Kreativ

ŠTÍTEK: Lukáš Krejčík

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Pardubice B

Hokejisté Kolína jsou na tenkém ledě. Každý bod bude klíčový

/VIDEO, FOTO/ Hokejový A tým kolínských Kozlů se topí v pořádných problémech. Po středeční porážce 0:1 na ledě posledního Znojma padli svěřenci trenéra Jana Šťastného a Petra Martínka na předposlední flek tabulky Chance ligy. Do konce základní části sice zbývá sehrát ještě devět kol, situace ale není zdaleka růžová. Navíc skončil také přestupní termín a další doplnění kádru není možné.

Hokejový útočník Jan Kloz.

Kozlové získali zkušeného Kloze, nemají ale Koukala a Moronga

Hokejisté Kolína prohráli už čtyři zápasy Chance ligy za sebou a velmi nepříjemně se na ně dotahují týmy ze spodku tabulky. Kozlové jsou jedenáctí s devětačtyřiceti body, na poslední Znojmo mají náskok už jen pěti bodů. Na dvanáctý Frýdek-Místek a třináctou Slavii mají náskok už jen dva body. Vedení klubu na to reagovalo a přivedlo posilu do ofenzivy, zkušeného Jana Kloze.

Adéla Fromová, vicemistryně světa v ledním hokeji žen do osmnácti let

Zklamání Adély Fromové po prohraném finále přebila velká radost ze stříbra

/FOTOGALERIE/ Jeden gól a jedna asistence na mistrovství světa žen do osmnácti let ve Švýcarsku. Ale hlavně: stříbrná medaile. Odchovankyně kolínského hokeje Adéla Fromová byla členkou úspěšného týmu, který dosáhl historického úspěchu. „Pořád se to snažím nějak vstřebat. To co se právě stalo. Ale jinak je to hezký pocit,“ uvedla v rozhovoru Deníku mladá sportovkyně z Kolínska.

Z přípravného hokejového utkání Kolín - Vienna Capitals

Manažer Kozlů Lukáš Krejčík: Doufáme, že naše síla bude vyrovnanost kádru

Hokejoví příznivci už jsou jako na trní. Chance liga startuje už ve středu a kolínský tým sehraje úvodní zápas na svém ledě. Hostí od 18 hodit přerovské Zubry. Jaké jsou cíle mužstva? Počítá vedení ještě s dalším posílením? Kdo bude tahounem mužstva. O tom jsme si povídali s manažerem Kozlů Lukášem Krejčíkem.

Josef Skořepa.

Kádr kolínských Kozlů posílí velezkušený Josef Skořepa

Hokejisté si v těchto dnech užívají zaslouženého volna po dlouhé a náročné sezoně, v plné permanenci jsou však funkcionáři všech klubů. Výjimkou nejsou ani Kolínští. Do kádru Kozlů získali pro další ročník Chance ligy zkušeného Josefa Skořepu.

Z přátelského hokejového utkání Kolín - Kladno

Jarní budování kádru A týmu v plném proudu. V Kolíně se loučí zkušení borci

K 30. dubnu končí hokejová sezona 2022/23, kterou hráči SC Marimex Kolín zakončili na jedenácté příčce druhé nejvyšší hokejové soutěže. Jako prakticky každý rok, tak i letos dojde v kádru k určitým změnám, jako první ale kolínský klub představí některé z odchodů stávajících hráčů z kádru. Kdo se u Labe s jistotou loučí?

Hokejový obránce Jakub Cibák opouští Kolín, vrací se na Slovensko

Změny v kolínském týmu: Jakub Cibák se loučí, na střídavý start přichází Jiruš

Poslední lednový den je na českém hokejovém trhu tradičně velmi významným datem, o půlnoci tohoto dne se totiž uzavírá přestupové období. I Kozlové byli v rámci závěrečného dne transferového okna aktivní. A v kádru A týmu se tak událo několik změn. V týmu se loučí obránce Jakub Cibák, naopak do Kolína přichází z Liberce na střídavý start Vojtěch Jiruš.

Jakub Soukup

Opora pokračuje v Kolíně! Jakub Soukup podepsal novou smlouvu

Aktuální sezona hokejové Chance ligy míří do svého finále, v rámci základní části druhé nejvyšší soutěže již probíhá závěrečná čtvrtina. A SC Marimex Kolín pomalu buduje tým i pro následující rok, přičemž nejdříve si vedení středočeského klubu zajistilo služby velké opory. Tou je během ročníku 2022/23 gólmanská jednička Jakub Soukup. Osmadvacetiletý brankář se nyní v Kolíně dohodl na prodloužení smlouvy o další dvě sezony.

