Praktická žena - Kreativ

Bretaňská gulášová polévka

Vydáno: 13. 02. 2013 00:00

Bretaňská gulášová polévka

• 300 g kližky
• 300 g sterilovaných bílých fazolí
• 1 cibule
• 5 lžic tmavé instantní jíšky
• 4 lžíce rostlinného oleje
• 3 lžičky mleté papriky
• 2 lžičky majoránky
• 1 lžička celého kmínu
•½ lžičky mleté pálivé papriky
• jarní cibulka na ozdobení
• sůl
• mletý černý pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte ji pozvolna na oleji dozlatova. Maso nakrájejte na kostky asi 1 cm x 1 cm a orestujte je na cibulovém základě, zaprašte pálivou paprikou, promíchejte a chvíli duste ve vlastní šťávě.
Podle potřeby podlijte vodou a polévku pozvolna vařte. Když je maso měkké, přidejte okapané fazole, kmín a dochuťte solí a pepřem.
Za stálého míchání přidejte jíšku a 5 minut povařte. Nakonec do polévky přidejte majoránku a ozdobte ji nasekanou jarní cibulkou.