznímu hokejovému derby. Jak už to bývá, Beksa prohrála v nejmenší vhodný moment. V případě opačného výsledku se mohla vyšvihnout už na čtvrtou příčku.