Hokejista Martin Kadlec

Martin Kadlec o gólové premiéře i osvědčené souhře: Budeme mít ještě víc šancí

Po rozvázání smlouvy v Pardubicích se hokejový útočník Martin Kadlec přesunul do Kolína, kde se po dvou trénincích ihned vrhnul do zápasu. A kolínským fanouškům se hned gólově uvedl, když se trefil v zápase s Litoměřicemi (5:2) v přesilové hře. Jak mu gól v prvním zápase pomůže? A jak viděl obnovenou spolupráci s Markusem Korkiakoskim?

Markus Korkiakoski

Finská posila pro Kozly! Do Kolína míří útočník Markus Korkiakoski

SC Marimex Kolín pokračuje v doplňování A týmu i během aktuálního ročníku. Po příchodu zadáka Jakuba Cibáka míří ke Kozlům další nová tvář. Tou je finský útočník Markus Korkiakoski, jenž v minulých letech patřil v barvách Litoměřic a Poruby k hvězdám Chance ligy. Nyní by se měl stát jedním z tahounů Kolína, se středočeským klubem podepsal třicetiletý forvard kontrakt do konce sezony.

Jakub Cibák

Řady kolínských hokejistů rozšíří mladý Slovák Jakub Cibák

SC Marimex Kolín reaguje na problémy v zadních řadách. Kolínský klub trápí marodka v obraně, podobně je na tom i partnerský klub z Hradce Králové. Vedení Kozlů na výjimečnou situaci reaguje. A tak obranné řady doplní třiadvacetiletý Slovák Jakub Cibák.

Z přípravného hokejového utkání Kolín - Slavia Praha

Vydařená příprava, Koukal jako lídr. Kolín jde do sezony v dobrém rozpoložení

Ve středu odstartuje další ročník Chance ligy, pro středočeský Kolín už třetí v pořadí. Mužstvo přišlo o některé zkušené hráče, které dokázalo nahradit, a má za sebou úspěšnou přípravu na sezonu. Vedle úzké spolupráce s Hradcem Králové se navíc kozlové domluvili na výpomoci i s extraligovým Libercem. „Nerad mluvím o cílech. Já mám jeden základní a tím je, aby se tady hrála Chance liga i v další sezoně. Chceme ale navázat na loňskou sezonu,“ říká před startem ročníku kolínský trenér Petr Martínek.

Uživatelé sdílených kol v Mladé Boleslavi mohou využít novou nabíjecí stanici určenou pro elektrokola Nextbike, která je umístěná v ulici U Stadionu vedle hlavního vstupu do městské sportovní haly.

V Mladé Boleslavi mají první dobíjecí stanici pro sdílená elektrokola

/ANKETA/ Uživatelé sdílených kol v Mladé Boleslavi mohou využít novou nabíjecí stanici určenou pro elektrokola Nextbike, která je umístěná v ulici U Stadionu vedle hlavního vstupu do městské sportovní haly. Terminál pojme až deset elektrokol a díky samonabíjení se zvýší jejich dostupnost a využití ve městě.

Lukáš Krejčík se rozloučil s hokejovou kariérou. Teď bude dělat v Kolíně manažera.

Krejčík o konci kariéry: Rozhodnutí jsem měl v hlavě už delší dobu

V jednatřiceti letech se s kariérou profesionálního hokejisty rozloučil kolínský kapitán Lukáš Krejčík. Mladoboleslavský odchovanec, který má zkušenosti i z extraligy, s prvoligovým týmem splnil cíl v podobě udržení druhé nejvyšší soutěže a dál bude u kozlů pokračovat jen na pozici funkcionáře.

Hokejista Jaromír Jágr v kladenském dresu.

Kozlové vyjedou proti Kladnu bez Veselého a Krejčíka. V bráně bude Sejpal

Poslední domácí mač sezony je tady. Kozlové v přátelském utkání hostí extraligové Kladno, které čeká na začátek baráže o udržení extraligy. Do Kolína by měli ve čtvrtek 24. března přijet Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec. Kolínští fanoušci se tak mohou těšit na rozlučku se sezonou par excellence.

Lukáš Krejčík

FOTO: Naše play off začalo už někdy v prosinci, culí se kapitán kozlů Krejčík

/ROZHOVOR/ Kolínský hokejový tým vedl jako kapitán. A se svými spoluhráči byl úspěšný. Kozlové splnili svůj cíl a Chance ligu zachránili i pro další sezonu. A nechybělo mnoho a mohli si zahrát i play off. Lukáš Krejčík na sobě přehnaný tlak necítil, spíše zodpovědnost. „Sezona byla nesmírně těžká a byl daný jasný cíl a to byla záchrana,“ říká mimo jiné v rozhovoru Deníku otec čtyřleté dcery a čerstvě také syna.

Lukáš Krejčík

FOTO: Naše play off začalo už někdy v prosinci, culí se kapitán kozlů Krejčík

Kolínský hokejový tým vedl jako kapitán. A se svými spoluhráči byl úspěšný. Kozlové splnili svůj cíl a Chance ligu zachránili i pro další sezonu. A nechybělo mnoho a mohli si zahrát i play off. Lukáš Krejčík na sobě přehnaný tlak necítil, spíše zodpovědnost. „Sezona byla nesmírně těžká a byl daný jasný cíl a to byla záchrana,“ říká mimo jiné v rozhovoru Deníku otec čtyřleté dcery a čerstvě také syna.

Lukáš Krejčík

FOTO: Naše play off začalo už někdy v prosinci, culí se kapitán kozlů Krejčík

Kolínský hokejový tým vedl jako kapitán. A se svými spoluhráči byl úspěšný. Kozlové splnili svůj cíl a Chance ligu zachránili i pro další sezonu. A nechybělo mnoho a mohli si zahrát i play off. Lukáš Krejčík na sobě přehnaný tlak necítil, spíše zodpovědnost. „Sezona byla nesmírně těžká a byl daný jasný cíl a to byla záchrana,“ říká mimo jiné v rozhovoru Deníku otec čtyřleté dcery a čerstvě také syna.

Šumperk proti Kolínu - 22. 12. 2021

FOTO: Kolín jede! Vyloupil také Šumperk, Sajdl má premiérovou nulu

Poprvé v letošním ročníku Chance ligy nedostali hokejisté Kolína ani gól. Ve středečním záchranářském souboji vynulovali Šumperk a vyhráli na jeho ledě 2:0. Hosté rozhodli o svém vítězství dvěma slepenými zásahy v polovině utkání a připsali si již šestou výhru v řadě. Mladý gólman kozlů Tomáš Sajdl proti Drakům vychytal své premiérové čisté konto v seniorské kategorii. Jeden ze dvou středočeských zástupců v soutěži tak Vánoce stráví na osmém místě tabulky.

Šumperk proti Kolínu - 22. 12. 2021

Draci si vylámali zuby také na Kolínu

Poprvé v letošním ročníku Chance ligy vyšli hokejisté Šumperku střelecky naprázdno. Ve středečním záchranářském souboji je na jejich vlastním ledě vynuloval Kolín.

V Děčíně propojí dvě stávající cyklostezky v centru města u Mariánské louky. Hotovo má být 17. listopadu, nyní se tam intenzivně pracuje. Foto Magistrát města Děčín

Už ne po chodníku či přechodu. Děčín propojí cyklostezky v centru

Projet se pod zámkem kolem Mariánské louky, a pak pokračovat po Labské cyklostezce. Dosud museli cyklisté v Děčíně, kteří zvolili tuto trasu s krásnými výhledy, využít při přejezdu mezi dvěma úseky chodník a přechod. Nově se už brzy svezou po 156 metrů dlouhé nové cyklostezce, město nechalo oba úseky propojit. 

Kozlové prohráli doma po prodloužení se Sokolovem

Kozlové dvakrát vedli. Málo platné, se Sokolovem vybojovali pouhý bod

Hokejisté Kolína se zařadili k další pětici týmů, které na svém ledě prohráli. Pouhé dva duely dalšího kola Chance ligy vyhrály domácí celky, úspěšnější byli v dalších šesti případech hosté. Kozlové sice v utkání se Sokolovem dvakrát vedli, nakonec jim zbyl pouhý bod. Hosté vyrovnali pár vteřin před koncem a pak rozhodli v prodloužení.

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Vrchlabí

FOTO: Válka jako řemen nadchla. Kolín dotahoval, rozhodla až osmá série nájezdů

Že jsou zápasy Kolína s Vrchlabím třaskavé? To si pište. Hned ve druhém kole Chance ligy byl na kolínském zimním stadionu k vidění nelítostný souboj dvou rivalů, kteří se nemají příliš v lásce. Byla to ohromná bitva se šťastným koncem pro hosty. Domácí čtyřikrát prohrávali, čtyřikrát dokázali srovnat. Naposledy pět vteřin před koncem. Diváci byli jako u vytržení. A pak rozhodly až nájezdy a osmá série. Jediný gól v rozstřelu dal vrchlabský Tomáš Zeman. Zápas hodně bavil.

Ilustrační foto.

Řidičům na Děčínsku podzim klid nepřinese, budou další uzavírky a omezení

Teplická ulice v Děčíně, Nový most, přemostění v Malšovicích, další omezení u České Kamenice, pokračující práce mezi Starým Šachovem a Děčínem. Klid na řidiče na Děčínsku na podzim rozhodně nečeká. I když s koncem léta několik uzavírek na silnicích skončilo, další pokračují a nové omezení začínají.

Nový most v Děčíně během oprav v roce 2009

Řidiče v Děčíně čeká dopravní peklo, opravovat se bude Nový most

Denně tam projedou tisíce aut. Nákladních i osobních. Důležitý dopravní uzel, nejen pro Děčínské, ale také pro tranzit po silnici I/13, už ale nutně potřebuje rekonstrukci. Technický stav vozovky už je špatný. A tak čeká Nový most v Děčíně rozsáhlá rekonstrukce, začne za pár dní.

Školáci i předškoláci se vrátili do škol.

Návrat dětí do škol proběhl hladce. I přes odpor rodičů a nespolehlivé testování

/FOTOGALERIE/  Žádný pozitivní test. Výsledky pondělního testování školáků, kteří se vraceli do lavic, byly nadějné. Alespoň v Deníkem oslovených školách na Boleslavsku, kam po dlouhé době distanční výuky zamířili žáci prvního stupně. Čeká je nyní takzvaná rotační výuka, týden ve škole, týden učení na dálku doma. Ve školním týdnu se budou testovat dvakrát, v pondělí a ve čtvrtek. Včera se vrátili také předškoláci do mateřských škol.

Ilustrační foto.

Frustrace a stereotyp. Po roce školy na dálku jsou otrávení žáci i učitelé

Po roce distanční výuky se ředitelé boleslavských základních škol shodují, že už to trvá příliš dlouho. Následky tíživě dopadají na děti, jejich rodiče i učitele. „Všechno zlé je sice k něčemu dobré, když ale sečteme má dáti - dal, převažují negativní emoce,“ uvedla ředitelka 5. základní školy Marcela Pavlíková.

Hokejisté Poruby.

Poruba potřetí za sebou padla, v Kolíně nezvládla nájezdy

Třetí prohra v řadě, z toho druhá za jeden bod. Prvoligoví hokejisté Poruby počítají další ztrátu v boji o přímou účast ve čtvrtfinále play-off. Ve středečním utkání 30. kola druhé nejvyšší soutěže je obrali kolínští Kozli, na jejichž ledě Ostravané padli v 4:5 po samostatných nájezdech, které rozhodl útočník Lukáš Krejčík.

Hokejové utkání mezi Kolínem a Benátkami nad Jizerou se hrálo v sobotu 23. ledna 2021.

Kolínský kouč Martínek gólmanovi chybu nevyčítal, ale pořádně si oddechl

Vedli o tři branky, mohli utkání v klidu dohrát, ale místo toho se strachovali do poslední vteřiny. Nakonec pro kolínské hokejisty všechno dobře dopadlo a ve svém téměř nedobytném království vybojovali další tři body. V utkání Chance ligy vrátili porážku ve středočeském derby týmu Benátek nad Jizerou (5:4).

Hokejové utkání mezi Kolínem a Benátkami nad Jizerou se hrálo v sobotu 23. ledna 2021.

Těsná prohra. Benátečtí hokejisté padli na ledě Kolína 4:5

/FOTOGALERIE/ Zápasy s nováčkem? Zatím vždycky drama. Hokejisté Benátek odehráli proti krajskému rivalovi z Kolína další vyrovnaný duel, tentokrát ale odešli jako poražení. Zatímco na podzim doma uspěli poměrem 5:4, v sobotním utkání na kolínském stadionu stejným rozdílem prohráli.

Hokejové utkání mezi Kolínem a Benátkami nad Jizerou se hrálo v sobotu 23. ledna 2021.

Fantazie! Kozlové doma dál válí. Srazili v dramatickém derby Benátky

/FOTOGALERIE/ Kolínští hokejisté si na svého dalšího soupeře v zápase Chance ligy hodně věřili. V domácím prostředí se jim totiž daří, v posledním zápase podali výborný výkon ve Vsetíně, kde ale těsně prohráli. A Benátkám nad Jizerou měli navíc co vracet, u soupeře prohráli za začátku sezony o jediný gól.

Hokejové utkání mezi Kolínem (v modrém) a Frýdkem-Místkem se hrálo v pondělí 18. ledna 2021.

Výtečný reparát! Kolín odčinil výbuch s Prostějovem, doma přehrál Frýdek-Místek

/FOTOGALERIE/ Jdou zase nahoru. Napravit jedenáctigólový výprask s Prostějovem a vrátit se na vítěznou vlnu. S takovým plánem šli do pondělní dohrávky Chance ligy hokejisté Kolína, kteří na domácí půdě hostili Frýdek-Místek. Nováčkovi soutěže vyšel plán na jedničku, po výhře 3:1 zapsal osmý úspěch v sezoně. Kozlové se navíc posunuli na patnáctou příčku tabulky.